سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دلایل ریپ زدن خودرو چیست؟

ایجاد لرزش در هنگام حرکت ماشین و در اصطلاح عامیانه علت ریپ زدن ماشین می‌تواند ایرادات مختلفی به همراه داشته باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از اصطلاح ریپ زدن برای توصیف شرایطی استفاده می‌شود که خودرو در حالت‌های مختلف رانندگی، دچار لرزش شده و به صورت غیر طبیعی، درست کار نکند. ریپ زدن دلایل مختلفی دارد که مشکلات مربوط به آن، بیشتر به‌خاطر بروز ایراداتی در قطعات مختلف موتور است.

اگر خودرو شما به یک‌باره و در هر حالتی از رانندگی، دچار لرزش شد و شروع به ریپ زدن کرد؛ به احتمال بسیار بالا، یک یا چند مورد از مشکلات زیر به وجود آمده است:

یکی از اصلی‌ترین دلایل لرزیدن، خروج نامناسب دود موتور از اگزوز ماشین است. در صورتی که تمام دود موجود در پیشرانه، خارج نشود و مقداری از آن در محفظه بماند؛ خودرو شروع به لرزش می‌کند. همچنین اگر مسیر خروجی آلاینده‌ها به صورت کلی مسدود شود؛ وسیله نقلیه، روشن نشده و در لحظه خفه می‌شود.

کافی نبودن مقدار بنزین، عدم وجود بنزین یا مخلوط آن با آب از دلایل دیگر ریپ زدن خودرو هستند. برای برطرف کردن این ایرادها، بهتر است مخزن را به صورت کامل خالی کرده و پس از پاک‌سازی، بنزین خالص را داخل باک بریزید.


بیشتر بخوانید


یکی دیگر از مواردی که هنگام لرزش خودرو باید مورد بررسی قرار داد؛ اطمینان از سلامت مدار جرقه‌زنی ماشین است. برای کنترل این موضوع باید از کارکرد درست، خشکی و تمیز بودن مدار جرقه و چکش برق مطمئن شوید؛ زیرا سیستم جرقه زنی خراب منجر به ریپ زدن وسیه نقلیه در هر حالتی از رانندگی می‌شود.

خرابی شمع‌ها، دلیل دیگری برای لرزیدن ماشین است. در این شرایط برای رفع مشکل، شمع خودرو را شسته، سپس پلاتین آن را تنظیم کرده و دوباره در مدار قرار دهید؛ اما در صورتی که مشکل برطرف نشد، باید نسبت به تعویض شمع اقدام کنید.

آخرین دلیل برای لرزش ماشین در تمام حالات رانندگی، گرفتگی لوله‌ها و در نتیجه، عدم تزریق بنزین به پیشرانه است. برای رهایی از این مشکل، تمام لوله‌ها را کنترل کرده تا از عدم وجود هرگونه گرفتگی و رسوب در آن مطمئن شوید.

اصلی‌ترین علت لرزیدن خودرو در سرعت بالا، خرابی و سوختن پلاتین شمع ماشین است. برای بررسی وضعیت شمع از یک برس زبر برای پاک‌کردن سطح آن کمک بگیرید؛ اگر متوجه تغییر شکل پلاتین در اثر سوختگی شدید، نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

تنظیم نبودن فاصله بین دهانه پلاتین با آن، یکی دیگر از دلایل ریپ زدن خودرو است که این مشکل با کمک یک فیلتر، برطرف می‌شود.

محکم نبودن اتصالات وایر‌ها یا آلودگی موجود در آن هم می‌تواند منجر به لرزش ماشین شود. برای رفع این مشکل از تمیزی و محکم بودن اتصالات وایر‌ها و قطعات دلکو مطمئن شوید.

در صورتی که دمای موتور عادی باشد؛ اما هنگام رانندگی، آب از اگزوز خودرو خارج شود و شروع به لرزیدن کند؛ به احتمال زیاد، سر سیلندر ترک خورده یا واشر مخصوص آن سوخته است.

اگر بعد از چند ساعت خاموش بودن خودرو، آن را روشن کرده و ماشین دچار لرزش شدید شد؛ موارد زیر را بررسی کنید تا دلیل اصلی آن را پیدا کنید:

ناهماهنگی نسبت تراکم محفظه احتراق در اثر خرابی یا سفت بودن سوپاپ‌ها

ایراد در سنسور اکسیژن، سوزن انژکتور، سنسور دمای پیشرانه با سنسور فشار هوا

برق دزدی خودرو در اثر وجود ایراد در شمع

خرابی در سیستم برق پیشرانه

علت ریپ زدن خودرو در رانندگی با دور آرام موتور

وجود نشتی در لوله‌های مکش منجر به خاموش شدن پیشرانه هنگام رانندگی در دور آرام می‌شود. منیفولد و قطعات وابسته به آن را کنترل کنید تا در صورت بروز نشتی در یکی از آن‌ها، اتصالات قطعه را محکم کرده و از صحت عملکرد آن مطمئن شوید.

یکی دیگر از دلایل لرزش خودرو در چنین شرایطی، عدم تنظیم پیچ گاز است؛ آن را تا حدی تنظیم کنید که دور آرام موتور، افزایش پیدا کرده و در عین حال، پیشرانه خاموش نشود.

مسدود بودن سوراخ هوا هم می‌تواند یکی دیگر از دلایل ریپ زدن ماشین در رانندگی با سرعت کم باشد؛ بنابراین از تمیزی و عدم هرگونه گرفتگی در مسیر این قطعه نیز مطمئن شوید.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.