سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرواز قیمت مرغ صدای تولید کنندگان را درآورد/ سردرگمی مرغ داران در تهیه نهاده‌های دام و طیور

قیمت‌های روزانه فروش مرغ در بازار، نشانگر مشکلات و سردرگمی مرغداران و تولیدکنندگانی است که برای تهیه نهاده‌های دام و طیور با نرخ‌های عجیب رو به رو می‌شوند.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چند ماهی است که نوسان قیمت نهاده های دامی و کمبود عرضه در سامانه بازارگاه، تولیدکنندگان صنعت دام و طیور کشور را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است.

علی رغم رشد چند برابری قیمت ذرت، کنجاله سویا و سایر ریزمغذی ها، تخم مرغ کمتر از قیمت تمام شده تولید و حتی نرخ مصوب عرضه می شود که استمرار این روند صنعت مرغداری را به تعطیلی می کشاند چرا که دیگر تولیدکنندگان قادر به ادامه زیان های پی در پی نیستند.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که با وجود تامین بخش اندکی از نیاز مرغداران از سامانه بازارگاه، اما مسئولان ستاد تنظیم بازار بر مبنای نهاده با نرخ مصوب قیمت تخم مرغ و مرغ را اعلام می کنند که این امر با واکنش شدید تولیدکنندگان به سبب نبود سنخیت در هزینه های تولید و فروش مواجه می شود.

ماجرا تنها به این جا ختم‌ نمی شود چرا که هر از گاهی مسئولان امر برای تنظیم بازار داخل، صادرات محصولات پروتئینی را متوقف می کنند که این امر از دست دادن بازارهای هدف و جایگزینی سایر رقبا را به همراه خواهد داشت.

تاثیر سو افزایش قیمت نهاده های دامی بر بازار مرغ / اُفت عرضه کنجاله سویا در سامانه بازارگاه

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین جزئیات تولید تخم مرغ به عنوان یکی از ارزانترین محصولات پروتئینی و زیان صنعت طی ماه های اخیر با خبر شویم:

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی در واکنش به اعتراض های اخیر پیرامون قیمت بالای مرغ در بازار اظهار کرد: با توجه به آنکه هزینه های تولید بیش از اعداد و ارقامی است که توسط ستاد تنظیم بازار ابلاغ شده، قیمت مصوب مرغ جوابگوی هزینه های تولید نیست.

وی افزود: مسئولان ستاد تنظیم بازار به سهولت می توانند با رصد سامانه بازارگاه از ابتدای سال بررسی کنند که چه میزان نهاده از این طریق و چه میزان از بازار آزاد تامین می شود که محاسبه متوسط این عدد هزینه تولید را نشان می دهد.

حجت برآورد هزینه تولید را راهکار اصلی برون رفت جامعه از بلاتکلیفی دانست و گفت: بنابر آمار هیچ یک از مرغداران از ابتدای سال ۱۰۰ درصد نهاده ها را با نرخ مصوب تامین نکردند و بخش عمده ذرت و کنجاله مورد نیاز را از بازار آزاد با اختلاف چند برابری نسبت به نرخ مصوب دریافت کردند.

اختلاف ۴ برابری هر کیلو کنجاله سوی در بازار با نرخ مصوب

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: در حال حاضر مرغداران هر کیلو کنجاله سویا را با نرخ ۱۲ هزار تومان از بازار آزاد خریداری می کنند که این نرخ بیانگر اختلاف بیش از ۴ برابری با نرخ مصوب است که در افزایش هزینه های تولید تاثیر بسزایی دارد.

به گفته وی، با وجود افزایش های تولید و اختلاف چندبرابری نرخ مصوب ذرت و کنجاله نسبت به بازار آزاد، عرضه مرغ و تخم مرغ با نرخ های فعلی برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی ندارد.

حجت از اُفت عرضه کنجاله سویا از طریق سامانه بازارگاه در مرداد نسبت به ماه های اخیر خبر داد و گفت: تولیدکنندگان برای تامین نیاز کشور چاره ای جز خرید نهاده با هر قیمتی در بازار ندارند که این امر تمایل به جوجه ریزی را کاهش داده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کاهش جوجه ریزی، قیمت جوجه را به شدت کاهش داده است، بیان کرد: نوسان قیمت ذرت و کنجاله سویا نشان می دهد که در تامین نهاده دامی از ابتدای سال برنامه ریزی صحیحی صورت نگرفته است به طوریکه هیچ یک از استان ها نمی دانند در ماه بعد چه میزان ذرت و کنجاله قرار است با نرخ مصوب اختصاص داده شود که همین‌ امر موجب شده مرغدار با چشم بسته اقدام به جوجه ریزی کند.

