سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پیش بینی تولید بیش از هزار تن انواع کپورماهیان در استان اصفهان

مدیر شیلات و امور آبزیان استان اصفهان گفت: تولید بیش از هزار تن انواع کپورماهیان در استخرهای آب دومنظوره کشاورزی استان اصفهان پیش بینی می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محمدرضا عباسی مدیر شیلات و امور آبزیان استان اصفهان با اشاره به ارتقای بهره وری و بهره برداری بهینه از منابع آبی در راستای تولید آبزیان و افزایش درآمد کشاورزان استان اصفهان اظهار داشت: با هماهنگی مشترک بین شیلات ودامپزشکی استان اصفهان، استخر‌های ذخیره آب و دومنظوره کشاورزی که در جوار مزارع کشاورزی و آب چاه وقنات و باغات جهت ذخیره آب احداث شده اند در سه ماهه اول سال توسط شرکت‌های تخصصی شیلات ماهی دار شدند.

او افزود: این طرح در سال جاری با مشارکت حدود ۷۵۰ استخر دار با تعداد بیش ۸۵۰ هزار قطعه انواع ماهیان گرم آبی، شامل کپور معمولی و ماهی آمور ودرصدی ماهی فیتوفاک، بین شهرستان‌های اصفهان، لنجان، گلپایگان و نطنز، نجف آباد وشاهین شهرو… که شرایط دمایی آب استخر بیشتر از ۲۰ درجه است اقدام شده است و انتظارمی رود میزان تولید ماهی از این استخر‌ها بیش از ۱۰۵۰ تن باشد.

مدیر شیلات و امور آبزیان استان اصفهان با اشاره به اینکه پرورش کپور ماهیان نسبت به ماهی قزل آلا به آب بسیار کمتری نیازمند است، تصریح کرد: این ماهیان، نیازی به آب دائم ندارند و به صورت هفتگی آب تأمین شود که البته نیاز به آموزش و مدیریت تولید در این خصوص ضروری است.

او توصیه کرد: کسانی که در این زمینه تجربه کافی ندارند لازم است در هرمتر مربع حدود ۲ قطعه رهاسازی کنند و با توجه به وجود انواع تجهیزات هوادهی واکسیژن دهی به آب، افراد با تجربه می‌توانند توان تولید را تا حدود ۲ الی ۳ برابر افزایش دهند.

عباسی در خصوص نوع گونه کپور پرورشی هم توضیح داد و افزود: در مزارع کشاورزی که کشت یونجه وجود دارد، بیشتر از نوع کپور علفخوار یا آمور در ماهی دار کردن استخر‌های ذخیره آب کشاورزی توصیه می‌شود و در صورت تأمین ضایعات غذا و یا غذای کنسانتره کارخانه‌ای، نوع کپور معمولی پرورش شود.

او افزود: زمان مناسب جهت شروع به پرورش و انتقال بچه ماهی به استخر‌های ذخیره آب کشاورزی از اسفند ماه آغاز و حداکثر تا خرداد ماه است چراکه از مزایای این طرح می‌توان به ارتقا بهره برداری از منابع آبی خرد و تولید پروتئین ارزشمند گوشت سفید و بالا بردن سرانه مصرف آبزیان در بین خانوار‌های روستایی و همچنین غنی سازی آب کشاورزی و افزایش محصول زراعی و در نهایت افزایش درآمد بیشتر اشاره کرد.

مدیر شیلات و امور آبزیان استان اصفهان درخصوص بازار وعرضه نیز به استخر داران تاکید کرد: برای بازار پسندی ماهی، فروشندگان حداقل ۲۴ ساعت قبل غذا دهی نکنند و ماهیان بازاری را در محلی از استخر ویا تعبیه حوضچه صید وآب تمیز نگه دارند که طعم و مزه ماهی‌ها بهتر باشد و بوی لجن ندهند.

او ادامه داد: با توجه به افزایش جمعیت ونیاز به غذا واینکه ماهی یکی از غذا‌های سالم مطرح است وکپور ماهیان به نوعی تولید سالم وبعضا ارگانیک هستند مشتری‌های خاص خودش را دارد وعلاوه بر آن صادرات به کشور عراق نیز انجام می‌شود.

او افزود: با توجه به محدودیت ایجاد شده در شرایط کرونایی علاقمندان می‌توانند از طریق سایت شیلات استان و تماس تلفنی مستقیم با این مدیریت اطلاعات لازم را کسب کنند و همچنین آموزش‌های مربوطه به شکل وبینار از طریق سایت وگروه‌های مجازی اطلاع رسانی می‌شود.

منبع:مهر

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.