او با بیان اینکه قرآن کریم به موضوع باروری، افزایش زاد و ولد و کثرت نفوس در آیات متعدد تاکید کرده است، گفت: کتاب وحی، تزاید نسل را لطف و مرحمت خدا و نشانهای از قدرت لایتناهی او میخواند.
او توضیح داد: آیه ۱۱ سوره مبارکه شورا به این موضوع اشاره دارد و میفرماید: «خداوند آفرینندهی آسمانها و زمین است و از همنوعان شما، همسرانی برای شما خلق نموده و نیز از چهارپایان جفتهایی آفرید تا نسل مخلوقات ادامه یابد.»
این کارشناس سلامت در ادامه با بیان اینکه به پدیده باروری و زایش نسل در فرهنگ غنی و تمدن ایرانی اسلامی نیز توجه ویژهای شده است، افزود: رونق اقتصادی در همه جوامع متاثر از جمعیت جوان و مولد بوده و هست.
خزایی اضافه کرد: در مقیاس کلان، مطابق با گزارش سازمان ملل (۲۰۱۸) نرخ باروری کلی در دنیا کاهش یافته و این نگرانی قابل طرح است که به دلیل کاهش سرمایه انسانی و همچنین جمعیت مولد در سالهای نه چندان دور آتی، دنیا با مشکل چالشها اجتماعی/ اقتصادی مواجه خواهد شود. کشور ما نیز چالشی بسی جدیتر دارد.
خزایی در ادامه عنوان کرد: ازدواج، تشکیل خانواده، تحکیم خانواده، امنیت خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی از جمله مولفههای اساسی هستند که در سطح خرد بر تصمیمات باروری خانوادهها تاثیر میگذارد.
او گفت: اتخاذ سیاست جمعیت ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری به ویژه ارتقاء نرخ باروری کل و حفظ جمعیت جوان مسیر راهبردی روشنی را برای تصمیم گیران در حوزه قانونگذاری، اجرا و مدیریت آن فراهم نموده است.
او اظهار داشت: طراحی و اجرای برنامههای تسهیل ازدواج، سیاستهای دوستدار خانواده و فرزند آوری، کاهش آسیبهای اجتماعی و ترویج فرزند آوری بهنگام و همچنین تداوم پایداری خانواده، از جمله اقدامات مهم فزونی باروری است.
انتهای پیام/ز