سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پساب‌های زهکشی حاشیه دریاچه مهارلو برای کشت شلتوک مناسب نیست

مدیرعامل آب منطقه‌ای فارس هشدار داد: پساب‌های زهکشی حاشیه دریاچه مهارلو برای کشت شلتوک مناسب نیست و این می‌تواند عامل انتقال آلودگی باشد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،  مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان فارس در چهارمین جلسه شورای حفاظت منابع آب استان فارس با هشدار به اینکه باید از کشت صیفی و برنج با پساب در حاشیه تالاب مهارلو جلوگیری شود، گفت: هرچقدر که کیفیت پساب و زهکشی عالی باشد، اما دلیلی بر کشت صیفی و شلتوک نیســت و این می‌تواند عامــل انتقال آلودگی باشد.

حمید رضا دهقانی در این جلسه که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس برگزار شد، به بررسی چگونگی تامین حقابه دریاچه مهارلو، بررسی ابعاد فنی و حقوقی احداث اســتخر‌های عظیم در اراضی کشاورزی اســتان و بررسی مصوبه هیات دولت در خصوص ممنوعیت کشت برنج به جز دو استان شمال کشور، پرداخت.

مدیرعامل و رئیس هیات مدیره آب منطقه‌ای فارس افزود: حقابه، تعریف دارد و نمی‌توان آب‌های اطراف دریاچه مهارلو را حقابه تعریف نمود. این آب‌ها حقابه نیست و در مسیر آبی هم که وارد دریاچه می‌شــود هیچگونه تاسیسات و سازه‌ای نداریم و دریاچه همواره فصلی بوده است.

دهقانی، مدیرعامــل ســازمان آب منطقه‌ای فــارس در خصوص موضوع احداث اســتخر‌های عظیم در اســتان بیان کرد: موضوع احداث اســتخر‌ها از شهرســتان جهرم آغاز شــد که در بازدید وزیر نیرو، از استخر‌ها با این حجم بالای تبخیر آب انتقاد شده بود. این درحالی اســت که خیلی از استخر‌ها با وام احداث شــده است و از طرفی هم گروه‌های اجتماعی و مردم واکنش منفی نســبت به این افزایش استخر‌ها دارند تا جایی که در شهرســتان کازرون مردم به شدت منتقد این احداث‌ها بودند.

مدیرعامل و رئیس هیات مدیره آب منطقه‌ای فارس با اشــاره بــه اینکه در زمینه احداث اســتخر‌ها باید برخورد مناسبی بر اجرا یا عدم اجرای اســتخر‌ها صورت پذیرد، تصریح کرد: بعضی از منابع تامین آب استخر‌ها از منابع زیرزمینی و احداث چاه غیر مجاز در باغ‌ها و انحراف آب‌های سطحی و سیلاب‌ها اســت که منابع آب را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

پیشتر نیز استاد دانشگاه شیراز و پدر هیدرولوژی آب‌های زیرزمینی در ایران گفته بود: با توجه به این که میزان آرسنیک موجود در دریاچه مهارلوی شیراز ۳۵ برابر حد مجاز است، بهره برداری از نمک این دریاچه به مثابه بمبی است که برای تخریب محیط زیست منفجر شده است.

عزت الله رییسی اردکانی، میزان آرسنیک در مبادی ورودی دریاچه مهارلو را در حد مجاز دانست، اما گفت: با توجه به فرایند تبخیر، آرسنیک موجود در کف دریاچه ۳۵ برابر حد مجاز است.

رییسی اردکانی که مجله علمی هیدروژئولوژی (Hydrogeological Journal) او را به عنوان پدر هیدرولوژی آب‌های زیرزمینی در ایران معرفی کرده است، اظهار داشت: نمک این دریاچه را تبخیر می‌کنند و در نهایت آنچه را که پر از آرسنیک و فلزات سنگین است را در صنایعی همچون پتروشیمی استفاده می‌کنند که این مواد آلاینده به رودخانه‌هایی همچون کُر بر می‌گردد و در چرخه محیط زیست دیگر نقاط استان فارس نیز خلل وارد می‌کند.

همچنین در این زمینه بار‌ها اعلام شده که وجود نیترات در صیفی کاشت حاشیه شیراز و اطراف دریاچه مهارلو و رودخانه خشک مشاهده شده است.

کارشناسان بهداشت تاکید دارند که همه سبزی‌های کاشته شده در کنار رودخانه خشک شیراز و اطراف دریاچه مهارلو تحت نظارت مستمر دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد و وجود فلزات سنگین و نیترات در آن‌ها بطور مستمر اندازه گیری می‌شود، اما نیترات مشاهده شده بخاطر استفاده از سموم و کود‌های شیمایی است که معمولا با اضافه برداشت از زمین‌های کشاورزی و با استفاده از کود‌های نیترات که نوعی کود شیمیایی است در زمین رسوب می‌کند.

بخش اصلی آب دریاچه مهارلو از طریق رودخانه خشک، رودخانه سلطان‌آباد و رودخانه سروستان تامین می‌شود. علاوه برآن، چشمه‌هایی نیز در نزدیکی دریاچه از دل زمین بیرون زده‌اند که به دریاچه می‌ریزند. این دریاچه در فاصله ۳۵ کیلومتری شرق شیراز در استان فارس قرار دارد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.