سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر کل بهره برداری آزاد راه‌ها:

اخذ الکترونیکی عوارض موقتا متوقف شد/ مردم عوارض الکترونیکی را پرداخت نمی‌کنند

بیات گفت: مردم تمایلی به پرداخت عوارض به صورت الکترونیکی ندارند و همین موضوع باعث شده که عوارض به صورت نقدی دریافت شود.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیات مدیرکل بهره برداری آزادراه‌ها در برنامه شبکه خبر با بیان اینکه از ابتدای بهره‌برداری قطعه اول آزادراه تهران_ شمال، اخذ عوارض به صورت الکترونیکی بود گفت: در قطعه یک آزادراه تهران شمال تمامی تجهیزات و دوربین‌ها نصب شده، اما به دلیل مشکلاتی که در اخذ عوارض از مسافران ایجاد شده تصمیم گرفته شد عوارض را به صورت نقدی دریافت کنیم تا این مشکلات رفع شود.

بیات با اشاره به اینکه مشکل اصلی در اخذ عوارض الکترونیک، سهل نبودن اخذ عوارض است ادامه داد: از ابتدای بهره برداری از قطعه اول آزادراه تهران _شمال تا کنون حدود ۲۰ درصد از عوارض‌  دریافت شده و این میزان در مقایسه با سرمایه گذاری‌های صورت گرفته در این منطقه بسیار ناچیز است.

مدیرکل بهره برداری آزادراه‌ها با اشاره به اینکه انگیزه اصلی سرمایه‌گذاران از حضور در پروژه‌های عمرانی، بازگشت سرمایه‌ است افزود: با توجه به آن که سرمایه‌گذار قطعه اول این آزادراه هم اکنون در قطعه دوم آزادراه تهران_ شمال هم فعالیت می‌کند بنابراین باید بخش عمده‌ای از منابع مالی در این زمینه تامین شود.

بیات اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از مسافران در هنگام عبور از گیت‌های الکترونیک، عوارض را پرداخت نمی‌کنند و همین موضوع باعث شده که بازگشت سرمایه در این منطقه به اندازه کافی نباشد و در نتیجه معاونت بهره برداری از آزادراه‌ها تصمیم گرفته به صورت موقت عوارض را نقدی دریافت کند تا فرهنگ‌سازی لازم در این خصوص صورت گیرد.

مدیرکل بهره برداری آزادراه‌ها با اشاره به اینکه تجهیز کنترل عوارض به صورت الکترونیک در حال انجام است و فرهنگ سازی‌های لازم  باید صورت گیرد گفت:  این اقدامات چند ماهی زمان می‌برد بنابراین تا آن زمان عوارض به صورت الکترونیک دریافت نخواهد شد.

بیات تاکید کرد: باید اطلاع‌رسانی در این زمینه را تقویت کنیم و البته تفاهم‌نامه‌ای با پلیس ناجا منعقد کرده ایم تا جریمه‌هایی در این زمینه در نظر گرفته شود که یک تا دو هفته زمان می‌برد تا به صورت الکترونیک به سرانجام برسد.

او تاکید کرد: مسئله کرونا در این شرایط برای ما بسیار مهم است،  اخذ عوارض به صورت الکترونیک زمینه‌ساز کاهش شیوع ویروس کرونا می‌شود و نقش موثری در کاهش زمان سفر و همچنین کاهش مصرف سوخت دارد به همین دلیل همکاری‌های لازم را در حوزه اخذ عوارض به صورت الکترونیک انجام خواهیم داد تا با تامین زیرساخت‌ها به هدف نهایی دست یابیم.

بیات توضیح داد: در صورتی که مردم به موقع اقدام به پرداخت عوارض کنند مشکل خاصی در این زمینه ایجاد نمی‌شود. اخذ عوارض باعث می‌شود که سرعت اجرای پروژه‌های عمرانی افزایش یابد و با توجه به آن که منطقه ۲ آزادراه تهران_ شمال باید تا پایان دولت به بهره‌برداری برسد در نتیجه تزریق به موقع منابع مالی زمینه ساز تسریع در اجرای این بخش می‌شود.

او ادامه داد: تکمیل زیرساخت و همچنین کنترل پلیس ناجا و ارسال پیامک‌های جریمه از جمله اقداماتی است که در این زمینه در دستور کار خود قرارداده ایم.

بیات با اشاره به اینکه امیدواریم با اجرای این اقدامات و همچنین روش‌های مختلف اخذ عوارض بتوانیم تا چند ماه آینده به حالت عادی  بازگردیم تاکید کرد: این مشکل و کم کاری مسافران در پرداخت عوارض الکترونیک تنها مربوط به قطعه اول آزادراه تهران_ شمال نیست بلکه بخش عمده‌ای از عوارض آزادراه‌های بزرگ با این مشکل مواجه هستند ما سعی داریم با تکمیل زیرساخت‌ها و فرهنگ سازی‌های لازم، تمامی آزادراه‌های بزرگ کشور را الکترونیکی کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.