سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشف دلیل مرگبار بودن کرونا در برخی افراد

دانشمندان دلیل مرگبار بودن کووید ۱۹ در برخی افراد را کشف کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  با گذشت ۹ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان، این ویروس همچنان در حال گسترش و گرفتن جان هزاران نفر است.

محققان در تلاشند تا راهکاری برای کاهش شمار قربانیان کووید ۱۹ پیدا کنند، یکی از این راهکارها، شناسایی افراد آسیب پذیر است. دانشمندان می‌گویند سالمندان و کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند، بیشترین آسیب پذیری را در مقابل ویروس کرونا دارند. همچنین کودکان و نوجوانان توانایی بالایی در مقابله با کووید ۱۹ داشته و به ندرت ویروس در این قشر باعث مرگ و میر می‌شود، برای مثال تحقیقات در آمریکا نشان داده است از ۱۹۰ هزار قربانی کرونا در این کشور، تنها ۱۲۱ نفر زیر ۲۱ سال سن داشته اند. با این حال، کودکان یکی از ناقلان فعال کووید ۱۹ هستند و نباید به شیوع ویروس در میان این قشر بی توجهی نشان داد.

با این وجود، دانشمندان به تازگی از ابعاد دیگری از مرگبار بودن ویروس کرونا در میان افراد پرده برداشتند. در ماه مارس پزشکان با دو برادر جوان که ۲۹ و ۳۱ سال سن داشتند مواجه شدند که به دلیل ابتلا به کرونای شدید در بیمارستان بستری شده بودند. هر دو برادر به دلیل وخامت حالشان و ناتوانی در تنفس در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) بستری شدند، اما متاسفانه یکی از برادران پس از مدتی جان خود را از دست داد.

دو هفته پیش و پس از آنکه دو برادر جوان دیگر به دلیل کرونا و وخامت حالشان در بیمارستانی در هلند بستری شدند، متخصصان ژنتیک برای تحقیق در این باره فراخوانده شدند. دانشمندان در این تحقیقات کشف کردند که بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده اند فاقد ماده حیاتی به نام "اینترفرون" هستند که در سازماندهی سیستم ایمنی بدن در مقابله با عوامل ویروسی تولید می‌شود.

اینترفرون‌ها نوعی پروتئین هستند که سلول‌های میزبان آلوده به ویروس آزاد می‌کنند و موجب تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن می‌شوند. اینترفرون‌ها به خصوص در برابر عفونت‌های ویروسی مقاومت می‌بخشند و در واکنش‌های ایمنی طبیعی بدن، حتی در غیاب ویروس‌ها (مثلا در HIV، سرطان یا هپاتیت) شرکت دارند.

حداقل ده نوع متفاوت از اینترفرون‌ها در پستانداران کشف شده که هفت نوع از آن‌ها در انسان شناسایی شده‌اند. اینترفرون‌های انسانی در سه تیپ طبقه‌بندی می‌شوند. تیپ یک برحسب اثر ضد ویروسی، ضد رشد و فعال‌سازی سلول کشنده طبیعی به اینترفرون‌های IFN-α و IFN-β، IFN-ω تقسیم بندی می‌شود. از تیپ دو IFN-γ و از تیپ سه IFNLR ۱ قابل ذکرند. این پروتئین‌ها توسط لوکوسیت‌ها، لنفوسیت‌ها، فیبروبلاست‌ها و سایر سلول‌های سیستم ایمنی تولید می‌شوند.

اینترفرون‌ها موجب تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری‌زا می‌شوند. برخی موجب فعال شدن سلول‌های ایمنی مانند سلول‌های کشنده طبیعی (Nk) و ماکروفاژ‌ها می‌شوند. یا با ارائه آنتی ژن عوامل بیماری‌زا به لنفوسیت‌های T موجب بهتر شناخته شدن آن‌ها و تشدید پاسخ ایمنی می‌شوند. همچنین مقاومت سلول‌های سالم به ویروس‌ها را افزایش می‌دهند. اینترفرون‌ها در ایجاد برخی از علایم بیماری‌های عفونی مانند احساس خستگی و تب نیز نقش دارند. اینترفرونی که در پاسخ به یک نوع ویروس تولید می‌شود سبب بروز مقاومت کوتاه مدت در برابر بسیاری از ویروس‌ها نیز می‌شود.

