سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگوی باشگاه خبرنگاران جوان با معاون وزیر نفت مطرح شد؛

پتروشیمی‌ها به کمک کاهش نرخ ارز می آیند/ افزایش تولید پروپیلن به ۴ میلیون تن

محمدی گفت: سال گذشته پتروشیمی‌ها ۸.۵ میلیارد دلار به نیما عرضه کرده‌اند که سهم به سزایی در کنترل بازار ارز خواهد داشت.

بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت‌وگو با  خبرنگار  اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ما در صنعت پتروشیمی با هدف افزایش پایداری  تسیهیل در توسعه زنجیره ارزش و همینطور تنوع بخشی در سبد محصولات طرح‌های راهبردی پروپیلن را تعربف کردیم.

او ادامه داد: پروپیلن یک ماده بسیار با ارزش، استراتژیک و توسعه آفرین برای کشور است که با تولید این ماده عملا صنایع پایین دستی اتوماتیک شروع به رشد و توسعه خواهند کرد، در حال حاضر ظرفیت ما در صنعت حدود یک میلیون تن است و با طرح‌های در دست اجرا  به عددی بالای دو میلیون تن خواهد رسید و با اجرای طرح‌های پروپیلن به ۴ میلیون تن تا سال ۱۴۰۴ خواهیم رسید.

تولید پروپیلن به ۴ میلیون تن خواهد رسید

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه رقم تولید پروپیلن با طرح‌های در حال اجرای کنونی در صنعت پتروشیمی در چهار سال آینده ۸۰۰ هزار تن افزایش می‌یابد و در سال ۱۴۰۴ به ۲ میلیون تن می‌رسد، افزود: با اجرای طرح جامع افزایش پروپیلن در صنعت پتروشیمی که به‌تازگی تدوین شده است، ظرفیت تولید پروپیلن در کشور به ۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ افزایش پیدا خواهد کرد.

 او تصریح کرد: لازم است برای پروژه‌هایی که قرار است امسال به بهره‌برداری برسد هماهنگی لازم انجام شود. امسال ۱۷ طرح با سرمایه‌گذاری ۱۱.۵ میلیارد دلار به بهره‌برداری می‌رسد که با افتتاح آن‌ها با حدود ۲۵ میلیون تن افزایش، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی به ۹۰ میلیون تن تا پایان امسال می‌رسد که این حجم افزایش ظرفیت صنعت پتروشیمی در طول یک سال بی‌سابقه است.  

محمدی گفت: همچنین یک طرح چهار صد و ۷۰ هزار تنی در منطقه امیرآباد مازندران تعریف کرده ایم، ولی بدلیل نبود متانول کامل از مسیر گاز به متانول می‌رویم و از متانول تولیدی عملا به سمت پروپیلن حرکت می‌کنیم.


بیشتر بخوانید


مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: همچنین یک طرح را در منطقه انزلی در دست اجرا داریم که باز هم از مسیر گاز به سمت پروپیلن  حرکت می‌کنیم منتهی کل پروپیلن در منطقه عسلویه به پلیمر پر ارزش تبدیل می‌شود که در استان‌های شمالی مصرف می‌شود و همچنین یک طرح هم در اسلام آباد غرب در دستور کار داریم  که ظرفیت بندر انزلی و منطقه عسلویه ۱۲۰ هزار تنی است 

او بیان کرد: طرح اسلام آباد غرب توسط خود شرکت ملی پتروشیمی توسعه پیدا می‌کند و تا اواخر سال عملیات خرید و اجرایی شدن آن فعال خواهد شد و همچنین  از ۱۷ طرح جهش دوم صنعت پتروشیمی که امسال به بهره‌برداری می‌رسند، هفت طرح متانول کاوه، پتروپالایش کنگان، متانول کیمیای پارس خاورمیانه، سبلان، متانول بوشهر، اکسیرحلال و پتروپالایش پارسیان در عسلویه احداث شده‌اند.

