به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدرضا ظریفی در جمع خبرنگاران گفت: وجود صنایع آلاینده، سلامت شهروندان زرقان را با خطر جدی مواجه کرده و علیرغم تلاشهای همه مسئولان، هنوز اتفاق جدی در این زمینه رخ نداده است.
او با بیان اینکه سهم درآمد زرقان از محل ۹ درصد ارزش افزوده، با توجه به استانی شدن توزیع این درآمد، چندان زیاد نیست، گفت: هم اینک وجود فرمالین و هگزامید، منجر به آلودگی هوا و انتشار بویی نامطبوع در سطح شهر زرقان و برخی از نقاط این شهرستان شده است.
ظریفی با تاکید براینکه هرآنچه درآمد از محل ارزش افزوده حاصل میشود و بخشی از درآمد حاصل از سهم آلایندگی زرقان، به رفع مخاطرات آلودگی، توسعه و حفظ فضای سبز و ... تخصیص مییابد، گفت: ترجیح مسئولان این شهرستان، جابه جایی صنایع آلاینده یا رفع کامل مخاطرات ناشی از آلایندگی این صنایع است.
او با بیان اینکه هر زمان از مشکل آلایندگی صنایع در زرقان صحبت به میان آمد، موضوع اهمیت تولید مانع از پیشبرد راهکارهای موثر شده است، گفت: هیچ یک از مسئولان شهر زرقان با تعطیلی کامل واحدهای صنعتی و بیکاری حتی یک کارگر، موافق نیست.
رئیس شورای اسلامی شهرزرقان یادآور شد که طی ادوار مختلف شورا در این شهر با همکاری دانشگاه آزاد و دانشگاه شیراز، اطلس آلایندگی زرقان تهیه شده است.
ظریفی تاکید کرد: پروسه جابه جایی واحدهای صنعتی آلاینده، اقدامی بلند مدت و بیست ساله است و در کوتاه مدت باید با همکاری مسئولان صنایع راهکارهای موثری برای کاهش مشکلات ناشی از این معضل، اندیشیده و اجرایی شود.
رئیس شورای زرقان همچنین از برنامهها و اقدامات فرهنگی، عمرانی و ورزشی اجرایی شده در این شهر به عنوان دست آوردهای ماندگار شورا و شهرداری یاد و اضافه کرد: شهر زرقان در مسیر توسعهای مطلوب قرار گرفته است و آیندهای روشن پیش رو دارد.
حسن رستم زاده سخنگوی شورای اسلامی شهر زرقان با بیان اینکه آلودگی هوا کافی نبود، اکنون شهروندان زرقان، با آب شور هم باید روزگار بگذرانند، گفت: هنوز و علیرغم تمام تلاشها، مشکل آلایندههای هوای زرقان مرتفع نشده که آب در بخش قدیمی این شهر، شور شده است.
او افزود: با همکاری فرماندار محترم، برای جلب همکاری شرکتهایی که در آلودگی هوای زرقان نقش دارند، اقداماتی اجرایی شده است، اما متاسفانه بعضی از مسئولان این شرکتها، به تعهدات خود پایبند نیستند.
رستمزاده با بیان اینکه فشارهای قانونی وارد شده به شرکتهای صنعتی، منجر به اجرای بعضی از اقدامات اصلاحی برای کاهش آلایندهها شده است، گفت: زمانی مناطق مسکونی در نقطهای دور از شهرک صنعتی بود، اما اکنون و به واسطه توسعه شهری، شهر به کارخانهها نزدیک شده است.
عضو شورای اسلامی شهر زرقان با بیان اینکه هنوز مشکل آلایندههای هوای این شهر حل نشده است، مردم با شوری آب مواجه شده اند، گفت: آب شرب در منطقه قدیمی زرقان شور شده است حال آنکه صنایع مستقر در این منطقه و بعضی از باغشهرها، آب بمو که بهترین آب شرب به لحاظ کیفیت محسوب میشود را مصرف میکنند.
رستمزاده با اشاره به برگزاری جلساتی با نمایندگان مجلس در خصوص حل مشکل آب آشامیدنی زرقان، گفت: بهترین راه حل کوتاه مدت مشکل آب آشامیدنی زرقان، تجهیز و بهره برداری از چاه آب حفر شده در سال ۹۰ است.
این عضو شورا با بیان اینکه تجهیز و بهرهبرداری از چاه آب زرقان ۴ میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: در آخرین مراجعه به سازمان آب منطقهای فارس، اعلام کردند که ۵۰ میلیون تومان اعتبار برای چاه آب زرقان اختصاص یافته است.
رستمزاده ابراز امیدواری کرد که مسئولان دستگاههای ذیربط، برای حل مشکل شوری آب و آلودگی هوای زرقان، چارهاندیشی کنند.
انتهای پیام/