به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چای ریبوس به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه و سالم محبوبیت زیادی پیدا کرده است، چای ریبوس قرن هاست که در جنوب آفریقا مصرف میشود و به نوشیدنی محبوب در سراسر جهان تبدیل شده است. چای ریبوس یک جایگزین خوش طعم و بدون کافئین برای چای سیاه و سبز است.
چای رویبوس چیست؟
چای ریبوس یک چای گیاهی قرمز است که از برگهای تخمیر شده درختچه آسپالاتوس لینیرایز (Aspalathus linearis)، گیاه بومی آفریقای جنوبی بدست میآید.
بسیاری از افراد از آن به عنوان جایگزینی برای چای سبز یا سیاه استفاده میکنند. رویبوس سنتی با تخمیر برگها درست میشود و آنها را به رنگ قرمز قهوهای در میآورد. چای رویبوس سبز تخمیر نشده نیز موجود است.
چای رویبوس عطر و طعم شیرین ولطیف دارد. چای رویبوس به عنوان یک نوشیدنی خوشمزه و سالم محبوبیت زیادی دارد. طبع چای رویبوس گرم است و برای افراد سرد مزاج نوشیدنی بسیار مناسبی است.
علاوه بر این، مدافعان ریبوس را برای مزایای بالقوه سلامتی آن ستایش میکنند و ادعا میکنند که آنتی اکسیدانهای آن میتوانند از سرطان، بیماریهای قلبی و سکته پیشگیری کنند. با این حال، ممکن است تعجب کنید که آیا این مزایا با شواهد پشتیبانی میشوند.
فواید چای ریبوس
در این مقاله، ما فواید بالقوه چای رویبوس برای سلامتی را لیست میکنیم. ما همچنین نحوه دم و طعم دادن هر فنجان را نیز بیان میکنیم.
۱. دارای مقدار کمی تانن و فاقد کافئین و اسید اگزالیک
کافئین یک محرک طبیعی است که هم در چای سیاه و هم در چای سبز یافت میشود.
مصرف مقادیر متوسط کافئین به طور کلی بی خطر است. حتی ممکن است فوایدی برای عملکرد ورزشی، تمرکز و خلق و خوی داشته باشد.
با این حال، مصرف بیش از حد با تپش قلب، افزایش اضطراب، مشکلات خواب و سردرد ارتباط دارد؛ بنابراین، برخی افراد ترجیح میدهند از مصرف کافئین خودداری کنند یا آن را محدود کنند. از آنجا که چای رویبوس به طور طبیعی فاقد کافئین است، یک گزینه عالی برای چای سیاه یا سبز است.
رویبوس همچنین دارای میزان تانن کمتری نسبت به چای سیاه یا سبز معمولی است.
تانن، ترکیبات طبیعی موجود در چای سبز و سیاه، در جذب برخی مواد مغذی مانند آهن اختلال ایجاد میکند.
همچنین برخلاف چای سیاه و سبز، چای رویبوس قرمز اسید اگزالیک کمتری دارد. مصرف مقادیر زیاد اسید اگزالیک میتواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد و رویبوس را به گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی تبدیل کند.
۲. دارای آنتی اکسیدانها
ریبوس به دلیل داشتن آنتی اکسیدانهای تقویت کننده سلامتی، شامل آسپالاتین و کوئرستین، با مزایای سلامتی همراه است. آنتی اکسیدانها ممکن است به محافظت از سلولها در برابر آسیب رادیکالهای آزاد کمک کنند.
در طولانی مدت، اثرات آنها ممکن است خطر ابتلا به بیماریها، مانند بیماریهای قلبی و سرطان را کاهش دهد. برخی شواهد نشان میدهد که چای رویبوس میتواند سطح آنتی اکسیدان را در بدن شما افزایش دهد. با این حال، این آنتی اکسیدانها ممکن است ناپایدار باشند و یا به طور ناکارآمد توسط بدن جذب شوند.
۳. ممکن است سلامت قلب را تقویت کند
آنتی اکسیدانهای موجود در رویوبوس با داشتن قلب سالم در ارتباط هستند. این ممکن است به روشهای مختلفی اتفاق بیفتد.
