سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان پاسخ داده شد؛

چرا تورم صفر خوب نیست؟

عضو پژوهشکده پولی و بانکی گفت:زمانی که تورم صفر درصد می‌شود دستمزد‌های اسمی یا واقعی برای بنگاه‌ها انگیزه فعالیت و تولید ایجاد نمی‌کند.

کامران ندری عضو پژوهشکده پولی و بانکی در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در خصوص تورم صفر درصد اظهار کرد: هیچکدام از کشورهای توسعه یافته در  شرایط فعلی تورم صفر درصد نداشته و هیچ وقت هم آن را توصیه نمی‌کنند. به طور مثال کشور ژاپن تاکنون تورم صفر درصد و منفی را تجربه کرده اما  از این سیاست به دلایل فنی راضی نبوده است.

وی با اشاره به اینکه کشور‌های توسعه یافته تورم بین ۲ تا ۳ درصد برای اقتصاد خود تعریف و هدف گذاری می‌کنند، گفت:تورم برای کشور‌های درحال توسعه می‌تواند ۲ تا ۳ دردصد بالاتر یعنی به رقم ۵ تا ۶ درصد برسد. تورم بالاتر از ۶ درصد به اقتصاد لطمه زده و هزینه‌های بسیاری را ایجاد می‌کند.

ندری افزود:زمانی که تورم صفر درصد می شود دستمزدهای اسمی یا واقعی برای بنگاه ها انگیزه فعالیت و تولید ایجاد نمی کند. اما وقتی  تورم در کشوری ملایم باشد، دستمزد واقعی از منظر بنگاه اقتصادی کم می شود زیرا برای به دست آوردن دستمزد واقعی باید دستمزد اسمی را تقسیم بر قیمت کنیم.

وی تصریح کرد: زمانی که قیمت افزایش پیدا می‌کند, دستمزد واقعی  به مراتب  برای بنگاه ها کاهش پیدا کرده  و انگیزه تولید در بنگاه های اقتصادی بیشتر می شود که  این اتفاق در تورم های پایین رخ می دهد.

این مقام مسئول گفت: در تورم های بالا, بنگاه های اقتصادی، تولید را رها کرده و وارد فعالیت های کوتاه مدت می‌شوند به همین دلیل تورم  بالا روی تولید اثر منفی گذاشته اما تورم کم  موجب رشد تولید می شود. به طور مثال بانک مرکزی آمریکا در مواجه شدن با بحران کرونا اعلام کرد که برای تورم هدف گذاری بالاتری در نظر گرفته است.

عضو پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد: تورم پایین می تواند منفعت های بسیاری برای تولید داشته باشد.

برای تورم تک نرخی در کشور چه کنیم ؟

ندری گفت: ساختار نظام پولی از استقلال بانک مرکزی شروع می شود و به سیاست‌های مالی دولت و خارج کردن نفت از بودجه دولت برمی‌گردد.عامل اصلی  رشد بالای نقدینگی در اقتصاد, افزایش خالص  دارایی های  خارجی بانک مرکزی است.  دولت نفت خود را به بانک مرکزی داده  و در ازای آن ریال دریافت کرده است.


بیشتربخوانید:


وی ادامه داد:برای رسیدن به تورم تک نرخی باید چهارچوب سیاست گذاری پولی تغییر کند و بر روی سیاست‌های خارجی و تعامل با دنیا تجدید نظر داشته باشیم. با کم شدن رابطه با کشور‌های دیگر دیگر نمی‌توانیم مواد اولیه، کالا‌های واسطه‌ای و تکنولوژی را با هزینه پایین وارد کنیم از این رو تولید تضعیف می‌شود و هزینه ها بالا می رود. افزایش هزینه‌ها موجب تورم شده و بهره وری نیز کاهش پیدا می‌کند.

عضو پژوهشکده پولی و بانکی نظم بخشیدن و اصلاح نظام پولی و بانکی را عامل مهار تورم دانست و گفت:هرچه تورم بالاتر می‌رود، مهار آن سخت‌تر و زمان خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: تورم ، نرخ ارز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۲۸ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
کدام ... گفته تورم صفر خوب نیست
ناشناس
۲۰:۴۱ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
واقعا خجالت نمیکشید
سکوت بعضی موقع ها خیلی خوبه
فکر نمیکنم تو این وضعیت توهین به شعور هشتاد میلیون نفر کار خوبی باشه ُ بهتره لااقل به شعور خودتون احترام بگذارید
منصور
۱۹:۰۹ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
فقط اختلاس خوبه // قبول دارید ؟؟
شاهرخ
۱۶:۳۲ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
حتما تورم بالای 50 خیلی خوبه
ناشناس
۱۵:۴۴ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
باید خدا خودش درستش کنه والا اینا مرد عمل نیستن. همه میدونیم که خدا اگه میخواست درست کنه همون اول درست میکرد پس محکوم به حذف هستیم با این روند فکر کنم فاتحه.
ناشناس
۰۷:۳۱ ۲۶ شهريور ۱۳۹۹
ان الله لا یغیر...
ناشناس
۱۴:۵۳ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
خدا را شکر که تورم صفر نداریم به همین خاطر است که مسولین تورم هفتصد درصدی تجویز کردند
ناشناس
۱۴:۵۳ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
عجب
ناشناس
۱۳:۵۶ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
بازم خدا رو شکر که مملکت ما از یک قلم ضرر خیلی دور مانده
م.م
۱۳:۳۴ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
بی زحمت تورم 300 درصدی ایران رو هم بررسی کنید ببینید ضرر داره یا نه
م
۱۳:۳۴ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
بی زحمت تورم 300 درصدی ایران رو هم بررسی کنید ببینید ضرر داره یا نه
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
عزیزم اینا عرضه ندارن تورم رو صفر کنن و پایین بیارن اون وقت میگن اصلا تورم صفر ضرر داره واسه کشور. خدایی اینا مردم رو چی فرض کردن که همچین حرفایی میزنن ؟؟
ssss
۱۳:۴۵ ۲۵ شهريور ۱۳۹۹
وزیر امور خارجه مون آقای ظریف هم میگفت: ارزش پول ملی مون پایین باشه بهتره صادرات بیشتر میشه!!!!!!!!!!!!
همه دنیا میخوان پولشون ارزشمند بشه ما برعکس !!!!!!!!!