محمدی تصریح کرد: نکته حائز اهمیت در اجرای طرح‌های پروپیلن این است که دانش فنی تمام این طرح‌ها ایرانی است و هم دانش فرآیند تولید کاتالیست تمام توسط شرکت پژوهش فناوری پتروشیمی توسعه پیدا کرده است به طوری که در بندر ماهشهر ما واحد نیمه صنعتی تولید پروپیلن از متانول را داریم که در حال تولید و بهره برداری بوده که قرار است در هفته‌های پیش رو این واحد را در دسترس  سرمایه گذاران قرار دهیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: خوشبختانه دانش فنی بخش کاتالیست‌ها آسان شده در برنامه کلان صنعت پتروشیمی، توسعه هوشمند براساس توسعه طرح‌های پیشران از مسیر تولید پروپیلن به‌عنوان یکی از زنجیره‌های مهم توسعه مورد توجه قرار گرفته است، بنابراین ابتدا نیاز است ظرفیت تولید پروپیلن افزایش یابد و سپس توسعه هوشمند صنعت از این مسیر دنبال شود.

او افزود:  واحد نیمه‌صنعتی تولید پروپیلن از متانول در مرکز پژوهش و فناوری ماهشهر به‌ تازگی عملیاتی شده و در هفته‌های آتی آماده بازدید سرمایه‌گذاران است، هم‌زمان با توسعه دانش‌فنی MTP دانش‌فنی تولید همه کاتالیست‌های مورد نیاز این واحد کسب شده است و واحد‌های نیمه‌صنعتی برخی از این کاتالیست‌ها در حال بهره‌برداری هستند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در توسعه طرح‌های تولید پروپیلن، هم در بخش دانش‌فنی فرآیند و هم در بخش کاتالیست‌های مورد نیاز، هیچ محدودیتی برای توسعه وجود ندارد.

او گفت: طرح‌های پیشران پتروشیمی پایین دست همین زنجیره پروپیلن است و به محض اینکه این پروپیلن تولید شود طرح‌های پیشران را همزمان با آن فعال خواهیم کرد و  به تنوع بسیار بالا در محصولات زنجیره پروپیلن دست پیدا می‌کنیم.

محمدی اظهار کرد: طراحی طرح‌های پیشران در صنعت پتروشیمی به عنوان یک راهبرد مورد توجه قرار دارد و این طرح‌ها با هدف رفع نیاز‌های داخلی و بی نیازی از واردات، ایجاد توازن و تنوع بخشی محصولات، کمک به تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین دستی اجرا می‌شوند.

او این طرح‌ها را بسیار جذاب معرفی کرد و گفت: طرح‌های پیشران در ۴ گروه متانول، پروپیلن، اتیلن و بنزن تعریف شده اند و بسته‌های سرمایه گذاری در هفته‌های آتی برای سرمایه گذاران بخش خصوصی ارائه خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: خوشبختانه در بخش صادرات محصولات پتروشیمی با توجه به مشکلات فعال هستیم و خوشبختانه نصف بیشتر تعهد خودمان را به سامانه نیما عرضه کنیم به طوری که در پنج ماهه امسال بیشتر از تعهد خودمان به نیما ارز عرضه کرده ایم 

او بیان کرد:  صادرات پتروشیمی در سال گذشته ۱۰ میلیارد دلار ارز آوری داشته که با یک حساب سرانگشتی مشخص می‌شود که تنها در سال گذشته پتروشیمی‌ها ۸.۵ میلیارد دلار به سامانه نیما عرضه کرده‌اند که سهم به سزایی در کنترل بازار ارز داشته است.

سهم ۴۵ درصدی پتروشیمی ها در ارز عرضه شده در سامانه نیما

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: این در حالی است که براساس آمار سامانه نیما در سال ۹۸ حدود ۱۹ میلیارد دلار ارز صادراتی از طریق سامانه نیما به چرخه اقتصاد بازگردانده شد که سهم پتروشیمی‌ها در این بازه زمانی ۴۵ درصد بوده است.

