سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شرایط و مدارک لازم اخذ رتبه پیمانکاری و اخذ رتبه مشاور شرکت ها

مهم ترین قضیه در این مورد آن است که هر شرکت حقیقی یا حقوقی که در زمینه پیمانکاری در حال فعالیت هست باید بلافاصله برای اخذ رتبه پیمانکار اقدام کنند.

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اخذ رتبه پیمانکاری در چه فعالیت ها و پروژه هایی می توانید کار کنید؟ آیا می دانید که چگونه می توان این کار را انجام داد و چه فعالیت هایی را می بایست بر روی سازمان خود پیاده سازی کنید تا بهترین رتبه پیمانکار را بعد از ثبت شرکت برای خود اخذ کنید. با ما همراه باشید.

مهم ترین قضیه در این مورد آن است که هر شرکت حقیقی یا حقوقی که در زمینه پیمانکاری در حال فعالیت هست باید بلافاصله برای اخذ رتبه پیمانکار اقدام نماید، شاید از خودتان بپرسید که با شرع فعالیت نمی توانید رتبه های بالا را برای خود کسب کنید، این فکر کاملا درست است، اما لازم می دانیم این نکته را بیان کنیم که بدون داشتن این رتبه بندی به هیچ عنوان نمی توانید در پروژه های عمرانی و اجرایی شرکت کنید و این می تواند فرصت های مهمی را برای کسب و کار شما از بین ببرد.

اگر شرکتی پیمانکار دارید و قصد دارید تا در مناقصه­‌های دولتی شرکت کنید یا پروژه­های بزرگ و موفق شرکت کنید پس حتما به اخذ رتبه پیمانکاری (اخذ گرید پیمانکاری) نیاز دارید.

رتبه بندی شرکت های پیمانکاری

رتبه بندی شرکت­ های پیمانکاری در پنج مرحله انجام می­شود. با وجود این که رتبه پنج در رتبه بندی پیمانکاران پایین­ترین رتبه محاسبه می­شود اما به اندازه کافی به شرکت اعتبار می­بخشد تا بتواند وارد مرحله جدیدی از انجام پروژه­ها چه از طریق قراردادهای مستقیم و چه از طریق مزایده شود. 

شرایط و مراحل اخذ رتبه پیمانکاری

در اخذ رتبه پیمانکار اگر بخواهیم توضیحی در مورد رتبه بندی شرکت های پیمانکار و یا اخذ رتبه شرکت های پیمانکاری دهیم باید بگوییم رتبه پیمانکار فرمی از اعتبارسنجی شایستگی برای ضمانت کیفیت و اعتبار شرکت های پیمانکاری است که برای ارائه خدمات و دفاع از حق و حقوق بهره برداران از طریق معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی نهاد ریاست جمهوری اعطا می گردد.

بعد از ثبت شرکت رتبه بندی پیمانکاران یکی از اولویت های شرکت است. زیرا این تایید شایستگی موجب می شود تا اعتبار این شرکت ها نزد سرمایه گذاران افزایش یابد و دامنه فعالیتشان گسترده تر گردد.

از طرف دیگر اخذ رتبه شرکت های پیمانکاری برای شرکت در مناقصه ها و مزایده های پروژه های بزرگ دولتی نیازمند ارتقا رتبه هستند زیرا عقد قرارداد با شرکت های پیمانکاری که فاقد رتبه بندی شرکت باشند از سوی موسسات دولتی ایراد قانونی دارد.ارگان های دولتی، شرکت هایی را برای واگذاری پروژه های خود در نظر می گیرند که دارای رتبه بندی بوده و این رتبه در سطح بالای باشد.

اخذ گرید پیمانکار

اخذ و ارتقا رتبه شرکت های پیمانکاری متقاضی و دارای شرایط خاص توسط مراجع ذیصلاح اعطا می گردد. رتبه بندی در ۵ سطح می باشد که پایین ترین سطح آن پایه ۵ و بالاترین سطح پایه یک می باشد.شرکت های پیمانکاری که نیاز به اخذ و ارتقا رتبه دارند باید شرایط و مدارک لازم برای این کار را فراهم آورند.

رتبه پیمانکار

مراجع ذیصلاح برای ارتقا رتبه پیمانکاری شرایطی را مورد بررسی قرار می دهند و آن را از نظر کارشناسی ارزیابی می کنند. این شرایط رتبه پیمانکار عبارتست از:

 میزان مبلغ قراردادهایی که به وسیله شرکت پیمانکاری در ۱۵ سال گذشته منعقد شده است

چه مبلغ قرارداد پروژه های انجام شده توسط شرکت پیمانکاری بیشتر باشد یا به عبارت دیگر شرکت پروژه های بزرگتری را به پایان رسانده باشد امتیاز آن برای ارتقا رتبه پیمانکار بیشتر خواهد بود.

