سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نذری متفاوت به یمن سلامتی/ اهدای پلاسما برای درمان بیماران کرونایی

امروزه بهبود یافتگان کرونا به یمن سلامتی و رهایی از این بیماری، پلاسمای خون خود را به افراد درگیر همین بیماری اهدا می‌کنند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، حدود ۶ ماهیست که از ورود کرونا، این مهمان ناخوانده در کشور می‌گذرد. از آن مدت تا کنون این ویروس افراد زیادی را مبتلا کرده و جان خیلی ‌ها را هم گرفته است. شاید مبتلایان بهبود یافته کرونا بهتر از هر شخص دیگری بتوانند حال این روز‌های بیماران کرونایی و شرایط سختی را که در آن قرار گرفته اند، درک کنند؛ بنابراین نیاز هست تا مبتلایان این ویروس منحوس برای نجات جان بیماران درگیر این بیماری دریغ نکنند و با اهدای پلاسمای خون خود، زندگی را دوباره به آن‌ها برگردانند.

آغاز بیماری با سرفه‌های خشک

داستان از یک سرما خوردگی ساده شروع شد. تا اینکه سرفه‌ های شدید آن‌ها را کلافه کرد و به بیمارستان رفتند تا از دلنگرانی که مثل خوره به جانشان افتاده بود بیرون بیایند و یا حداقل وضعیتشان مشخص شود. تست کرونای او و سه نفر از اعضای خانواده اش مثبت شد.

آقای طاهری ۵۶ ساله قصه ما و همسرش دچار بیماری زمینه‌ای بودند و به همین دلیل کرونا بیشتر در بدن آن‌ها جولان می‌داد و شرایط را برای آن‌ها سخت‌تر کرده بود. این ویروس ناخوانده که معلوم نبود چگونه وارد زندگی آن‌ها شده، در سفره‌ی سلامتی آن ‌ها تنها سرفه‌ های شدید، بی رمقی و بی حالی، بدن درد، بی اشتهایی و از دست دادن حس بویایی را چیده بود.

آن‌ها در بخش عفونی بیمارستان، ولی عصر (عج) بیرجند بستری شدند، اما کار آن‌ها به بخش مراقبت‌های ویژه کشیده نشد. پس از ۱۵ روز از بیمارستان مرخص شدند و به مدت ۱۴ روز نیز در خانه قرنطینه بودند.

پلاسمایتان را دریغ نکنید!

این خانواده بهبود یافته از کرونا، اوایل مرداد ماه بود که به یمن سلامتی شان به مرکز اهدای خون قائم بیرجند مراجعه کردند.

با آقای طاهری همراه شدیم تا خود را برای اهدای پلاسمای خون به روش دستگاه پلاسما فرز آماده کند. اشتیاق او و خانواده اش برای انجام این کار ستودنی بود. آنچه به نظر جالب می‌رسید مسافتی بود که آن‌ها حاضر شدند برای انجام این کار خدا پسندانه طی کنند. حدود ۷۰ کیلیومتر!

همزمان که پلاسما (مایع زرد رنگ) خونش را به آرامی اهدا می ‌کرد با او هم صحبت شدیم تا از هدفش برای حضور در مرکز و اهدای پلاسمای خون جویا شویم.

او که خود روزی به بیماری کرونا مبتلا بود و با شرایط سخت این بیماری دست و پنجه نرم می‌کرد گفت: یک روز زیرنویس تلویزیون را که از بیماران کرونایی بهبود یافته تقاضای اهدای پلاسما کرده بود نظرم را جلب کرد. با خود گفتم حالا نوبت من است تا به یاری هم نوع خود بشتابم و با اهدای پلاسمای خون خودم حد اقل جان یک بیمار کرونایی را نجات دهم.


بیشتر بخوانید


درحالی این کلمات از زبان او جاری می ‌شد که اشتیاق این کار را کاملا می‌توانستی در چهره اش ببینی همان طور که خودش گفت: برای اهدای پلاسمای خون خود و خانواده اش زیاد پیگیر بود. چون شنیده بود که اهدای پلاسمای خون افراد بهبود یافته کرونا برای مبتلایان همین بیماری حکم اهدای زندگی را دارد و بهبود یافتگان کرونا هم نباید در این امر خداپسندانه لحظه‌ای غافل شوند و یا اهدای پلاسمای خون خود را دریغ کنند.

البته آقای طاهری توصیه‌ هایی را هم برای افرادی داشت که بیماری کرونا را به شوخی می‌گیرند. از نظر او فقط برای انجام کار‌های ضروری باید بیرون رفت و تا جایی که می‌توان از حضور در تجمعات دوری و دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کرد.

معجزه‌ای از جنس پلاسما درمانی!

