به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، عربها همواره در طول تاریخ بر حمایت از همخون خود در برابر هرگونه تجاوز خارجی تاکید داشتند. برخی از اوقات این غیرت ظاهری موجب شده تا آنها در برابر سایر کشورهای منطقه متحد شوند. به عنوان مثال شکلگیری اتحادی در میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، باعث تشکیل شورای همکاری شد.
عربها همواره به صورت سنتی، مدعی موضوع فلسطین بودند و سایه سنگین خود را به عنوان قیم فلسطین در تجاوز دشمن صهیونیستی به رخ میکشیدند. اتحادیه عرب به عنوان محفل اصلی و بزرگ کشورهای عربی که سیاستهای کلان در آن پایهریزی میشود، ارتباط کشورهای عربی با اسرائیل را ممنوع اعلام کرده است.
اما فضای سیاسی امروز گویی غیرت عربها درباره فلسطین را از بین برده و مرزبندیهای جدیدی را در منطقه ایجاد کرده است.
یک ماه پس از اعلام توافق خفتبار امارات و رژیم صهیونیستی در خصوص عادیسازی روابط، روز جمعه و همزمان با سالگرد حادثه برجهای دوقلو در نیویورک، دونالد ترامپ از وقوع ننگی دیگر در میان حاکمان عرب خبر داد و دومین کشور واقع در شبهجزیره عرب اقدام به عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی کرد.
گروههای مقاومت یکی پس از دیگری اقدام بحرین را محکوم کردند. صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین اقدام بحرین را قطعهای از پازل معامله قرن خواند و در اینباره گفت «این اقدام اعلام رسمی پذیرش معامله قرن و حاکمیت اسرائیل بر مسجدالأقصی و قدس و آغاز تغییری بنیادین در سیستم سیاسی جهان عرب است». عریقات تأکید کرد که اگر اسرائیل ۱۹۳ سفارت را به قدس انتقال دهد، اراضی اشغالی روی ثبات به خود نمیبیند.
بیشتر بخوانید
هرچند که اقدامات کشوری در مقیاس بحرین چندان نمیتواند تاثیرگذار باشد، نباید از پیامدهای سیاسی این اقدام برای منطقه، صهیونیستها، سایر کشورهای عربی و آمریکا غافل شد.
مهمترین موضوع آن است که اتفاق این روزها برآیند کدامین تحولات گذشته است؟ و اینکه حاکمان عرب در بدهوبستانهای سیاسی آبروی خود و خاندانشان را با چه چیزی معامله کردهاند؟!
موضوع فلسطین آنقدر در میان سران عرب مهجور و مظلوم واقع شده، که سران عرب حتی حاضر نشدند که در نشست روز چهارشنبه یک بیانیه علیه نقض آشکار بندی در اتحادیه مذکور از سوی امارات، صادر کنند. با آنکه ابوظبی و منامه قطعنامه اتحادیه عرب را نقض کردند اما اعتراضی علیه آنها شکل نگرفته است.
دو عامل مهم کشورهای حاشیه خلیجفارس را در مقطع کنونی مجبور به سازش با رژیم صهیونیستی کرده است. سُراغ اولین اهرم فشار علیه آلنهیان و آلخلیفه برای تن دادن به رابطهای عادی با اسرائیل را باید در واشنگتن گرفت. مجهول امنیت کشورهایی همچون امارات و بحرین در مقابل «تنشهای خودساخته» در برابر ایران، آنها را ناچار کرده تا طی سالهای اخیر دست به دامان آمریکا باشند و بمانند. امنیت بزرگترین دغدغه برای کشورهای کوچک در جنوب خلیج فارس است. از طرفی دیگر ترامپ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، به اقدامات «نمایشی» و «دهن پُرکن» بیش از هر زمان دیگری نیاز دارد و چه اقدامی بهتر از اعلام رسمی ایجاد سازش بین اسرائیل و کشورهای عربی!
بنابراین یک بدهوبستان سیاسی بین آمریکا و ابوظبی/منامه، اسرائیل را به کشورهای عربی بیشتری پیوند زد. به عبارت دیگر، «تامین امنیت» در برابر اقدام به عادیسازی روابط.
تلاش زیاد امارات برای دریافت جنگندههای F-۳۵ از آمریکا به ازای توافق با رژیم صهیونیستی شاهدی بر ادعای فوق است.
از سویی دیگر، عربستان به طور سنتی در میان کشورهای عربی از شاخصهایی برخوردار است که عربها اقدامات خود را با آن تنظیم میکنند. آلسعود که خود را خادم حرمین شریفین میخواند همواره الگوی سایر کشورهای عربی بوده و سایرین جرأت ندارند که اقدامی فراتر از رفتار و عملکرد ریاض مخصوصا در حوزههای مذهبی انجام دهند. عربستانِ تحت حکومت ملک سلمان دارای مختصاتی است که با دوران رهبری ملک عبدالله تفاوت دارد. پیش از ملک سلمان، عربستان سعی میکرد تا ظاهر امور را در حوزه سیاست خارجی به نحو شایستهای حفظ کند. اما حکومت کنونی در عربستان با حضور عناصری مانند محمد بنسلمان، هیچ محدودیتی برای خود قائل نیست و دست به هر اقدامی میزند، اقداماتی که بعضا بسیار هم تعجبآور است!