نیروهای امتیازآور شرکت

برای ارتقا رتبه پیمانکار ، سوابق مهندسینی که در شرکت مشغول فعالیت هستند از اهمیت زیادی برخوردار است. هرچه سوابق این افراد بیشتر باشد میزان امتیاز مهندسی شرکت بیشتر می گردد و زمانی که شرکت برای ارتقا رتبه اقدام می نماید نیاز کمتری به فراهم آوردن امتیاز هیئت مدیره یا پرسنل خواهد داشت.

توان مالی شرکت پیمانکار

اظهارنامه های مالیاتی که توسط شرکت های پیمانکار تسلیم سازمان امور مالیاتی می شود معیار مهمی برای ارتقا رتبه پیمانکاری است.

مراحل اخذ رتبه مشاور

اخذ رتبه مشاور یکی از پروسه هایی است که هر شرکت مشاوره ای می بایست اقدام کند. در حال حاضر تنها معیار سنجش و انتخاب شرکت های مشاوره ای، همین رتبه مشاور است و اگر شرکتی بتواند به نسبت رقیبان خود گرید مشاور بهتری را کسب کند شرایط بسیار ایده آلی را در جهت دریافت پروژه های بزرگ دارد.

معمولا شرکت هایی که نقش پشتیبانی و پیگیری فنی را در زمینه های مدیریتی و کیفیتی بر عهده دارند و می توانند نقش اجرایی را در پروژه های عمرانی و تجاری بر عهده داشته باشند، در حالت کلی شرکت مشاوره ای به عنوان یک شرکت واسطه میان پیمانکار و کارفرما می شناسیم و به همین دلیل سطح توانمندی و رزومه چنین شرکتی از درجه اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، از این روی یک معیار کلی را برای این شرکت های مشاوره ای به اسم اخذ رتبه بندی در نظر گرفته اند که شرکت های مشاوره ای می بایست نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

در حال حاضر معیار مشاورینی که کار خدماتی انجام می دهند رتبه بندی است. اخذ رتبه مشاور یکی از گزینه های مطلوب در جهت پیشرفت و رشد کیفی و کمی خدمات مشاورین است تا شرکت های دولتی و خصوصی بتوانند با خیالی آسوده سفارشات خود را واگذار کنند.

شرکت های مشاور برای ثابت کردن اعتبار، ارزش و توانایی خود در انجام مشاوره و نظارت بر پروژه های بزرگ و دولتی نیاز به اخذ رتبه مشاور دارند. شرکت­ها با اخذ گرید مشاور(رتبه مشاور) راه خود را برای شرکت در مناقصه­ های دولتی باز می کنند. آن ها هم چنین می­توانند پروژه های بیشتری را گرفته و توان مالی و سرمایه خود را بالا ببرند .

یکی از مزایای داشتن رتبه مشاور، ساده تر شدن دریافت وام و تسهیلات برای شرکت مهندسین مشاور است. به طوری که با اخذ رتبه مشاور، اعتبار شرکت بالا رفته و می­توان از این اعتبار بالا برای دریافت تسهیلات استفاده کرد.

شرایط و مدارک  اخذ رتبه مشاور

موارد مهم در شرایط و مدارک اخذ رتبه مشاور عبارتند از :

 اولین و مهم ترین نکته این است که شرکت شما باید به طور قانونی ثبت شده باشد.

  باید در حوزه ی رشته ای که برای اخذ رتبه مشاور درخواست می کنید، مدرک تحصیلی و همین طور سابقه­ی کاری داشته باشید. در این مورد می توانید هر مدرکی که نشان دهنده ی علم، دانش و تجربه بیشتر شما باشد را ارائه کنید تا امتیاز و در نتیجه شانس موفقیت شما در اخذ گرید ( رتبه) مشاور بیشتر شود. به طور مثال ارائه اسنادی دال بر گذراندن دوره­های آموزشی مربوطه می­تواند نوعی امتیاز مثبت باشد .

یکی دیگر از موارد مهم در شرایط اخذ رتبه مشاور، دارا بودن سرمایه کافی است. در زمان درخواست برای رتبه بندی باید سندی مبنی بر داشتن سرمایه کافی ارائه کنید .

شرکت باید کارکنانی دارای مدرک مهندسی و دارای سابقه در زمینه ی مورد نظر( رشته ای که برای رتبه بندی درخواست داده شده) باشد.

شرکت از زمان تاسیس نباید تغییر بزرگی داشته باشد. مثلا اساسنامه شرکت باید ثابت باشد و نباید تعداد زیادی از اعضای هیئت مدیره تغییر کرده باشد. این افراد می­توانند به جای یکدیگر قرار بگیرند ولی خروج اعضای قبل از درخواست اخذ رتبه مشاور و ورود اعضای جدید (در تعداد زیاد) ممنوع است.

منبع : https://elisabt.ir/

انتهای پیام/

برچسب ها: رتبه بندی ، نبض بازار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.