سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مطرح شدن پیشنهاد ایجاد محتوای چندرسانه‌ای قابل استفاده برای توان یابان در شورای شهر

عضو شورای شهر تهران گفت: بهتر است از رمزینه کد به عنوان ابزاری برای ایجاد محتوای چندرسانه‌ای قابل استفاده برای توان یابان در جهت آشنایی آن‌ها با میراث طبیعی بهره گیریم.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بهاره آروین عضو شورای شهر تهران در دویست و سی و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران و در مخالفت با کلیات طرح «الزام شهرداری تهران به ایجاد سامانه و تهیه رمزینه پاسخ سریع (QR code) برای میراث فرهنگی و طبیعی ملموس غیرمنقول و مکان‌ رویداد‌های شهر تهران» گفت: اگر قرار است میراث شهر را معرفی کنیم، نیازی به رمزینه کد وجود ندارد. حتی اگر بخواهیم یک شعبه بانک را معرفی کنیم، اینترنت بستر مناسب‌تری برای آن به حساب می‌آید.

عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: در حال حاضر همه چیز در بستر اینترنت وجود دارد و ایجاد کد QR برای نقاط مختلف شهر ارزش افزوده‌ای ایجاد نمی‌کند.

وی اضافه کرد: اگر می‌خواهیم در معرفی این آثار به اقشاری مثل سالمندان که از تلفن هوشمند برخوردار نیستند یا با استفاده از آن آشنایی ندارند کمکی کنیم، باید در جهت محتوای چندرسانه‌ای تلاش کنیم.

آروین پس از تصویب کلیات این طرح از سوی اعضای شورای شهر تهران، در جریان بررسی جزئیات آن پیشنهاد داد تا عبارت «ایجاد محتوای چندرسانه‌ای قابل استفاده برای توان یابان» هم به ماده واحده طرح اضافه شود.

در متن ماده واحده آمده بود:

«در راستای معرفی میراث فرهنگی و طبیعی ملموس غیرمنقول شهر تهران و همچنین ارتقای کیفی بازدیدها، انتقال دانش و ایجاد زیرساخت‌های گردشگری مورد نیاز گردشگران؛ شهرداری تهران مکلف است نسبت به ایجاد سامانه و تهیه رمزینه پاسخ سریع برای معرفی میراث فرهنگی و طبیعی ملموس غیرمنقول شهر تهران از جمله بنا‌های تاریخی-فرهنگی، جداره‌های ارزشمند تاریخی، بافت تاریخی و ارزشمند، مکان‌ رویدادها، آثار معماری معاصر ارزشمند و بوستان‌ها و باغات تاریخی شهر تهران اقدام کرده و به شکل مبلمان شهری هوشمند (لوح‌های معرفی آثار) در مجاورت آثار موردنظر نصب کند.»

پیشنهاد آروین مبنی بر اضافه شدن عبارت «ایجاد محتوای چندرسانه‌ای قابل استفاده برای توان یابان» در کنار ایجاد زیرساخت‌های گردشگری مورد نیاز گردشگران با ۱۵ موافق به تصویب رسید.

وی همچنین پیشنهاد داد عبارت «مبلمان هوشمند» از انتهای ماده واحده حذف شود.

رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند در توضیح پیشنهاد اخیر خود گفت: قاعدتا نباید معابر و پیاده رو‌ها به خاطر کد‌های QR توسط مبلمان شهری هوشمند مسدود شوند. اگر در انتهای ماده واحده قیدِ «به شکل مبلمان هوشمند» را بیاوریم، بخشی از معبر را می‌گیریم. این تابلو‌های QR کد روی جداره و روی خود اِلِمان می‌توانند نصب شوند و اینکه مبلمان شهری هوشمند را تکلیف کنیم درست نیست. اما با حذف این عبارت، شهرداری را از نصب مبلمان شهری هوشمند در موقعیت‌های مورد نیاز منع نکرده‌ایم.

سرانجام این پیشنهاد با ۱۵ رأی موافق به تصویب رسید.

پیشنهاد دیگر بهاره آروین این بود که عبارت «تجمیع محتوای لازم» و «با اولویت محتوای صوتی و چندزبانه» به تبصره یک طرح اضافه شود.

تبصره یک به شرح زیر بود:

«شهرداری تهران مکلف است به منظور دسترسی به اطلاعات کامل و جامع آثار موردنظر این مصوبه نسبت به بازبینی، تهیه و آماده‌سازی محتوای لازم و ایجاد دسترسی به آن‌ها از طریق رمزینه پاسخ سریع اقدام کند و در صورت امکان از همکاری اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان تهران و صاحبنظران این حوزه نیز بهره گیرد. »

وی در توضیح پیشنهاد خود مبنی بر اضافه کردن واژه «تجمیع» به تبصره یک گفت: ما راجع به آثار محتوا زیاد داریم و کاری که شهرداری باید انجام دهد این است که علاوه بر بازبینی، ابتدا آن‌ها را تجمیع کند.

عضو شورای شهر تهران افزود: پیشنهاد دیگرم این است که میلیارد‌ها ریال صرف محتوای متنی و تصویری نکنیم؛ چراکه این صوت است که امروز در دسترس همه بوده و برای اقشار مختلف هم قابل استفاده است؛ خصوصا که چند زبانه هم باشد.

در نهایت اضافه شدن واژه «تجمیع» با ۱۴ موافق به تصویب رسید. همچنین اعضای شورای شهر تهران با ۱۲ رأی موافق، اضافه شدن عبارت «با اولویت محتوای صوتی و چندزبانه» را نیز به تصویب رساندند.

آروین همچنین در پیشنهاد دیگری مبنی بر اصلاح تبصره دو این طرح گفت: هوشمندسازی نباید دسترسی به دانش را انحصاری کند. نباید اگر کسی تلفن هوشمند نداشت، هیچ اطلاعاتی راجع به مکان و اثر نداشته باشد؛ بنابراین بهتر است خلاصه‌سازی نوشتاری محتوا در لوح الزامی شود و به طور کلی سیستم قدیمی حذف نشود.

در نهایت پیشنهاد بهاره آروین مبنی بر خلاصه‌سازی نوشتاری محتوا در لوح‌های معرفی آثار با ۱۲ موافق به تصویب رسید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.