حجت با اشاره به تاثیر سو نوسان قیمت نهاده ها بر بازار مرغ بیان کرد: خرید هر کیلو کنجاله سویا با نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲هزار تومان بدان معناست که قیمت مرغ به بالای ۲۰ هزار تومان در بازار می رسد، در غیر این صورت تولید توجیه اقتصادی ندارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با توجه به آنکه افزایش قیمت و کمبود نهاده در اُفت جوجه ریزی تاثیری بسزایی دارد، از این رو پیش بینی می شود که اگر تدابیر مناسبی اندیشیده نشود، در آینده ای نه چندان دور شاهد التهاب قیمت مرغ در بازار خواهیم بود.

تبدیل ارزانترین پروتئین در دسترس خانوار به کالای لاکچری!

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه قیمت مصوب مرغ جوابگوی هزینه های تولید نیست، اظهار کرد: با توجه به کاهش قدرت خرید خانوار در شرایط فعلی اقتصادی، افزایش قیمت مرغ آحاد جامعه را در تامین مایحتاج زندگی با مشکلات متعددی روبرو می کند.

وی افزود: اگرچه تولیدکنندگان شرایط مردم را درک می کنند و حاضر نیستند. که ارزانترین پروتئین دسترس خانوار به کالای لاکچری تبدیل شود، اما طی ماه های اخیر به سبب افزایش قیمت نهاده ها محصولشان را با زیان فروختند که استمرار این روند خروج مرغداران از چرخه تولید را به همراه دارد.

اسداله نژاد ادامه داد: دستگاه حاکمیتی به عنوان متولی امر باید نهاده را با نرخ مصوب تامین و در اختیار مرغدار قرار دهد، در غیر این صورت تولید دچار وقفه می شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه واردات زیبنده ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا نیست، بیان کرد: در شرایطی که امکان صادرات بیش از یک‌میلیون‌تن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد، مسئولان ذی ربط باید چاره ای برای رفع بحران فعلی نهاده های دامی بیندیشند، در غیر این صورت مرغداران یکی پس از دیگری از چرخه تولید خارج می شود و کار به جایی می رسد که برای تامین نیاز کشور مجبور به واردات خواهیم شد.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود افزایش چشمگیر قیمت دان و مشکلات واحدهای مرغداری در تامین پیش بینی می شود که اگر تدابیری برای رفع این بحران اندیشیده نشود، با چالش جدی در جهش قیمت در بازار مواجه خواهیم شد.

زیان ماهانه حداقل ۳۰۰ میلیارد تومانی تولیدکنندگان جوجه

غلامعلی فارغی رئیس انجمن تولیدکننده جوجه یکروزه در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه صنعت مرغداری در حال تعطیلی است، اظهار کرد: علی رغم اعتراض مرغداران به افزایش و کمبود نهاده های دامی، گویا مسئولان صنعت مرغداری را فراموش کردند چرا که تاکنون تدابیری برای رفع این بحران به کار نگرفتند.

وی افزود: با توجه به کمبود کنجاله سویا و ذرت با نرخ مصوب و اختلاف چندبرابری با نرخ بازار آزاد، رغبتی برای جوجه ریزی وجود ندارد.

فارغی ادامه داد: با وجود نوسان چشمگیر قیمت نهاده های دامی، جوجه های تولیدی باید معدوم شوند یا تخم مرغ در دستگاه خوابانده نشود.

این مقام‌مسئول تولید جوجه یکروزه را بالای ۱۱۰ تا ۱۱۵ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: با وجود تلفات جوجه و اُفت وزن در فصل گرما انتظار می رود که هر چه سریع تر تصمیماتی در این باره اتخاذ نشود، مرغدار با بحران جدی روبرو می شود.

رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: این در حالی است که قیمت تمام شده بالای ۳ هزار و ۵۰۰ تومان است که با استمرار این روند معلوم نیست چه بلایی سرمرغداران بیاید.

وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان جوجه یکروزه ماهانه حداقل ۳۰۰ میلیارد تومان متضرر هستند، بیان کرد: در بخش گوشتی قیمت ها تا حدودی مناسب است، اما تولیدکنندگان جوجه با زیان چشمگیری روبرو هستند.

این مقام مسئول در پایان درباره چشم انداز تولید جوجه یکروزه تصریح کرد: با وجود بی توجهی مسئولان نسبت به صنعت مرغداری، چشم انداز روشنی برای تولید متصور نیستیم چرا که اطلاعات درستی از تامین ارز، نوع ارز و جابه جایی قابل پیش بینی نیست.


