به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان مریم حضرتی معاون پرستاری وزیر بهداشت اظهار کرد: براساس برنامه ششم توسعه، لزوم افزایش هزینه اثربخشی مراقبتها و کاهش بار هزینههای سلامت و همچنین دستیابی به اصول مراقبتی از جمله افزایش ایمنی بیمار و اثر بخشی خدمات مراقبتی در منزل و ضرورت وجود این بستهها در بیماران نامبرده احساس میشد، از این رو تدوین آنها به عنوان یکی از اولویتهای معاونت پرستاری از دو سال قبل در دستور کار قرار گرفت.
او با تاکید بر اینکه این بستهها دربرگیرنده طیف وسیعی از خدمات شامل خدمات تشخیصی (بالینی، آزمایشگاهی و رادیولوژیک)، درمانی (دارویی، غیر دارویی)، خدمات گروه پرستاری، فیزیوتراپی و توانبخشی است، یادآور شد: در تدوین آنها، به ارزیابی وضعیت اولیه مددجوهای مبتلا به نارسایی مزمن قلبی و نارسایی مزمن انسداد ریه و اجرای مراقبتهای مورد نیاز در راستای افزایش کیفیت زندگی بیماران و خانواده آنها نیز توجه شده است.
حضرتی با بیان اینکه افراد مبتلا به بیماریهای مزمن، نیاز به مراقبتهای طولانی مدت داشته و محور این مراقبتها، مدیریت علائم هستند، گفت: این معاونت به عنوان متولی مراقبت در منزل، به منظور ساماندهی به نحوه ارائه این خدمات و با مشارکت دفتر ارزیابی فناوری، استاندارد سازی و تعرفه سلامت معاونت درمان و سایر حوزههای ستاد وزارت و استفاده از توان علمی صاحب نظران و متخصصان حوزههای پزشکی، پرستاری و توانبخشی اقدام به برنامه ریزی و تدوین بستههای مذکور کرد.
بیشتر بخوانید
او افزود: برای تدوین هریک از بستهها، یک کارگروه تخصصی متشکل از حداقل ۱۱ نفر از اعضای هیات علمی رشتههای مختلف، ارائه دهندگان خدمات در بالین، نمایندگان مراکز ارائه مراقبت در منزل و برخی از نمایندگان شرکتهای بیمه گذار تشکیل و حدود ۱۶ جلسه کارشناسی برگزار شد.
معاون پرستاری وزیر بهداشت با بیان اینکه بستههای مربوط به این دو بیماری در ۱۹ شهریور سال ۱۳۹۹ جهت اجرا به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شده، اظهار امیدواری کرد که با پیگیریهای مداوم این معاونت، دفتر ارزیابی فناوری، استانداردسازی و تعرفه معاونت درمان و شورای عالی بیمه، این خدمات مشمول پوشش بیمهای شود. بیشتر بستههای استاندارد خدمات در منزل برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ خفیف و بیماران دچار سکته مغزی ترخیص شده از بخشهای مراقبت ویژه نیز ابلاغ شده است.
انتهای پیام/