سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سلیقه‌ای عمل‌کردن بانک‌ها برای پرداخت وام ودیعه مسکن/ روبه‌رویی مستاجران با نازِ جدی بانک‌ها!

وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی بارها اعلام کرده‌اند که تنها یک ضامن برای دریافت وام اجاره کافی است اما بانک‌ها طبق سلیقه خود برای متقاضیان ضامن‌های جدیدی تعیین می‌کنند.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار اجاره به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور این روز‌ها با چالش بزرگی  تحت عنوان  وام ودیعه مسکن روبرو شده است و بسیاری از متقاضیان این وام  چندین هفته است که درگیر آن هستند.

روز گذشته مهلت بارگذاری اطلاعات در سامانه وزارت راه و شهرسازی به اتمام رسید و این خود تازه ابتدای ماجرا است. بسیاری از متقاضیان وام ودیعه در تماس‌های مکرری که با باشگاه خبرنگاران جوان داشتند،  اعلام کردند بامشکل ضامن و همچنین دریافت کد رهگیری مواجه هستند. بسیاری از این متقاضیان اعلام کرده بودند که مالکان به دلیل نگرانی از مالیات حاضر به تمدید قرارداد نیستند و از سوی دیگر برخی نیز با مشکل ضامن روبرو هستند چراکه اکثر بانک‌ها در این بخش به صورت سلیقه‌ای عمل می‌کنند و این امر باعث شده افرادی که در صف دریافت تسهیلات هستند با مشکلات بسیار زیادی روبرو شوند.

مالکان به دلیل نگرانی از اخذ مالیات  حاضر به تمدید قرارداد و دریافت کد رهگیری نیستند

در همین رابطه حسام عقبائی نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه بسیاری از مالکان به دلیل نگرانی از اخذ مالیات در این روز‌ها حاضر به تمدید قرارداد و یا عقد قرارداد جدید نیستند گفت: مشاوران املاک موظف هستند با توجه به دستور العمل جدید ستاد ملی مبارزه با کرونا، کد رهگیری برای تمامی قرارداد‌های جدید صادر کنند.

او ادامه داد: در صورتی که حتی اگر موجر یا مستاجر هر کدام برای قرارداد و دریافت کد رهگیری اقدام نکند، مشاور املاک خود می‌تواند کد رهگیری جدید برای مستاجران صادر کند.

نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری با اشاره به اینکه در این بین برخی از مشاوران املاک نهایت تلاش خود را می‌کنند از این فرصت سوء استفاده کنند افزود: مشاوران املاک حق ندارند هیچ هزینه‌ای بابت دریافت کد رهگیری از طرفین دریافت کنند.

هیچ قرارداد اجاره ای  نباید بدون کد رهگیری  باشد

عقبایی توضیح داد: برخی از مشاوران املاک به موجران و یا مستاجران اعلام می‌کنند که قرارداد با کد رهگیری می‌خواهید یا قرارداد بدون کد رهگیری، که در این بین باید اعلام شود که هیچ قراردادی بدون کد رهگیری برای مستاجران صادر نمی‌شود.

او تصریح کرد: تمامی مشاوران املاک موظف هستند بدون دریافت هیچ هزینه اضافی و تنها با نرخ حق کمیسیون و مالیات بر ارزش افزوده، کد رهگیری را برای متقاضیان صادر کنند.

نایب رئیس اول اتحادیه املاک استان تهران توضیح داد: چنانچه مشاور املاک و یا موجر در این بخش با مشکل مواجه شود و یا مشاور املاک کد رهگیری صادر نکرده باشد، نمونه بارز تخلف است و اتحادیه مشاوران املاک با این تخلف برخورد می‌کند.

عقبایی با بیان اینکه بسیاری از مالکان نگران اخذ مالیات به دلیل دریافت کد رهگیری هستند افزود: باید این موضوع را اعلام کنیم که برای واحد‌های زیر ۱۵۰ متر به هیچ عنوان مالیات دریافت نمی‌شود و برای واحد‌های بالای ۱۵۰ متر هم تنها مالیات بسیار کمی متناسب با نرخ‌های سازمان امور مالیاتی اخذ می‌شود.