شواهد نشان می‌دهد بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده و در بیمارستان بستری شده اند یک پاسخ ضعیف یا ناقص اینترفرون به کووید ۱۹ نشان داده اند و همین امر باعث ناتوانی سیستم ایمنی در نابودی ویروس شده است. دانشمندان می‌گویند ناکافی بودن اینترفرون می‌تواند به یک ابتلای خطرناک از کووید ۱۹ منجر شود.

به همین دلیل دانشمندان تاکید دارند داروی رمدسیویر و پلاسمای افراد بهبود یافته به دلیل دارای بودن فاکتور‌های ایمنی می‌تواند برای بیماران کرونایی مفید باشد. هم اینک تحقیقات زیادی درباره "اینترفرون درمانی" بر روی بیماران کرونایی در حال انجام است.


بیشتر بخوانید


دلایل دیگر برای مرگبار شدن ویروس کرونا در افراد

به طور کلی دانشمندان این نکته را کشف کرده اند که برخی بیماری‌ها می‌توانند روی یکدیگر تاثیر داشته باشند و یکدیگر را تشدید کنند. برای مثال، دانشمندان پی برده اند بیماری لثه می‌تواند باعث مرگبار شدن کووید ۱۹ در بیماران شود.

محققان ارتباط میان خطر مرگ بار ابتلا به ویروس کرونا و بیماری لثه را کشف کردند. بیماری لثه خود با بیماری قلبی و بیماری مزمن ریوی ارتباط مستقیمی دارد. خود این دو بیماری نیز به طور مستقیم می‌تواند خطر مرگ بیماران به کووید ۱۹ را به شدت افزایش دهد.

محققان در ایالت کالیفرنیای آمریکا و نیز برزیل اعلام کردند: بیماری لثه باعث می‌شود سطح پروتئین ایمنی به نام «اینترلوکئین ۶» در خون بالا رود. مشاهده شده است کسانی که سطح این پروتئین در خونشان بالا بوده است در صورت ابتلا به ویروس کرونا علائم بسیار شدیدی از خود نشان خواهند داد و برای زنده ماندن باید حتماً زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار بگیرند همچنین میزان مرگ و میر این افراد نسبت به بیماران دیگر مبتلا به کووید ۱۹ بیشتر است.

این تحقیقات همچنین نشان داد اگر چه بیماری‌های مختلف می‌تواند سطح اینترلوکئین ۶ خون را در افراد افزایش دهد، اما در صورت درمان بیماری لثه در افراد، سطح این پروتئین به میزان قابل توجهی در خون کاهش می‌یابد.

محققان می‌گویند افرادی که سطح اینترلوکئین ۶ آن‌ها بیش از ۸۰ پیکوگرم در هر میلی لیتر است، بسیار بیشتر از سایرین در صورت ابتلا به ویروس کرونا ممکن است جان خود را از دست بدهند یا با تشدید بیماری نیازمند دستگاه تنفس مصنوعی باشند.

شروین ملایم، یکی از جراحان دندانپزشکی لس آنجلس آمریکا در این باره می‌گوید: بر این باوریم بسیاری از کسانی که سطح بالایی از اینترلوکئین ۶ را در خون دارند پیش از ابتلا به کووید ۱۹ از بیماری لثه رنج می‌برده اند و همین امر بر شدت بیماری در آن‌ها خواهد افزود.