نگاه نفس هایش به دستگاه اکسیژنی بود که بدون آن تنفس برایش حتی برای لحظه‌ای سخت به نظر می‌رسید. او از شرمندگی اش در برابرکادر درمان می‌گوید و اینکه نمی‌داند کجا و چه گونه آلوده به  ویروس کرونا شده! اما از نظر او یک لحظه غفلت به پشیمانی بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه نمی‌ارزید. از سختی روز‌هایی گفت که حدود ۹۰ درصد ریه اش را از دست داده بود و تنها یک معجزه می‌توانست به داد او برسد. پلاسما در مانی!

پلاسما درمانی به موقع باعث شد تا او از مرگ نجات پیدا کند. این مایع زرد رنگ، سرخی خنده را بر لب‌های او نشانده بود، چون بعد از این دیگر خبری از سرفه‌های خشک، نفس‌های تنگ و حال و روز بد دوران بستری در بیمارستان نبود.

فواید پلاسما درمانی برای بیماران کرونایی چیست؟

ساختار پلاسما درمانی به این شکل است که وقتی کسی به بیماری ویروسی مبتلا شده و بهبود پیدا می کند، بدن آن فرد در برابر عامل بیماری پاد زهر تولید می‌کند و در نتیجه فرد در برابر بیماری مصون می‌شود؛ بنابراین بهبود یافتگان کرونا می توانند با اهدای پلاسمای خون خود در زمان طلایی، باعث نجات  جان بیماران درگیر همین بیماری شوند.

ضیائی رئیس بخش عفونی بیمارستان، ولی عصر بیرجند  گفت: اهدای پلاسمای بهبود یافتگان کرونا به افراد درگیر همین بیماری باعث می‌شود تا از شدت و طول بیماری مبتلایان به ویروس کرونا کاسته شود.

او با بیان اینکه اهدای پلاسما با دو روش انجام می‌شود، افزود: در روش اول خون فرد مبتلا به این بیماری گرفته می‌شود و سپس پلاسما از آن جدا و به بیمار اهدا می‌شود.

ضیائی ادامه داد: در روش دوم که با دستگاه پلاسما فرز انجام می‌شود، تنها پلاسمای فرد مبتلا اهدا می‌شود.

رئیس بخش عفونی بیمارستان، ولی عصر بیرجند در خصوص مزیت ‌های اهدای پلاسما به وسیله دستگاه پلاسما فرز بیان کرد: در این روش گلبول‌های قرمز خون به بدن فرد اهدا کننده باز گردانده و دوم اینکه حجم بیشتری از پلاسمای خون فرد بهبود یافته کرونا گرفته می‌شود.

اواظهار کرد: در روش اهدای خون تنها ۲۵۰ تا ۳۰۰ واحد پلاسما قابل اهداست، اما به وسیله دستگاه پلاسما فرز حدود ۵۰۰ واحد قابل دریافت است.

زمان طلایی اهدای پلاسما برای بهبود یافتگان کرونا

میری مقدم مدیر کل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: بهبود یافتگان بیماری کرونا می‌توانند ۲۸ تا ۳۰ روز پس از بیماری برای اهدای پلاسما‌ی خون خود اقدام کنند، زیرا در غیر این صورت ممکن است، میزان پاد زهر موجود در پلاسمای خون این افراد کم شود.

او در خصوص شرایط بهبود یافتگانی که می‌توانند پلاسمای خون خود را اهدا کنند افزود: شرایط اهدای پلاسما همانند اهدای خون است با این تفاوت که تنها زنانی که سابقه بارداری دارند نمی‌توانند اهدای پلاسما داشته باشند.

میری مقدم اظهار کرد: تا قبل از مرداد ماه امسال مردم برای اهدای پلاسما در مرکز انتقال خون قائم بیرجند باید خون خود را اهدا می‌کردند و سپس پلاسما از خون جدا می‌شد، اما اکنون با راه اندازی اولین دستگاه پلاسما فرز خون در اداره کل انتقال خون استان، شرایط اهدای پلاسمای بهبود یافتگان کرونا با این روش نیز در استان فراهم شده است.

میری مقدم بیان کرد: تا کنون ۹۸ نفر از بهبود یافتگان کرونا  در استان برای اهدای پلاسما به مراکز اهدای خون مراجعه کرده اند که از این تعداد ۶۵ نفر موفق به اهدای پلاسما شده اند.

ادای دین به جامعه پس از بهبودی

بخواهیم و یا نخواهیم در روزگاری هستیم که ویروس کرونا در آن جولان می‌دهد. ویروسی که سرعت انتشارش به گونه ایست که لحظه ‌ای غفلت می‌تواند مردم زیادی را در دام بیاندازد. تاکنون دارویی برای درمان بیماران کرونایی وارد بازار نشده و امروزه بهترین روش برای تسریع در درمان این بیماری، پلاسما درمانی است. پس بهبود یافتگان کرونا که شرایط سخت این بیماری را تجربه کرده اند بهتر است برای نجات جان یک انسان هم که شده با اهدای پلاسمای خون خود به یاری هم نوع خود بشتابند و نذر سلامتی خود را اینگونه به جا آورند.

گزارش از راضیه یعقوبی

انتهای پیام/ ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.