به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نیویورک تایمز، اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی و نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ماه نوامبر (آبان) سال جاری در آمریکا، مبنی بر عدم انتقال صلحآمیز قدرت در صورت شکست در انتخابات، دغدغه مقامات پنتاگون درباره استفاده از ارتش در ناآرامیهای احتمالی را بالا برده است.
بر این اساس مقامهای وزارت دفاع آمریکا گفتهاند مهمترین نگرانیِ حال حاضر برای آنان توسلِ ترامپ به ارتش این کشور در مواجه با ناآرامیها پس از شکست احتمالی در انتخابات سال جاری است.
این روزنامه آمریکایی همچنین نوشته است رئیس جمهور آمریکا در دو روز گذشته (چهارشنبه و پنجشنبه) هیچ آرامش خاطری به مقامات پنتاگون نداده و همچنین از انتقال مسالمتآمیز قدرت امتناع ورزیده است. همچنین سخنان روز پنجشنبه ترامپ مبنی برآنکه شک دارد که انتخابات «صادقانه» باشد، نگرانیهای بیشتری را ایجاد کرده است.
به تازگی رئیسجمهور آمریکا در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره تعهدش به انتقال مسالمتآمیز قدرت در صورت شکست در انتخابات گفت: «خواهیم دید چه اتفاقی رخ خواهد داد»
ترامپ همچنین پیشتر در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا به انتقال صلحآمیز قدرت متعهد است، بار دیگر از رایگیری پستی انتقاد کرد و گفت: «من در مورد برگههای رای شکایت کردهام، آنها فاجعه هستند».
این اظهارات و همچنین تمایل مکرر او به استناد به ماده ۱۸۰۷ قانون شورش و فرستادن نیروهای امنیتی به خیابانها برای مقابله با معترضان به نژادپرستی نهادینه شده در آمریکا، تشویش مقامات ارتش و وزارت دفاع آمریکا را به همراه داشته است.
ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در این باره در نامهای به سوالات ماهِ گذشته قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا پاسخ داد و نوشت: «به اعتقاد من ارتش باید شخصیتی غیرسیاسی داشته باشد. چناچه اختلافی درباره انتخابات مطرح باشد، باید کنگره آمریکا آن را حلوفصل کند و ارتش در این میان کاری ندارد. از نظر من هیچ نقشی برای نیروهای مسلح در این مسئله وجود ندارد».
اکنون مقاماتی از پنتاگون که خواستند نامشان فاش نشود، تائید کردند که در میان خودشان این نگرانی وجود دارد که اگر ترامپ در انتخابات شکست بخورد، تا روز تحلیف رئیس جمهور جدید امکان این وجود دارد که وی به قانون شورش استناد کرده و نیروهای ارتش و مسلح را به خیابانها سرازیر کند. آنها دغدغه این را دارند که در این صورت چه کاری باید انجام دهند. البته تاکنون مارک میلی و «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا، در مقابل او ایستادگی و ترامپ را ناچار به عقبنشینی کردهاند.
در چند روز اخیر اظهارات جدید ترامپ با واکنشهای بسیاری همراه بوده است، به طور مثال، به تازگی جمهوریخواهان که همحزبیهای او محسوب میشوند، نیز از او شدیدا انتقاد کردهاند.
«میچ مککانل» رهبر حزب اکثریت مجلس سنای آمریکا، در اینباره در پیامی توئیتری گفته است: «پیروز انتخابات سوم نوامبر در تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ (۱ بهمن ۹۹)، مراسم تحلیف را برگزار خواهد کرد. انتقال قدرت طبق روال همیشگی آن که از سال ۱۷۹۲ (۱۱۷۰) انجام گرفته است، برگزار خواهد شد».
البته این سخنان با انتقاد حزب رقیب نیز همراه بوده و «چاک شومر» رهبر اقلیت دموکراتها در مجلس سنای آمریکا، در مصاحبه جدید خود با شبکه سیانان نیز به این اظهارات واکنش نشان داده و گفته است: «ترامپ به آرزوی خود نخواهد رسید و رای دهندگان آمریکایی باید با اختلاف زیاد او را در انتخابات شکست دهند، این تنها راه چاره است».
انتهای پیام/