سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسط محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛

انتقال آب در لایه هیبریدی نانولیفی آبگریز- آبدوست مورد بررسی قرار گرفت

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر انتقال آب در لایه هیبریدی نانولیفی آبگریز- آبدوست را مورد مطالعه قرار دادند.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گلچهره امینی، دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «مطالعه تئوری و تجربی انتقال آب در لایه هیبریدی نانولیفی آبگریز- آبدوست» اظهار کرد: غشا‌های آبگریز تنفس‌پذیر در بسیاری از حوزه‌ها از جمله غشا‌های تصفیه آب، منسوجات پزشکی (گان‌های بیمارستانی) و منسوجات حفاظتی کاربرد دارند.

او افزود: این دسته از غشا‌ها از یک سو قابلیت عبور بخار آب را دارند و از طرف دیگر در برابر نفوذ آب مقاوم هستند. تولید پوشاک محافظ برای کارکنان صنایع از جمله صنایع شیمیایی و کادر درمان از اهمیت بالایی برخوردار است و در شرایط کنونی جهان، با پیشرفت صنایع و گسترش خطرات بالقوه برای نیروی کار و اهمیت حفظ سلامت نیروی کار چه در محیط‌های صنعتی و چه در محیط‌های درمانی، نقش تجهیزات حفاظت شخصی مناسب پررنگ‌تر شده است.

امینی تصریح کرد: این دسته از غشا‌ها باید به گونه‌ای طراحی شوند تا ضمن حفاظت از شخص در مقابل خطرات شیمیایی و میکروبی، راحتی شخص را نیز فراهم کند. در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که افراد شاغل در مشاغل پر خطر از جمله کادر بیمارستانی و پرسنل صنایع به دلیل داشتن احساس ناخوشایند ناشی از استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی ناگزیر به عدم استفاده از این تجهیزات می‌شوند و خود را در معرض خطرات قرار می‌دهند.

او با بیان اینکه انتقال بخار آب (عرق بدن) از این غشا‌ها اهمیت دارد، افزود: این پژوهش نیز با هدف طراحی غشایی محافظ با قابلیت تنفس‌پذیری و انتقال عرق بدن شخص به بیرون به نحوی که راحتی پوشنده را فراهم کند، انجام شده ‌است.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: غشا‌های تولید شده ضمن دارا بودن تنفس‌پذیری مطلوب (انتقال مناسب عرق بدن شخص به بیرون) مانع از نفوذ حلال‌های آلی به سمت بدن شخص می‌شوند؛ به بیان دیگر غشا طراحی شده در مقابل عوامل شیمیایی و ذرات موجود در محیط‌های کار نفوذ ناپذیر است و از شخص محافظت به عمل می‌آورد، اما از طرف دیگر قابلیت عبور بخار آب حاصل از عرق بدن شخص را به بیرون دارد.

به گفته دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نتایج به دست آمده از این پژوهش می‌تواند برای تولیدکنندگان پوشاک حفاظتی (از جمله پوشاک کارکنان صنایع شیمیایی، کادر بیمارستان‌ها و ...) مورد توجه قرار گیرد.

امینی با بیان اینکه غشا محافظ پیشنهاد شده، با به کارگیری یک جز نانولیفی آبگریز و یک جز آبدوست با استفاده از فرایند الکتروریسی تولید شد و مورد آزمون قرار گرفت، گفت: انتقال بخار آب از غشا تولید شده نیز با استفاده از تئوری‌های موجود مدلسازی شد.

او بیان کرد: به منظور بهبود خاصیت حفاظتی غشا از ذرات اکسید گرافن که به عنوان سدی در برابر نفوذ حلال‌های آلی عمل می‌کنند، استفاده شد. خاصیت نفوذ ناپذیری (سدگر بودن) غشا‌ها با افزودن ذرات اکسید گرافن تقویت شد و منجر به کاهش ۸۷ درصدی نفوذ بخار تولوئن از غشا و بهبود خاصیت حفاظتی آن شد.

او با اشاره به کاربرد این غشا گفت: از غشا تولید شده می‌توان برای تولید تجهیزات حفاظت شخصی کارکنان صنایع شیمیایی استفاده کرد؛ به علاوه با توجه به ویژگی‌های غشا تولید شده امکان ارزیابی و استفاده از در تولید پوشش‌های محافظتی کادر درمانی (گان‌های پزشکی) نیز وجود دارد.

امینی ادامه داد: از آنجایی‌که غشا‌های آبگریز آبدوست کاربرد‌های بسیاری در زمینه‌های مختلف دارند، مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته‌اند. دو مقاله از این پژوهش چاپ شده و یک مقاله دیگر نیز در حال نگارش است.


بیشتر بخوانید


او با تاکید بر این که این کار در راستای ارزیابی و امکان سنجی تولید صنعتی غشا محافظ انجام گرفت، گفت: ویژگی غشا حفاظت از پوشنده در مقابل بخار حلال‌های آلی و ذرات موجود در محیط است در حالی که عرق بدن شخص را به بیرون منتقل می‌کند و بدن پوشنده را خشک و خنک نگه می‌دارد تا مانع از ایجاد تنش حرارتی در بدن پوشنده شود.

امینی با اشاره به مزیت‌های رقابتی طرح تاکید کرد: تنفس پذیری و سبک بودن غشا تولید شده مزیتی است که این غشا نسبت به غشا‌های محافظتی متداول دارد.

او افزود: از غشا تولید شده می‌توان برای تولید تجهیزات حفاظت شخصی کارکنان صنایع شیمایی استفاده کرد. به علاوه با توجه به ویژگی‌های غشا تولید شده امکان ارزیابی و استفاده از در تولید پوشش‌های محافظتی کادر درمانی نیز وجود دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.