محققان تاکید دارند مردم حتما نسبت به بهداشت دهان و دندان خود حساس بوده و در صورت بیماری لثه به دندانپزشک رجوع کنند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۰۰ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
تا مردم فراری ازخونه جلوگیری نشود ودایم درسفرند روزگار این بهتر نمیشه
reza
۱۷:۵۹ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
داداش من الان ۲۲ تاریشه دندون دارم که به علت هزینه های سرسام آور دندونپزشکی نمیتونم برم مشکلموحل کنم.
بذارهمون‌کرونامارو‌باخودش ببره.ماازاین دنیای بزرگ ونعماتش سهمی نداریم بجز
ناشناس
۱۷:۱۶ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
اگر در هفته یک یا دو بار دهان را با دهان شوی دارویی پرسیکا یا آب نمک ید. دار بشوئید ان شاالله نتیجه بخش است. نمک کم
عضو حساس بدن
۱۴:۲۲ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
مردم بجاي اينكه بيشتر نگران ويروس باشند بايد به وضعيت كبد و كليه و قلب و ريه و گوارش خود توجه كنند چرا كه بيشتر بيماريها از راه نقص ايمني سه عضو اصلي كبد و قلب و ريه حساسيت بيشتري در مرگ و مير دارد و قطعا و يقينا سيستم گوارش معده و روده ها در سرعت بهبودي كمك خواهند كرد پس چيزي بخويم و بنوشيم كه از نظر طبيعي بودن و سالم بودندر الويت باشد و از غذاي هاي فست فودي و كارخانه اي خودداري كنيم .
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
من تو کل عمرم مسواک یکی دو بار زدم قبل کرونا یکی از دندونای اسیابم شکست از اون موقع مسواک میزنم اصلا هم رعایت نمیکنم بسیار هم بینظم و شلوغم و کرونا هم نگرفتم ههههههههه
ناشناس
۱۲:۵۴ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
با آب و نمک دهان و بینی خود را بشویید
هم برای رفع آودگی ها خوبه و هم باعث از بین رفتن آلودگی های لثه می شه
نمکش رقیق باشه اندازه ای که احساس شوری و اذیت بهتون دست نده بخصوص برای فشار خونی ها
اگر فشار خونی هستید یک دو دقیقه در دهان نگه دارید و بعد از آن خوب دهان را بشویید
سیدمحمدامین
۱۲:۱۳ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
تعرفه ی دندانپزشکی ها خیلی بالاست از پس هزینه اش مردم بر نمیان باید دولت بفکر این هزینه های وحشتناک باشه ..با این هزینه ها کسی نمیتونه به دندانپزشک مراجعه کنه بعد اینکه دفترچه های سلامت هم الان به هیچ دردی نمیخورن همه جا نسخه ها آزاد حساب میشه یکم بفکر مردم باشین
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
ما که در هر صورت باید بمیریم چه با بی پولی چه با کرونا
مردن با کرونا دردش کمتره پس بهتره با کرونا بمیریم
خداحافظ زندگی خوش
حکمت
۱۰:۳۹ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
باکدام پول به دندان پزشک مراجعه کنیم.هربلایی که بیادما ایرانیان داغونیم این هم شدکشوربا مدیریت مسخرشون
ناشناس
۱۲:۵۱ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
تدبیر و امید
ناشناس
۲۰:۱۳ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
با اون یه میلیارد دلاری که غیب شده
ناشناس
۱۰:۳۹ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
باکدام پول به دندان پزشک مراجعه کنیم
ناشناس
۱۰:۲۵ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
بد بخت شدم
هم لثم التهاب داره
هم شیش ماهه سرگیجه دارم
هم غذا درست نمیخورم
هم دوغ زیاد میخورم
هم کم خوابم
هم گروه خونیم A+ هست
هم کم خونی
هم ...

خدایا کمک
MOSTAFA
۱۱:۳۰ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
بمیری راحت میشی
ناشناس
۱۱:۴۴ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
ان شالله بهتر بشی ، اما بدون استرسی که دهری از هرچی برات بدتره
شاید حتی اکثر مشکلاتی که گفتی داری و اونایی که نگفتی هم از همین استرس و باشه چون استرس و افسردگی سم برا بدن
ناشناس
۱۰:۲۰ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
ممنون از مطالب خوبتون، خسته نباشید.
ناشناس
۱۲:۴۴ ۰۶ مهر ۱۳۹۹
ای‌خدا‌ای‌خدا‌چیکارکنم‌دردمو‌به‌کی‌بگم‌مریضی‌‌بی‌پولی‌گرونی‌‌کرایه‌خونه‌کرونا‌منونکشداینا‌منومیکشن‌