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران تاکید کرد: متقاضیان چه کد رهگیری دریافت کنند چه دریافت نکنند سازمان امور مالیاتی با توجه به اطلاعات و سامانه‌هایی که دارد می‌تواند از مالکان واحد‌های بالای ۱۵۰ متر مالیات اخذ کند.

عقبایی با اشاره به اینکه این تسهیلات نقش موثری در کاهش اثرات هیجانی بازار اجاره دارد افزود: امیدواریم دولت برنامه پرداخت تسهیلات به متقاضیان را در برنامه بودجه سال آینده خود قرار دهد و بتواند این برنامه‌ها را به صورت عملیاتی به مرحله اجرایی برساند.

بر اساس این گزارش با توجه به اعلام وزارت راه وشهرسازی و همچنین بانک مرکزی مبنی بر اینکه برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن تنها یک ضامن کافی است، اما همچنان شاهد آن هستیم که بانک‌ها در این بخش به صورت سلیقه‌ای عمل می‌کنند به طوری که بسیاری از آن‌ها برای تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی وام مسکن، ۳ ضامن درخواست کرده اند و اکثر بانک‌ها برای وام اجاره ۲ ضامن رسمی خواسته اند.

تسهیل شرایط دریافت وام ودیعه مسکن

 چندی پیش اسلامی وزیر راه وشهرسازی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره این موضوع که برای تسهیلات ودیعه مسکن چه تعداد ضامن لازم است گفت: برای تسهیلات زیر ۳۰ میلیون تومان، ضامن لازم نیست و متقاضیان با چک یا سفته هم می‌توانند این تسهیلات را دریافت کنند و برای تسهیلات بالای ۳۰ میلیون تومانی هم ۲ ضامن کافی است.

همچنین اسلامی اعلام کرده بود که در ستاد ملی کرونا تمامی شرایط را تسهیل کرده ایم و اجازه داده ایم که متقاضیان بتوانند با شرایط آسان‌تر این تسهیلات را دریافت کنند.

وزیر راه وشهرسازی اظهار کرد: روند پرداخت وام ودیعه مسکن، آرام شروع شد و در ابتدا کند بود، زیرا بانک‌ها ساز و کاری برای پرداخت تسهیلات نداشتند و تنها کارمزد را دریافت می‌کردند.

او ادامه داد: چنین روندی برای پرداخت تسهیلات در سیستم بانکی وجود نداشت و کار‌های هماهنگی با بانک مرکزی را در این بخش انجام دادیم.

اسلامی افزود: برای کمک به متقاضیان، هفته قبل به صورت رسمی مصوباتی را برای تسهیل در روند پرداخت تسهیلات ابلاغ کردیم.

او بیان کرد: متقاضیانی که تمایل دارند در مدت ۳ سال بازپرداخت این تسهیلات را انجام دهد می‌توانند از این مصوبه استفاده کنند.

وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه در ابتدای پرداخت تسهیلات، موضوعات و مشکلاتی در فضای مجازی در ارتباط با میزان اقساط تسهیلات مطرح شده بود، افزود:بسیاری از مستاجران با توجه به نرخ‌های اجاره قادر به پرداخت اقساط تسهیلات نیستند بنابراین مصوبات را به گونه‌ای تنظیم کردیم که متقاضیان تنها اقساط کارمزد را پرداخت کنند و این موضوع را در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح کردیم و دو مصوبه را تصویب کردیم.

او توضیح داد: به طوری که متقاضیان اگر چک برگشتی دارند مشکلی برای دریافت وام ندارند و اگر کسی تمایل داشته باشد که تسهیلات را تقسیط و در طول سه سال پرداخت کند به راحتی می‌تواند این کار را انجام دهد بنابراین ما این موضوع را تصویب و به بانک‌ها ابلاغ کردیم.

اسلامی با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۲ هزار و ۵۰۰ نام کاربری و پسورد برای متقاضیان وام ودیعه مسکن طراحی شده است و تمامی بانک‌های عامل به سامانه متصل شده‌اند، یادآور شد: ساده‌سازی و روان‌سازی و تسهیل گری برای دریافت تسهیلات را انجام داده‌ایم و مصوباتی هم در این زمینه صادر کرده ایم که به قدر کفایت موثر است.