ریاض به طور رسمی اقدام به سازش با اسرائیل نکرده است، اما ارتباط پنهان و خوب ریاض و تلآویو برکسی پوشیده نیست؛ بنابراین عامل مهم دیگر که سازش امروز را رقم زده، این است که زشتی یا اصطلاحا «قباحت» رابطه با اسرائیل از نظر عرفی و شرعی در میان کشورهای عربی از بین رفته است و مسئولیت این مسئله بر دوش آلسعود است.
با یک رجوع ساده به کارنامه آمریکا در منطقه، میتوان فهمید که بدهوبستان امارات/ بحرین با آمریکا به هر ترتیبی که شکل گرفته، عاقبت خوشی ندارد. دیوار آمریکا در منطقه سستتر از آن است که بتوان به آن تکیه زد. آلنهیان و آلخلیفه ماجرای صدام در جنگ اول خلیج فارس و پشت کردن آمریکا به بغداد را نباید به باد فراموشی بسپارند! ابوظبی و منامه اکنون نزد افکار عمومی جهان عرب باید پاسخگو باشند که «شرافت عربی» را با چه دستآورد ملموسی معامله کردند؟!
انتهای پیام/
توان فکر کردن ب چیز دیگری رو ندارم .
صاحب خونه ام داره بیرونم میکنه باید برم تو خیابون بخابم .
فلسطین و به ما سپردن مگه ...
صلاح مملکت خویش خسروان داند ...
تکنولوژی به هیچ کشوری نمیدهند
اگر بدهند
خودشون بعد سماق بمکند
بعد چطور جهان اول و دوم باقی بمانند
فقط کمکی برای انتخاب مجدد
بی بی نتانیاهو و
بی بی دونالد است و بس
سودی برای این دو کشور ندارد
بهش کد داده
در اصل بدرد نمیخورد
اخه مگه میشه به کسی گفت تو غلط کردی با فلانی دوس شدی منازت انتقام میگیرم،این فضولیه،
اونم ما که الان در موضع ضعف تمام هستیم وزندگی مردم کشورمون انگشت نمای عالم شده
برای باجگیری و زور گیری داشتند
که میخواستند رو کنند
که با معامله قرن عوص شده
مشکل ما با ........کودک کش چیه
فقط بهت میگویم خیلی خام .جاهل .نادان هستی
خیلی مونده تا بزرگ شوی
برو کمی درس انسانیت .جوانمردی .معرفیت ووو یاد بگیر
که نقطه صعفیت همین هاست
کی جاهله؟
اف 35 که بهش code. دادند
چرا انقدر ساده لوح و جاهل تشریف دارید
با داشتن code
چه فایده ای دارد
همکاری با ظالم .کودک کش است
باید حتما خونه سرتون خراب بشه
تا بفهمید .ظالم چیه
واقعا که
بی معرفیت ها
یا در این مورد مصلحت نیست؟
نوشته اند به ما چه مربوطه
یا نوشته اند رفاه مردم شون را در نظر گرفته اند
واقعا چقدر خام .کم سواد و بیسواد هستید
دیدم وصع مالی مصری ها و اردانی ها چقدر خوبه !!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟
بخاطر رابطه چند ساله با شیطان رجیم است
واقعا که
به سالار شهیدان بخاطر پست و مقام و پول
پشت کرده اند
از همان زمان خیانت شروع شد
چکار امارات دارید
چکار امارات دارید
امارات و بحرین مگه شرافت هم دارند؟؟؟
کی تا حالا این دوتا کلمه با هم میاد؟
مگه عرب میدونه شرافت چیه؟؟
فقط ما ملت کورکورامه عرب پرستیم
بنده به شخصه با اسرائیل هیچ مشکلی ندارم
این اولین بار نیست که ضعفایی برای بقا دمشان را به دم اقویا گره می زنند
این اولین بار نیست که عده ای برای سود بیشتر نگاه می کنند باد موافق از کدام سمت می وزد
اگر روزی کشوردیگری در دنیا جایگزین آمریکا در رهبری سلطه جهانی شود بدون شک اینها دو روزه گره دمشان را باز می کنند و به دم کشور ابرقدرت جدید گره می زنند
یادتان باشد رضاخان با مدیریت و اسباب چینی انگلیسی ها روی کار آمد ولی وقتی دید آلمان در جنگ جهانی دوم یکه تاز میدان است به آلمان گرایید و وقتی دوباره انگلیسی ها بر آلمان غلبه کردند دم رضاخان را قیچی کردند و همانها که او را آورده بودند دوباره بردند
اینها همه عبرت تاریخ است
با رفاه وآسایش ملت خودشون
نوکر و چاکر آمریکا باشی
تا رفاه داشته باشی
صرفا جهت اطلاع باشگاه دروغ گویان
چه طرز کامنت گذاشتنه
استدلال کن
به شما ارتباطی نداره شد حرف؟
به تو ربطی نداره