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
قیمت فقط تک نرخی
ناشناس
۱۸:۱۱ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
این چه وضع کنترل بازار است آخه یکم هم بفکر دامدار بیچاره هم باشید از پارسال تا الان همه چیز چند برابر شده ولی دام.....،بزارید این تاجران دام را صادر کنند ...
محمد صابری
۱۷:۱۶ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
اقا شما میگی گرون شده من میگم پیدا نمیشه ما با بیست سال سابقه تولید ۵۰ هزار جوجه توی سالن داریم ازاد پیدا نمیکنیم بخریرم‌ جوجه داره از گرسنگی خودشون میخورن . میخواهید گزارش تهیه کنید ؟؟؟
ناشناس
۱۶:۱۶ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
سلام یک سوال داشتم ایا اگر این همه دزدی و.... که توسط طبری انجام شده بود اگریک نفر عادی بود حکمش چندبار اعدام نبود
ناشناس
۲۳:۲۴ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
اعدام برا کسانیه که آدام عادی هستن.مثل قانون که برا بدبخت بیچارهاست
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
گوشت قرمز که نمیشه خرید مرغ راارزان کنید
یوسف
۱۰:۱۳ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
از پارسال تا الان ملک و خودرو و شوینده ووووو.... چندین برابر شده بجز گوشت، انشالله بزودی زود صنعت دامداری ورشکسته میشود و با بورس و دلار و طلا شکم مردمان سیر میشود
ناشناس
۰۹:۲۶ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
تا حالا مرغداران خوب سر مردم کلا گذاشتن حالا هم بزار کمی ضرر کنند تا بفهمند اون وقت که مرغ با آب میدن مردم حالا کمی ضرربدید تا بفهمید آخه مرغدار ضرر میده اونا از موقعی که نهادها قرار آزاد بشه خوب انبار کردن برای چند دوره
ناشناس
۰۸:۰۳ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
تورا به قران تاحالا هرچی زحمت کشیدی دستت درد نکنه دیگه کافی هست استعفا بده برو خونه
بهزاد
۰۶:۴۲ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
مرغداران خط مقدم مبارزه با تحریمن این خط مقدم بشکنه مرغدارن حمایت نشن اینده نزدیک مرغ رو کیلویی ۵۰ هزارم نمیتونید بخرید با این قیمت همه مرغدارهها نابود میشن
محمد
۰۱:۴۴ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
دامدار نابود شد رفت کسی نیست به داد دامدار برسد سویا کیلو ۱۲۰۰۰ذرت کیلو ۳۹۰۰اون وقت گوشت کیلو ۵۸۰۰۰تومن قیمت ۲سال جلوتر
ناشناس
۰۰:۱۷ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
گوشت قرمز که نمیشه خرید مرغ راارزان کنید
ناشناس
۲۳:۴۹ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
ببینم با این اداره کردن مملکت کاری نمی کنید امام زمان(ع)ظهور کنه کاری کردیت که کسی تخم مرغ هم نمی تونه بخره.احسنت خدا قوتتون بده.
ناشناس
۲۳:۱۲ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
مردم ایران قدیم وقتی بچه بودیم کلاغ پر بازی می کردیم یادتان هست ؟حالا باید بگوییم مرغ پر گوشت پر تخم مرغ پر خودرو پر
معترض
۲۳:۰۷ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
دولت فقط يك قلم كالاي اساسي و نياز مبرم جامعه به كيفيت وقيمت مرغ را كه فقط از سه قلم خوراك مرغ كه هم در داخل قابل توليد است و هم واردات نمي تواند تامين كند چه انتظاري ميتوان از دولت داشت ... دولت كه ميداند مردم قادر به خريد گوشت قرمز در اين شرايط سخت اقتصادي و تورم و گراني نيستند چرا اين حمايت اين صنعت را در چتر خودش حفظ و حراست نمي كند ... مردم از اين تنش و استرس و نگراني خسته و فرسوده شدند ... ديگر براي خوراك روزانه خودشان در تنگنا اقتصادي قرار دارند ... مگر ارز 4200 توماني چه فشاري به دولت وارد مي كند كه نمي تواند تامين مرغ و تخم مرغ را كه سبد خانوار جز كالاي اساسي و ضروري است تثبيت كند . ؟ بهتر است مرغداران بخشي از مازاد توليد خود را صادر كنند تا تعادل برقرار شود .
خ
۲۳:۰۰ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
تا کی رانت تاکی بی عدالتی آوازخواندن اون از مسکن ملی اون از سهام عدالت اون از یارانه که به بعضیها نمیرسه برای نه ی سری که حرف هم هستن یارانه زمین دولتی سهام عدالت خودرو گرفتن ی عده نه تازگیا هم رانت ودیعه مسکن همه چیز رو آزاد کنین یارانه روندی به حساب همه بریزیم تا عدالت برقراربشه
مریم
۲۲:۴۸ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
کاش خودشم پرواز میکرد
ناشناس
۲۲:۳۸ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
مرغی که قرن ها است قدرت پرواز ش از دست داده به همت دولت کریمه ایران خلاصه به پرواز درآمد
تبریک به دولت مردان و مدیران ایران زمین
یعقوب
۲۲:۲۱ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
دمتون گرم دامدارها رو به خاک سیاه نشوندین.حالا هم جوجو پر...
ناشناس
۲۱:۵۵ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
یک مرغدار اگر بااین شرایط ضرر نکند. سوال این است مثلا برای یک دوره جوجه ریزی با مرغداری که گنجایش ۳۰ هزار قطعه ای دارد یک میلیارد دو دویست میلیون سرمایه در گردش نیاز است .سرمایه که برای تولید گذاشته میشه اما هیچ سودی نداره .
ناشناس
۲۱:۴۷ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
واقعا متاسفم وقتی ذرت میاد بندر تخلیه میکنن بعد میگن گم شده! اخه مگه چیز کوچیکی‌ هس‌ که گم شده وقتی سویا کیلو دو هزار و هفتصد تو بازار سیاه میفروشن سیزده هزار خب قیمت مرغ هم میکشه‌ بالا
ناشناس
۲۱:۳۶ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
دست دولت تدبیر درد نکنه با این کشور داری اش
ناشناس
۲۱:۳۰ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
این سود جویی ها عادت شده کجا س میتیکومان کایکو و تسکو و سگارو ما فقط عات به گرانی کردیم
ناشناس
۲۱:۱۰ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
خدایا ما رو ازدست اینا نجات بده ، ای خدا!!!!!!
بهزاد
۲۰:۵۳ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
من خودم مرغدارم به زودی مرغم اماده فروش میشه سویا و زرتی که دولت شعارشو میده یک ماهه پولو ازمن تلکه کرده و هنوز سویا بدستم نرسیده وقتی مرغم رو فروختم به چه دردم میخوره الان مرغ من کیلویی ۱۴ هزار تومان تموم میشه دان رو کیلویی ۷۰۰۰ تهیه کردم این یه نوع دزدی از من تولید کننده بیچاره هستش مرغی که به ضرر مرغدار به دست مردم برسه حرامه
ناشناس
۲۰:۴۶ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
من که عمرم به دنیا نیست،ولی کاش از سال آینده قیمت ها نزولی بشه.هر کی با نظر من هم عقیده است رأی مثبت بده.
ناشناس
۲۰:۰۵ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
متاسفانه کشور عزیزمان در دست لیبرالها و بهت زده های تن پرور افتاده است .