شعب بانک‌ها همکاری لازم را  در پرداخت وام اجاره انجام دهند

اما روزگذشته محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه شهرسازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه طبق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا برای تسهیلات تا ۱۵ میلیون تومان هیچ ضمانتی لازم نیست، توضیح داد: بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا برای دریافت وام ۱۵ میلیون تومانی ودیعه مسکن، ضامن نیاز نیست و متقاضیان می‌توانند با ارائه چک یا سفته این تسهیلات را دریافت کنند.

او ادامه داد: برای تسهیلات ودیعه مسکن تا ۳۰ میلیون تومان یک ضامن و برای وام‌های بالای ۳۰ میلیون تومان هم دو ضامن لازم است.

معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: بانک مرکزی برای این تسهیلات ملاک عمل و دستور العمل‌های لازم را در نظر گرفته و باید بانک‌ها این ملاک عمل را در دستور کار خود قرار دهند.

محمودزاده اظهار کرد: تا کنون مکاتباتی با بانک مرکزی در رابطه با مشکلات متقاضیان وام ودیعه مسکن انجام شده و بانک مرکزی هم در این زمینه مصوباتی را اعلام کرده است و باید در این بخش شعب بانک‌ها همکاری لازم را انجام دهند؛ جزئیات در رابطه با مشکلات متقاضیان را بانک مرکزی باید پاسخگو باشد.

براساس این گزارش طبق بررسی‌های صورت گرفته به نظر می‌رسد که تعیین نحوه اخذ ضمانت به صورت چک یا سفته بودن نیز به بانک‌ها واگذار شده است؛ این در حالی است که برخی از بانک‌های عامل به متقاضیان اعلام کرده‌اند که بر اساس دستورالعمل داخلی بانک، سفته از متقاضیان نمی‌پذیرند و چک نیز باید به نام خود متقاضی باشد؛ به عبارت دیگر در صورتی که دسته چک به نام خودِ متقاضی نباشد، از تشکیل پرونده وام ودیعه خودداری می‌کنند.

پیش از این نیز از سوی مقامات بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی اعلام شده بود که استعلامی بابت چک برگشتی انجام نمی‌شود؛ اما بر اساس دستورالعمل تدوین شده، تنها دسته چک‌هایی که تاریخ صدور آنها به ۱ اسفند ۹۸ به بعد اختصاص داشته باشد، نیازی به استعلام بابت چک برگشتی ندارند.

