سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان شیلات کشور:

مردم در مصرف انواع ماهی‌ها نگرانی نداشته باشند

خون میرزایی گفت: مردم در مصرف انواع ماهی‌های موجود در بازار نگرانی نداشته باشند، میزان آلودگی ماهی‌ها در ایران ناچیز و در حد صفر است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نبی الله خون میرزایی رئیس سازمان شیلات کشور در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری با انستیتو تغذیه و صنایع غذایی کشور، اظهار کرد: تولید انواع ماهی و آبزیان در سال‌های اخیر افزایش قابل قبولی داشته است. به طوری که اکنون ایران در تولید میگو تقریبا در رتبه دهم دنیا، در صید از اقیانوس هند رتبه دوم دنیا و رتبه اول کشور‌های منطقه را دارد.

او گفت: میزان تولید آبزیان در ایران اوایل انقلاب حدود ۳۲ هزار تن بود که سه هزار تن آن پرورشی و ۲۹ هزار تن صید آزاد بود، اما سال گذشته میزان تولید آبزیان در ایران از یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن فراتر رفت که حدود ۵۲۵ هزار تن آن را ماهی‌های پرورشی تشکیل می‌دهد. سال جاری میزان تولید آبزیان در ایران به یک میلیون و ۳۷۰ هزار تن می‌رسد و سال ۱۴۰۰ از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن عبور خواهد کرد.

خون میرزایی افزود: مصرف سرانه آبزیان نیز در ایران افزایش یافته است، تکلیف قانونی سازمان شیلات این بود که امسال این میزان به ۱۳ کیلوگرم برسد که این امر محقق شد و در عملکرد واقعی از سرانه ۱۳.۳ کیلو به ازای هر نفر عبور کردیم، البته از میانگین جهانی که حدود ۲۲ کیلوگرم به ازای هر نفر در سال است، هنوز فاصله داریم.

رئیس سازمان شیلات ادامه داد: لازم است با همکاری موسسات تحقیقات امور دام در وزارت جهاد کشاورزی و موسسات تحقیقاتی وزارت بهداشت و همکاری بخش خصوصی سرانه مصرف لبنیات را در کشور افزایش دهیم و به مردم درباره کیفیت و سلامت مواد غذایی آبزی و ارزش غذایی این مواد اطلاعات بیشتری بدهیم. سازمان شیلات در گذشته بیش از مصرف و تقاضای بازار بیشتر به تولید فکر می‌کرد، اما از این پس موضوع افزایش تقاضا و بهبود بازار نیز در دستور کار این سازمان است و البته به افزایش صادرات هم فکر می‌کنیم.

او تاکید کرد: افزایش تولید قزل آلای پرورشی در کشور در حالی اتفاق افتاده است که استان‌هایی مانند کهگیلویه و بویر احمد و لرستان که قبلا نقشی در تولید این ماهی نداشتند، رتبه اول تولید این ماهی را در کشور دارند. سرانه مصرف ماهی قزل آلا در این استان‌ها نیز افزایش قابل توجهی داشته است.

خون میرزایی ادامه داد: افزایش تولید فقط در حوزه آبزیان نبوده است با فعالیت بخش‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی، در سال ۹۸، تولید گوشت مرغ به دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن و سرانه ۳۱ کیلو به ازای هر نفر رسید، تولید گوشت قرمز نیز از ۸۷۰ هزار تن فراتر رفت و سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران از ۱۱.۵ کیلو فراتر رفت. میزان تولید لبنیات نیز از ۱۱ میلیون تن فراتر رفته و مصرف سرانه لبنیات در کشور به بیش از ۱۲۵ کیلوگرم در سال رسید.

هیچ دارویی در فرآیند پرورش ماهی‌های گرم آبی استفاده نمی‌شود

او بیان کرد: در ماهیان گرم آبی پرورشی حتی یک گرم آنتی بیوتیک یا دارو استفاده نمی‌شود. البته از مواد مفید پروبیوتیک در تولید این آبزیان استفاده می‌شود. در تولید ماهی‌های خاویاری نیز هیچ دارویی استفاده نمی‌شود، در مورد این ماهی‌ها از زمانی که پرورش آن‌ها شروع می‌شود تا زمانی که به بازار می‌آیند بین سه تا چهار سال طول می‌کشد، اما هیچ دارویی در فرآیند پرورش آن‌ها استفاده نمی‌شود.

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: در مورد ماهی‌های سردآبی در برخی موارد بیماری‌های باکتریایی یا ویروسی دیده شده است، اما با مدیریت سازمان دامپزشکی با طول عمر ۶ ماه در تولید آنها، در صورت بروز بیماری با مداخلات و درمان به موقع، بیماری درمان می‌شود.

او افزود: در پرورش میگو نیز فقط شاهد یک نوع بیماری به نام لک سفید هستیم که اقدامات لازم برای پیشگیری از این بیماری روش‌های بیوتکنولوژی در دستور کار است و از آنتی بیوتیک استفاده نمی‌شود. در مورد ماهی‌های آب‌های آزاد نیز با همکاری سازمان محیط زیست در جا‌هایی که میزان آلودگی بالای آب اعلام می‌شود با مدیریت و کاهش صید در این مناطق تلاش می‌کنیم، ماهی‌هایی به بازار وارد شود که از این نظر مشکلی نداشته باشند؛ بنابراین مردم در مصرف انواع ماهی‌های موجود در بازار نگرانی نداشته باشند و میزان آلودگی ماهی‌ها در ایران ناچیز و در حد صفر است. همکاران سازمان دامپزشکی نیز بر کیفیت همه مواد غذایی خام از جمله ماهی و آبزیان نظارت دارند.

خون میرزایی گفت: برای افزایش سرانه مصرف آبزیان در گروه‌های فقیر و کم درآمد نیز افزایش تولید ماهی‌های ارزان که با پلانگتون تغذیه می‌کنند و کیفیت پروتئین بالایی هم دارند، در دستور کار است. با همکاری صنایع تبدیلی، محصولات با کیفیتی از این ماهی‌ها به بازار عرضه می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.