ای کاش وصیت امام خمینی ره را دوباره می کردید که:
من در میان شما باشم و یا نباشم به همه شما وصیت و سفارش می‌کنم که نگذارید انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد.
یا
: من تا زنده هستم، نخواهم گذاشت انقلاب به دست لیبرال‌ها بیفتد
بدبخت شده
۱۹:۴۴ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
باسلام.مسئولین محترم چرانمی توانیدجلوی رانت و انبارکردن واحتکارگران رابگیرین.نکنه احتکارگران خوده شمامسئولین هستید.ماکه ورشکستیم چندماهه بااین نرخهای نهادهها.کی بایداین مشکل راحل کنه. باچه صدایی بایدبگیم که داریم دامهامون رامفت باضرر می فروشیم چندماهه که برای بقیه خوراک دام باقیمتهای گذاف بخریم.این مملکت افساراقتصادیش دست کیه.خداازتون نگذره به حق امام حسین شهید...
هادی
۱۹:۲۰ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
واقعامایه تاسف است
ناشناس
۱۹:۰۴ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
چه اجباری دارید تعطیلش کنید کسی با مرغ نخوردن نمیمیره.
ناشناس
۱۸:۲۹ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
سلام
با توجه به اینکه تخصیص ارز یارانه ای از محل بیت المال هست چنانچه مرغداران برای تامین نیاز تولید از ارز دولتی استفاده می کنند محصول را باید حتما و کلا در داخل و با قیمت مصوب توزیع کنند و اجازه هیچگونه صادراتی را ندهند چون این ارز منابع ملت ایران تامین شده و باید به ملت بازگردد. راهکار
بازار مرغ نسبت به واردات و صادرات آزاد شود.
دولت نیازهای تولید مرغ را به نرخ دولتی ۴۲۰۰ تامین کند‌.
ما به تفاوت نرخ ارز آزاد و دولتی برای مقادیر صادر شده از صادر کننده باز پس گرفته شود و این مبلغ را صرف واردات و تامین اقلام مورد نیاز همان صنعت به نرخ ارز دولتی کند.
ناشناس
۱۸:۱۹ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
گوشت قرمز از سفره فقرا روزگاری است پریده دلخوش بودم به مرغ مرغ هم پرپرپر
محمد
۲۲:۱۷ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
اتفاقا ارزان ترین مواد غذایی الان گوشت است ساندویچ بخوری گرانتر برات تموم میشه
محمد
۱۸:۰۰ ۲۲ شهريور ۱۳۹۹
ای بابا ، دیگه عادت کردیم