فاضلی هریکندی با تشریح شرایط قضاوت در بین خوانده و خواهان افزود: هر چه در دادسراها و محاکم برای رسیدگی به یک پرونده منتهی به حکم، تلاش شود باز هم اثر سازش میان طرفین را ندارد، چون هر پرونده دو طرف دارد و حداقل یک طرف از نتیجه ناراضی است، اما وقتی پروندهای به صلح و سازش منتهی شود، هر دو طرف راضی هستند.
او فلسفه ایجاد شورای حل اختلاف را کاهش مراجعات مردمی به دادگستری و تلاش برای ایجاد صلح و سازش اعلام کرد و گفت: محاکم با اتخاذ تصمیم و فصل خصومت از طریق صدور رأی اقدام میکنند، اما علت تشکیل شورا مصالحه و اصلاح ذاتالبین است.
فاضلی هریکندی ضمن اشاره به دیدگاه رئیس قوه قضائیه در مورد نقش مهم شورای حل اختلاف افزود: ایشان نیز معتقد هستند در عین تقویت شورای حل اختلاف باید به فلسفه اصلی ایجاد آن یعنی برقراری صلح و سازش توجه ویژه شده و از بحث صدور رأی تا حد ممکن فارغ شود تا به وظیفه ذاتی خود یعنی ایجاد سازش و انجام مذاکرات برای حصول توافق بپردازد.
او با تأکید بر لزوم حمایت از شورای حل اختلاف از سوی نهادهای مختلف گفت: کار در شورای حل اختلاف و برقرای صلح میان مردم در واقع نوعی ایثار و مجاهدت است و این شورا به حمایت سایر دستگاهها نیاز دارد تا بتواند به وظیفه خود عمل کند.
رئیس کل دادگستری استان البرز افزود : قوه قضائیه نیز به تناسب امکانات، به این مهم توجه دارد و در سفر دی ماه سال ۹۸ رییس قوه قضاییه مصوباتی در این باره داشتیم از جمله اختصاص اعتبار برای ساخت شورای حل اختلاف در کرج و تجهیز آن که البته باید اذعان کرد در قبال وظایفی که این شورا انجام میدهد و نیازهای شورای حل اختلاف، این مبلغ که در حد مقدورات قوه قضائیه بوده فقط نیازهای اساسی آن را برطرف میکند.
انتهای پیام/خ