سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درمان ۷۰ درصد بیماران کرونایی با پلاسمادرمانی در مشهد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۷۰ درصد مبتلایان به ویروس کرونا در مشهد با پلاسمادرمانی، بهبودی کامل خود را بازیافتند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محسن صدیق‌شمسی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۷۰ درصد مبتلایان به ویروس کرونا در مشهد با پلاسمادرمانی، بهبودی کامل خود را بازیافتند، در این روش "پلاسما" که فرآورده حاصل از جداسازی "پلاکت، گلبول‌های قرمز و سفید" از خون است و پس از جداسازی مورد استخراج قرار می گیرد و مایعی حاوی "آنتی‌بادی ها، فاکتور‌های انعقادی و پروتئین‌های مهم" از آن به دست می آید.

او افزود: پلاسمای حاصل از خون بیماران مبتلا به کرونا که بهبودی خود را بازیافته اند به خاطر فعالیت دستگاه ایمنی بدن شان بر علیه ویروس کرونا حاوی آنتی‌بادی‌هایی است که این ویروس را سرکوب کرده‌اند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بر این اساس، استفاده از پلاسمای خون افراد بهبود یافته از بیماری کرونا در قالب پلاسمادرمانی نقشی موثر در درمان دیگر مبتلا به ویروس کرونا دارد.

بیشتر بخوانید

صدیق‌شمسی به نتایج اجرای طرح پلاسمادرمانی بر روی مبتلایان به ویروس کرونا در مشهد اشاره و بیان کرد: این طرح در بازه زمانی ماه‌های فروردین تا خرداد امسال بر روی ۳۲ بیمار بدحال کرونا اجرا و نتایج درمانی آن با وضعیت همین تعداد فرد مبتلا به ویروس کرونا که پلاسمادرمانی نشده‌اند مقایسه شد.

او تصریح کرد: این اقدام علمی درمانی نشان داد که پلاسمادرمانی به طور چشمگیری بر بهبود وضعیت جسمی بیماران بدحالی که هنوز به مرحله نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور نرسیده‌اند مؤثر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: با توجه به نتایج حاصل از پلاسمادرمانی بر روی بیماران مبتلا به ویروس کرونا، از شهروندان بهبودیافته از بیماری کرونا درخواست می‌شود چند هفته پس از بهبودی اقدام به اهدای پلاسمای خون خود کنند تا از آن برای درمان بیماران بدحال مبتلا به ویروس کرونا استفاده شود.

صدیق‌شمسی اظهار کرد: پلاسمای افرادی که آن را اهدا می‌کنند، به سرعت توسط کبدشان جایگزین می‌شود بنابراین اهدای پلاسما هیچ گونه عارضه و پیامدی برای افراد اهداکننده ندارد.

او افزود: زمان مطلوب برای اهدای پلاسما از سوی فرد بهبودیافته از ویروس کرونا چهار تا هشت هفته پس از بهبودی است. پس از این دوره زمانی سطح آنتی‌بادی اُفت کرده و کارایی پلاسما کاهش می‌یابد.

انتهای پیام// م.ب
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.