 متاسفانه سلیقه ای عمل کردن تمامی بانک ها برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن، باعث شده تنها مستاجران و متقاضیان این تسهیلات، چوب این ناهماهنگی ها را بخورند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۰۶ ۲۲ دی ۱۳۹۹
خدا از سرتقصیرتون نگذره.من رفتم ۵۰۰هزاربابت کد رهگیری هزینه کردم.تو این کرونا چندبار رفتم کافینت ۳بارم رفتم بانک به ضامنم گفتم تو این وضع کرونا رفته برام کسرحقوق گرفته آخرش رییس بانک برگشت به من گفت نیرو قراردایه قبولش نکرد.اعلام کردن۱۵تومنی ضامن نمیخوادوگرنه ثبت نام نمیکردم ک ۵۰۰هزاربه خاطر کد رهگیری بره تو جیب دولت اخرشم بگن ضامن بیاراونم ضامن رسمی.خدایا قصاوت تا چ اندازه ک به خاطر پول کدرهگیری افراد فقیر وبی خانمانو این همه دردسرمیدن.ایا قشردیگری نبود ک ازش پول بالابکشین ک از بی خانمانها بالاکشیدین؟کجاست وام۱۵میلیونی بدون ضامنتون؟ خوهشا انتشاربدین
رعیت بدبخت
۱۶:۳۵ ۲۰ دی ۱۳۹۹
ضامن باید گواهی کسر از حقوق بده تو این دوره زمونه جه کسی میاد ضامن بشه تازه ضامن باید دولتی باشه از کجا باید پیدا کنیم خودش هم نه یکی بلکه دوتا چرا اینقدر مردم رو اذیت می کنید ۱۵۰۰ هم از جیب خرج کردیم تا کد رهگیری بگیریم تو این بی پولی و قرض و بدهکاری وکرایه خونه از خشم خدا بترسید روزی میاد که جواب پس بدیدماهم خدایی داریم
ناشناس
۰۸:۵۲ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
بانکها تحت امر دولت است اگر سلیقه ای عمل میکنند بخاطر ضعف مدیریت دولته
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
من در شهر قدس از بانک پارسیان وام 15 میلیونی گرفتم،ضامن پدرم بود که بازنشسته تامین اجتماعی بود، مدارک هم هیچ چیز غیر معمولی نخواستند،فقط 22 میلیون سفته بود و حکم بازنشستگی ،در عرض یک روز بعد از تکمیل مدارک هم وام رو پرداخت کردند،باید از پرسنل کار درست و وظیفه شناس هم قدردانی بشه .
ناشناس
۱۸:۳۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
چند سال پیش وقتی میخواستن سهام عدالت بدن ۱۵۰۰۰تومن گرفتن اون موقع پهن خریده بودیم ارزشش ازاین بالاتر بود حتی اعتباری برای خودشون نداره که روش وام بدن ،هر روز با ترفند جدیدی دستشون تو جیب مردمه ،حالا دیگه چیزی تو جیب مردم پیدا نمیشه،
ناشناس
۱۷:۴۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
آقا این بانکها که واسه ۱۵میلیون چک و گواهی کسر از حقوق وضامن می‌خوان چطوری میلیاردی وام دادن نمیتونن پس بگیرن
ناشناس
۱۷:۳۳ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
هر روز مردم را اذیت میکنید اون وزیری که می‌گفت سهام عدالت هم میتواند ضامن تا مبلغ ۱۵میلیون باشد ما،مردم بیچاره توی این نداری برای گرفتن کد رهگیری مبلغ ۳۰۰هزار تومان پول دادیم و حالا بانک محترم از من کارگر چک میخوادو گواهی کسر حقوق اینم یه بازی بود تا از طریق کد رهگیریازمردم پول بگیرند
سعید
۱۳:۴۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
من رفتم بانک ۱دونه ضامن پیدا کردم میگیه قراردادی نمیشه مگه الان کارمند رسمی هم وجود داره
رسول
۱۲:۵۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
رئیس جمهور یه چیزی میگه کارمند بانک میگه واسه خودش گفته ما شرایط‌مون اینه
برا ۱۵ تومن هم ضامن میخوان هم گواهی اشتغال
عبدالله
۱۲:۴۰ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
مالکان خانه های اجاره ای ،در اغلب موارد کمک کار دولت هستند و باید مورد حمایت هم باشند. کسی که منزلی با قیمت یکو نیم میلیارد تومان را فقط به بهای دو تا سه میلیون تومان مستاجری می دهد که غالبا هم به استهلاک خانه ،بیشتر دامن می زند! این مستاجر که بارش از روی دوش دولت بر رروی دوش مالک می افتد ،و گاها با مالکان در آخر قرارداد ،بدرفتاری نموده و خسارت تحمیلمی کنند را چه کسی جوابگو است؟
علی*
۱۲:۳۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
سلام من وام مسکن گرفتم اینطوری که بعضی ها میگن نیست ازمن برای ۵۰ میلیون یک ضامن خواست ان هم چون ضامن نداشتم ریس بانک ضامن من شد گفت ۳ ماه اول هم تنفس خلاصه اینکه من وام زیاد گرفتم همه وامهای که سابق گرفتم برای ۵ تومن ۳ ضامن میخواست ولی این ۵۰ تومن خیلی راحت دادن نکه برای مسکن بود راحت دادن فقط ی مشکل کوچولو پیش امد اونم این بود که ازخواب بیدار شدم...
ناشناس
