اردکانیان افزود : با بهره برداری از این سد آب برای کشاورزان ۵۵۰ هکتار از دشت شهرستان اسدآباد تامین می شود .
وزیر نیرو تصریح کرد : ما در کشور ۹۰ هزار میلیارد تومان طرح سد سازی و شبکه انتقال داریم که بر اساس اولویت بندی با تخصیص اعتبار آنها را اجرا میکنیم.
اردکانیان اضافه کرد: استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و اجازه بهره برداری برای زمان محدود به سرمایه گذاران هم از دیگر روشهای وزارت نیرو برای اجرای طرحهای بزرگ است که بیشتر در بخش شبکه انتقال آب و تصفیه خانه به کار گرفته میشود.
وزیر نیرو خاطر نشان کرد: امسال در کشور ۹ سد به بهره برداری میرسد که سد نعمت آباد ششمین سد از آنها و صد و نود و نهمین سد در کشور است که به بهره برداری رسیده است .
منصور ستوده، مدیر عامل شرکت آب منطقهای همدان گفت: سد نعمت آباد با ۷۹ میلیارد تومان اعتبار هزینه همزمان با هفته بیست و یکم پویش هر هفته " الف ب ایران" به بهره برداری رسید.
ستوده افزود: این سد با ۱۲۴ کیلومتر حوضه آبریز، برای تأمین آب بخش کشاورزی و توسعه گردشگری ایجاد شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای همدان اظهار کرد: این سد خاکی همگن با ارتفاع ۲۱/۵ متر و ظرفیت مخزن ۴/۶ میلیون مترمکعبی در ۱۳۷ هکتار از اراضی با هدف بهبود آبیاری در ۵۵۰ هکتار از اراضی دشت اسدآباد ساخته شده است.
فرماندار اسدآباد گفت: سد نعمتآباد به صورت مستقیم برای ۱۵۰ نفر و غیرمستقیم برای نفر اشتغالزایی۵۵۰ داشته است.
حمیدوند خواستار توجه مسئولان به طرح های بزرگ و اختصاص اعتبارات بیشتر شد و بیان کرد: بهره برداری به موقع از طرحها باعث بالا رفتن سود آوری طرحها و بهره مندی بیشتر خدمات میشود.
مشاور وزیر نیرو و قائم مقام شرکت مدیریت منابع آب کشور،گفت: از سال ۹۰ هر ۳ سال یکبار یک سد جدید در استان همدان به بهره برداری رسیده است.
محمد حاج رسولی ها افزود: با اجرای طرحهای حوزهی سد سازی در استان همدان در سال ۹۰ سد کلان، در سال۹۳ سد سرابی، در سال ۹۶ سد شنجوربه بهره برداری رسید و سال ۹۹ هم سد نعمت آباد به بهره برداری رسید.
قائم مقام شرکت مدیریت منابع آب کشور با بیان اینکه هم اکنون ۵۰ درصد از سد نعمت آباد آبگیری شده است،ادامه داد:سد خرم رود هم طرح سد سازی دیگری در استان همدان است و امیدواریم تا سه سال آینده به بهره برداری برسد که با بهره برداری از آن ۴۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی شهرستان را زیر پوشش قرار خواهد گرفت.
در سد نعمت آباد هم اکنون دو میلیون متر مکعب آب ذخیره شده و حدود ۵۰ درصد ظرفیت سد پر آب شده است.
حالا این سد که برای مصارف کشاورزی، محیط زیست و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی ایجاد شده، امیدی را برای کشاورزان منطقه ایجاد کرده است و به گفتهی برخی از آنها با ساخت این سد اراضی بالا دست سد برای تامین آب مشکلی ندارند و این سالها سفرههای زیر زمینی و چاههای آنها پر آبتر شده است و چشم امید اراضی پایین دست هم به باز شدن دریچههای آن برای تامین آب کشاورزی و در کنار آن حضور گردشگران است.
انتهای پیام/ ا