او بیان کرد: ظرفیت صنعت در ابتدای امسال ۶۶  میلیون تن بود با اجرای ۱۷ طرح به ۹۰ میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد بنابراین ما از ۱۷ طرح موجودمان ۲۵ میلیون تن ظرفیت خواهیم گرفت 

محمدی بیان کرد: پتروشیمی یک صنعت تکنولوژیک است و حتما با مراوده با شرکت‌های بین المللی قرار گرفته و  در تلاش هستیم بخش‌هایی که در توان داریم را به سمت ایرانی سازی پیش ببریم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: ما در طرح‌های پروپیلن که یک صنعت استراتژیک و مهم است توانستیم به دانش فنی فرآیند و کاتالیست‌ها دست پیدا کنیم و این نکته بسیار مهمی در صنعت پتروشیمی  کشور است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۰۹ ۳۰ شهريور ۱۳۹۹
این مدیر عامل پتروشیمی لردگان اقای محمودی باید از اینجا بره مدیرت ایشان صفر
رضا
۱۹:۰۷ ۳۰ شهريور ۱۳۹۹
جناب اقای محمدی با عرض سلام بنده من چهارسال تو پتروشیمی شهرستان لردگان کار می کردم از پتروشیمی تا خانه بنده 5 دقیقه راه بود بخاطر بهانه کرونا ما را اخراج کردن اکثرا غیربومی استخدام کردن بنده الان نزدیک به 6 ماه بیکارم چرا اخه
ali
۰۰:۱۰ ۳۰ شهريور ۱۳۹۹
خوب ولی اگه میشه یه نمه هم پول به دست ملتتون بدید خرج کنن گناه دارن به خدا ، یارانه هر ایرانی رو باید کمترینشو میگم یک میلیون کنید
ناشناس
۱۵:۳۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
چقدرکاهش میدهند؟؟؟ 1دلار یا2دلار!؟!! باید آنقدرکاهش بدهند تابرسه به 4 دلار، والا کارعبس انجام دادند!!؟؟
ناشناس
۱۴:۲۹ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
شماهااگر علم داشتین وضع اقتصادی کشور این طور نبود
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
ازدرامد کشوراگاهیم پولش کجا میرود کشورای عربی منتظرند ورشکسته شده اند فکراوناباشیییییییییین،دوروزدیگر مونه تا دلاربشه 35هزارتومن
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
ای داد وبیداد
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
واقعا ؟!!
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
آره به جیب هم کمک میکنن
علی*
۱۳:۴۱ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
هیچوقت پول حاصل از فروش و صادرات برنگشته
حسن
۱۳:۰۹ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
اگر تحت نظارت باشد طرح کاهش موفق میشود وبه زودی دلار شدیدا
سقوط میکند بیچاره کسانی که سرمایه خود را تبدیل دلار کرده اند هر چه زودتر باید خارج شوند
حسن
۱۳:۰۹ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
اگر تحت نظارت باشد طرح کاهش موفق میشود وبه زودی دلار شدیدا
سقوط میکند بیچاره کسانی که سرمایه خود را تبدیل دلار کرده اند هر چه زودتر باید خارج شوند
محمد
۱۳:۰۵ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
هوای سمی و آلودگی و بوی گازش رو ما میخوریم پولش رو شما میخورین :/
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
گرونی بیداد میکنه . خواهشن به فکر مردم باشین
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
ازرش پول ایران در طول چهل سال ۳۷۰۰درصد ارزشش خودشو از دست داده واقعا خستهدنباشید نه واقعا خسته نباشید نه واقعا خسته نباشید
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
واقعا خسته نباشید
ناشناس
۱۲:۰۸ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
دستتون دردنکنه عجله نکنید
ناشناس
۱۱:۰۹ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
وای مردیم ازخوشی
ناشناس
۱۰:۵۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۹
لطفا جان هر کسی که دوست دارید اقدامی نکنید . هر کاری که میکنید برعکسش نتیجه میده ... از فردا باید منتظر دلار 35 هزار تومانی باشیم با اقدامات مزخرف شما