اول، نوشیدن چای رویبوس با مهار آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE) ممکن است اثرات مفیدی بر فشار خون داشته باشد. در مطالعهای روی ۱۷ نفر، نوشیدن چای رویبوس فعالیت ACE را ۳۰-۶۰ دقیقه پس از مصرف مهار کرد. با این حال، این به معنای تغییر فشار خون نیست.
شواهد امیدوار کننده تری وجود دارد که نشان میدهد این چای میتواند سطح کلسترول را بهبود بخشد. در یک مطالعه روی ۴۰ بزرگسال دارای اضافه وزن و در معرض خطر بالای بیماری قلبی، شش فنجان چای رویبوس روزانه به مدت شش هفته باعث کاهش کلسترول LDL "بد" میشود و کلسترول HDL "خوب" را افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید
با این حال، همین تأثیر در افراد سالم دیده نشد. سطح کلسترول سالم باعث محافظت بیشتر در برابر بیماریهای مختلف قلبی، از جمله حملات قلبی و مغزی میشود.
۴. ممکن است خطر سرطان را کاهش دهد
مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهد که آنتی اکسیدانهای کورستین و لوتئولین که در چای رویبوس وجود دارد، میتوانند سلولهای سرطانی را از بین ببرند و از رشد تومور جلوگیری کنند. با این حال، مقدار کوئرستین و لوتئولین در یک فنجان چای ناچیز است. بسیاری از میوهها و سبزیجات منابع بسیار بهتری هستند.
۵. برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید است
چای رویبوس تنها منبع طبیعی شناخته شده آنتی اکسیدان آسپالاتین است که مطالعات حیوانی نشان میدهد ممکن است اثرات ضد دیابت داشته باشد.
یک مطالعه بر روی موشهای مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که آسپالاتین سطح قند خون را متعادل و مقاومت به انسولین را کاهش میدهد، که میتواند برای افرادی که دیابت نوع ۲ دارند یا در معرض خطر هستند امیدوار کننده باشد. با این حال، مطالعات انسانی مورد نیاز است.
۶. چای رویبوس و لاغری
چای رویبوس فاقد کالری است، بنابراین ممکن است گزینه خوبی برای نوشیدنی برای کسانی باشد که سعی در کاهش وزن یا حفظ وزن مناسب دارند.
طبق نتایج یک مطالعه، چای رویبوس همچنین ممکن است با افزایش سطح لپتین برای مدیریت وزن مفید باشد. لپتین هورمونی است که به تنظیم مصرف غذا کمک میکند و سیگنالهایی را به بدن ارسال میکند که غذای کافی داشته است.
این چای همچنین از تشکیل سلولهای جدید چربی جلوگیری کرده و متابولیسم سریع چربی را تشویق میکند.
عوارض جانبی چای ریبوس
به طور کلی، ریبوس بسیار ایمن است.
اگرچه عوارض جانبی منفی بسیار نادر است، اما برخی از آنها گزارش شده است.
یک مطالعه موردی نشان داد که نوشیدن مقدار زیادی چای رویبوس در روز با افزایش آنزیمهای کبدی مرتبط است، که اغلب میتواند نشان دهنده مشکل کبدی باشد. با این حال، این فقط یک مورد پیچیده بود.
برخی ترکیبات موجود در چای میتوانند تولید هورمون جنسی زنانه، استروژن را تحریک کنند.
برخی منابع حاکی از آن است که افرادی که دارای شرایط حساس به هورمون هستند، مانند سرطان پستان، بهتر است از مصرف این نوع چای اجتناب کنند.
با این حال، این اثر بسیار ملایم است و به احتمال زیاد قبل از مشاهده اثر، باید مقادیر بسیار زیادی را مصرف کنید.
طرز تهیه چای رویبوس:
مردم میتوانند چای رویبوس را به صورت گرم یا سرد، به روشی مشابه چای سیاه، میل کنند. برای گرفتن بهترین نتیجه، آن را مطابق دستورالعمل روی بسته دم کنید. به عنوان یک قاعده کلی، از ۸ اونس آب جوش برای هر کیسه چای یا یک قاشق چای خوری برگ چای ریبوس استفاده کنید.
اجازه دهید حداقل ۵ دقیقه چای خنک شود. چای را ساده بنوشید یا شیر لبنی، شیر گیاهی، عسل یا شکر را اضافه کنید تا مزه دار شود.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/