۰۹:۱۵ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
پارتی داشتید عزیز چطور وقتی خود دولت اعلام کرده برای 30 میلیون یک ضامن و برای50 میلیون دو ضامن شام با یک ضامن 50 میلیون گرفتی تو مملکت ایل طایفه ای همینه یکی مثل شما راحت بون ضامن پنجاه میلیون وام میگیره یکی برای دریافت15 میلیون با مشکل مواجه شده
ناشناس
۱۲:۲۱ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
من رفتم بانک سامان تهرانپارس به من میگه که باید خود متقاضی جواز کسب یا کارت بازرگانی داشته باشه و اینکه رتبه حسابت باید 600باشه که تازه بعدش بری دنبال 3تا ضامن با حقوق بالا.
علی*
۱۲:۰۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
فقط بلدن از پشت تلویزیون شعار بدن .. بنگاه سرکوچه شون نرفتن که ببینن چقد بابت کد رهگیری میگیره .. بانک هام که کار خودشون رو میکنن .. حالا هی بگن بدون ضامن یا یه ضامن .. کدوم مصوبه بانک مرکزی رو عمل کرد که این دومیش باشه
مینا
۱۲:۰۰ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
سلام،املاک برا تبدیل اجاره نامه به کد رهگیری دار ۶۰۰ تومن ازمون گرفته،بانکم ک میری ۲تا ضامن کارمند میخوان برا وام ۳۰ میلیونی، به اداره سرپرستی بانک ها هم تماس میگیری میگن دولت و خبر گذاری ها برا خودش گفته ک ضامن نمیخواد،هرکی یه سازی میزنه،هیچی رو برنامه پیش نمیره
عباس
۱۱:۵۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
سلام آقا من بانک سپه رفتم پر نده تکمیل شده دوتا ضامن بانک خودشون هم بردم باز میگه چک برگشتی داری تو سامانه باسد درست شه آقا ما اگه میخواستیم اینجور فیلتر بشیم خب میرفتیم یه واگ دیگه میگرفتیم تمام گرفتاری ما همین چک هایی ست که صاحب خ نه برگشت زده لطفا پیگیری کنین ممنون
ناشناس
۱۱:۴۸ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
سرکار گذاشتن مردم یعنی این
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
ماکه تو شهر کوچیک بودیم 400 هزار تومان ناقابل بیش از پول نونمون پرداخت کردیم هنوزم بخاطر بانک بلا تکلیفیم آخه خدا را خوش میاد به مردم ظلم می کنید ؟
آرش
۱۱:۱۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
من وام 15میلیونی درخواست کردم،،فقط یه بانک بود گفت ضامن نمیخایم،ولی بجاش باید سفته با گواهی درآمد معتبر با گواهی بیمه بودن در اونجایی که مشغول کارم رو بیارم،،یعنی منی که کارگرم و هزاران مستأجر دیگه شرایط من رو دارن گواهی درآمد از کجا بیارن،،بس نگید به مستأجران وام میدیم بگید به کارمندها وام میدیم،،کلی هزینه کردم اجاره نامم رو عوض کردم کدرهگیری گرفتم ۴۰۰ هزار تومان دادم بابت تعویض اجاره نامه معمولی به رسمی بابت کدرهگیری،،
ناشناس
۱۰:۰۶ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
کدوم همکاری بانک رفتم میگه دوتا ضامن رسمی بیار میگم دولت گفته یدونه میگه واسه خودش گفته به ما ابلاغ نشده نیاری وام نمیدیم
كارمند
۰۸:۴۶ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
سلام روزتون بخیر و شادی: من برای کد رهگیری به چند مشاور املاک مراجعه کردم که متأسفانه بیشتر آنها دسترسی به سامانه و یا تجهیزات رایانه ای نداشتند و یکی از مشاورین املاک این کار را انجام داد ولی در پایان خواست 120 هزار تومان بابت کد رهگیری و هولوگرام از من بگیرد که با کلی اجز و التماس 90 هزار تومان پرداخت کردم می خواستم بدانم چرا دولت برای گرفتن کد رهگیری مسکن تعرفه نمیگذاره تا آدم های سودجو نتوانند پول زور از ما بگیرند. در کشور ما نهادهای نظارتی صرفاً نام آن را بدوش می کشند. نظارت تعطیل: علی برکت الله
متشکرم
ali
۰۷:۴۹ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
تو شهر زنجان برا رهن خانه حداقل 100 میلیون تومن میخواد بعد وام ودیعه 15 میلیون
ناشناس
۰۷:۱۳ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
پاشیدبیا روستاها هی رفتیدشهر دیگه اون جا جا نی
ناشناس
۰۵:۲۶ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
خواهشا یه بارم ک شده با این سیستم مذخرفه بانک برخورد کنید همیشه به ساز خودش می رقصه و حرفای بانک مرکزی هم کشک حساب نمی کنند
حسین
۰۱:۲۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
با عرض سلام من کوهدشت لرستان زندگی میکنم معرفی شدم بانک تجارت الان رفتم میگه باید ضامن بیاری وام من 15 میلیونی بابا یکی به داد مردم برسه