به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، روستای سهیلی از توابع بخش حرای جزیره قشم با ۵۳۰ خانوار و دو هزار و ۲۳۶ نفر جمعیت، در ۶۰ کیلومتری شهر قشم و ۱۰ کیلومتری فرودگاه بینالمللی قشم واقع شده است.
این روستا دارای ظرفیتهای گستردهای در حوزه گردشگری است که باعث شده به نمادی از مهاجرت معکوس به دلیل ظرفیت بالای اشتغال، در جنوبیترین جزیره ایران، تبدیل شود.
پتانسیل ارزشمندی به نام جنگلهای حرا که در لیست عجایب هفتگانه قشم قرار گرفته و به طلای سبز قشم معروف است، زیستگاه درختانی است که در آب ریشه دارند. این جنگلها که به عنوان بخشی از ژئوسایتهای ژئوپارک جهانی قشم تحت پوشش شبکه جهانی یونسکو هستند، یکی از جذابترین دلایل انتخاب جزیره قشم توسط گردشگران داخلی و خارجی به عنوان یک مقصد گردشگری به شمار میآیند.
کوه سموران، شبه غار پیرزن و دره حصار نیز از دیگر جاذبههای زمین شناختی اطراف روستای سهیلی است. دو اسکله صیادی و تفریحی- گردشگری این روستا با ۸۰ قایق صیادی و۱۳۰ قایق گردشگری، لحظات شادی را برای علاقمندان به سفر بین درختان غرق شده در آب و دیدن پرندگان آبزی خلق میکند.
۲۴۰ تن از جوانان سهیلی با صید میگو، ماهیهای هوور، گاریز و شیر برای خانواده خود نان آوری میکنند و ۱۳۰ جوان دیگر به کار تردد گردشگران از بین آبراهههای این جنگل مسحور کننده، مشغولند.
اسکله تفریحی- گردشگری سهیلی با ۳۰ غرفه صنایع دستی و ایجاد اشتغال برای بین ۸۰ تا ۹۰ نفر نیز فضایی برای توسعه گردشگری و اشتغال برای جوانان بومی فراهم ساخته است که هنرهای دست سه کارگاه صنایع دستی این روستا را به بازدیدکنندگان عرضه میدارد.
اینها را مجید صلغی، مدیر تعاونی گردشگری، صیادان و عضو شورای اسلامی روستای سهیلی میگوید.
او ادامه میدهد: ما بالاترین رقم خانههای بومگردی در جزیره را داریم. ۱۲ خانه به نامهای نگین سهیلی، بادیل، غانم، بوم امینی، حسینی، خالو احمد، ناخدا علی صالح، فانوس، تاخره، بادگیران سهیلی، فیصل و نخل اشتغالزایی بالایی برای روستا به ارمغان آورده اند به نحوی که حتی ما مجبور به استخدام نیروی کار از سایر روستاها شده ایم.
عضو شورای اسلامی روستای سهیلی ادامه میدهد: صنعت گردشگری قشم دو فصل خلوتی و شلوغی دارد. در ایام خلوتی که در فصول گرمتر جزیره است، بین ۵ تا ۶ اشتغال مستقیم و در زمان شلوغی بین ۱۱ تا ۱۲ اشتغال مستقیم در هر کدام از این بوم گردیها داریم و اضافه برآن نیز هر کدام برای دو نیروی بومی نیز شغل غیرمستقیم تولید کرده اند.
او تاکید میکند که به دلیل کمبود نیروی کار در این روستا، حدود ۴ تا ۵ نیرو در ایام خلوتی استخدام داریم که در ایام شلوغی کار این رقم به ۲۰ تا ۳۰ تَن میرسد، زیرا هر کدام از این اقامتگاهها به صورت روزانه به ۱۰۰ گردشگر در فصل گرما و به ۱۵۰ گردشگر در فصلهای دیگر خدمات ارائه میدهند.
گسترش متوازن صنعت گردشگری در جزیره قشم به همراه توسعه زیرساختهایی مانند جاده و خدمات رفاهی، همچنین معرفی ظرفیتهای گردشگری تمامی نقاط جزیره به مدد تلاشهای منطقه آزاد قشم در سالهای اخیر باعث شده گردشگران بیش از پیش با فرصتهای طلایی این سرزمین ناب که در دل خلیج فارس جای گرفته، آشنا شوند و با حضور در شرق و غرب جزیره، جوامع محلی را از مزایای صنعت گردشگری منتفع ساخته و به گردش چرخ اقتصاد خانوارهای روستایی کمک کنند، تا جایی که نه تنها مهاجرت معکوس در روستاها را باعث شود که بخشی از بیکاری روستاهای همجوار و حتی استان هرمزگان را نیز پوشش دهد.
تولید اشتغال، ارائه خدمات و ایجاد تحول در صنعت گردشگری توسط این منطقه آزاد در سال جهش تولید، اقدامی است جهت حرکت در راستای فرامین مقام معظم رهبری و پیروی از فرمایشات ایشان که در بیانیه گام دوم انقلاب نیز به آن اشاره شده است.
یادآور میشود، در حال حاضر ۶۶ بومگردی فعال با ۴۴۲ اتاق به دو هزار و ۵۹۸ گردشگر جزیره قشم خدمات ارائه میکنند.
انتهای پیام/ب