سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص شگفت‌انگیز مارچوبه برای بدن

 نام علمی مارچوبه آسپاراگوس آفیسینالیس است و استفاده گسترده‌ای در زمینه درمان بیماری‌ها دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، واژه آسپاراگوس که نام دیگر مارچوبه است  ریشه در واژه یونانی اسپروت، به معنی جوانه، دارد و ۳۰۰ گونه مختلف از آن وجود دارد.

مارچوبه را در رنگ‌های مختلف می‌توان یافت و علت آن نیز روش‌های مختلفی است که برای رشد آن استفاده می‌شود. این سبزی بیشتر به رنگ سبز دیده می‌شود، اما انواع سفید و بنفش آن نیز وجود دارند. مارچوبه سفید رنگ در حقیقت فاقد کلروفیل است، زیرا در تاریکی رشد می‌کند، نوع بنفش مارچوبه غنی از فیتوشیمی است که عامل ایجاد رنگ بنفش در این گیاه است.


بیشتر بخوانید


امروزه دسترسی آسان و گسترده به فست فود‌ها باعث شده مردم در سراسر دنیا رژیم غذایی ناسالم و غیر متعادلی داشته باشند. همین موضوع باعث شده متخصصین تغذیه و پزشکان بر خوردن سبزیجات به صورت منظم تاکید زیادی داشته باشند. زیرا مواد معدنی و مغذی که سبزیجات به بدن می‌رسانند برای فرآیند‌های بدن بسیار ضروری است. مارچوبه سرشار از مواد معدنی و مواد مغذی است که برای بدن ما سودمند هستند. در ادامه به برخی از فواید مارچوبه برای بدن اشاره می‌کنیم.

سایر فواید مارچوبه شامل موارد زیر می‌شود:

کاهش التهاب ناشی از روماتیسم

جلوگیری از ایجاد عفونت توبرکلوزیس

کاهش احتمال بروز بیماری‌های عصبی

بهبود علایم بیماری صرع

افزایش تکثیر سلول‌ها

کاهش سطح کلسترول

افزایش سطح انرژی

مارچوبه ارزش غذایی بالایی دارد و منبع مناسبی برای به دست آوردن مواد معدنی و ویتامین‌هایی است که برای عملکرد و متابولیسم سلول‌های بدن ضروری هستند. این سبزی دارای عناصری همچون فولات و پتاسیم است. مارچوبه بسیاری از عملکرد‌های بدن، همچون عملکرد قلب و عروق، تولید مثل و سیستم ایمنی را بهبود می‌بخشد.

پایدار نگه داشتن سطح هموسیستئین بدن

مارچوبه حاوی ویتامین B است که وجود آن برای حفظ مقدار مناسب از هورمون هموسیستئین ضرورت دارد. این هورمون به هنگام شکسته شدن آمینواسید‌ها درون بدن، به جریان خون آزاد می‌شوند. ویتامین B همچنین به تبدیل هموسیستئین به سیستئین، به عنوان یک چرخه طبیعی متیلاسیون در بدن، نیز کمک می‌کند.

محافظت از رگ‌های خونی

این گیاه منبع غنی از ویتامین B است که بدون آن بدن دچار مشکلات زیادی می‌شود. یکی از این مشکلات افزایش میزان هموسیستئین در خون است. افزایش این ترکیب در جریان خون خطر آسیب به رگ‌های خونی را افزایش می‌دهد. همچنین در این شرایط خطر سایر بیماری‌های قلب عروقی، همچون ونوس ترومبوزیس و آتروسکلوروزیس، نیز افزایش می‌یابد.

تنظیم قند خون بدن

فیبر قابل حل و آنتی اکسیدان‌های موجود در مارچوبه می‌تواند از خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ جلوگیری کند. فیبر قادر است مقدار قندی که توسط روده جذب می‌شود را تنظیم کند. آنتی اکسیدان‌های موجود در مارچوبه نیز التهابات ناشی از بیماری دیابت را کاهش می‌دهند. مارچوبه همچنین حاوی مواد معدنی است که به طور مستقیم بر سلول‌های پانکراس اثر می‌گذارند. سلول‌های پانکراس نیز به نوبه خود در تنظیم ترشح انسولین در بدن نقش دارند.

دوست خوب پوستنیاسین موجود در مارچوبه ترکیبی است که قادر است پوست را از شر آکنه‌های شدید راحت کند. همچنین این ماده به کاهش حساسیت و قرمزی ناشی از جای زخم آکنه‌ها نیز کمک می‌کند. از طرف دیگر، آنتی

اکسیدان موجود در این سبزی می‌تواند با رادیکال‌های آسیب رسان مبارزه کنند. این رادیکال‌ها تاثیری مخرب بر پوست دارند و روند پیری پوست را تسریع می‌کنند.

کاهش علایم پریود

سندروم پیش از قاعدگی، کرامپ شکمی (گرفتگی عضلات شکم) و نوسانات روحی همگی مهمانان ناخوانده‌ای هستند که هر ماه با پریود زنان همراه هستند. ویتامین K و کلسیم موجود در مارچوبه برای این منظور فوق العاده هستند و می‌توانند این علایم را کاهش دهند. در حالی که ویتامین K از طریق کاهش غلظت خون، با کرامپ‌های شکمی دردناک مبارزه می‌کند، کلسیم نیز به کاهش نفخ، سردرد و نوسانات روحی کمک می‌کند.

افزایش قدرت باروری

تحقیقات نشان داده که ویتامین E موجود در این گیاه به بهبود وضعیت سلول‌های جنسی در هر دو جنس زن و مرد کمک می‌کند. ویتامین E به ضخیم‌تر شدن دیواره رحم کمک می‌کند و آن را برای تخمک گذاری و همچنین نگهداری از سلول‌های اسپرم، از طریق پراکسیداسیون لیپید، آماده می‌کند.

کاهش علایم خماری و رخوت بدن

علایم خماری شامل حالت تهوع، احساس خستگی و کم آبی است که همگی از طریق مصرف این گیاه قابل کنترل هستند. خوردن برگ و جوانه مارچوبه به کاهش میزان سم در کبد، که پس از مصرف بیش از اندازه الکل ایجاد می‌شود، کمک می‌کند.

بهبود قدرت بینایی

مارچوبه حاوی مقادیر زیادی از ویتامین‌های B ضروری است که برای بهبود قدرت بینایی بسیار موثر هستند. مطالعات نشان داده که این گروه از ویتامین‌ها ویژگی‌هایی دارند که به آن‌ها اجازه می‌دهد از تغییرات ماکولار (مربوط به بالا رفتن سن) جلوگیری کنند. همچنین مدارکی وجود دارد که نشان دهنده توانایی مارچوبه در جلوگیری از ایجاد آب مروارید در چشم است.

کاهش التهاب ناشی از روماتیسم

روماتیسم آرتریت یک بیماری شایع در بین سالمندان است و علایم آن نیز شامل التهاب، درد مفاصل و محدود شدن حرکات بدن می‌شود. اغلب گفته می‌شود مارچوبه موجب کاهش درد می‌شود، مصرف مارچوبه می‌تواند نیاز بدن به نیاسین را، بدون بروز هیچ گونه عوارض مخصوص دارو‌های شیمیایی، برطرف کند. این ویژگی‌ها همچنین باعث کاهش تورم و درد مفاصل می‌شوند.

جلوگیری از بروز عفونت توبرکلوزیس

توبرکلوزیس یک عفونت ناشی از ورود باکتری به ریه است که باعث بروز علایمی همچون حالت تهوع، خستگی و حتی بالا آوردن خون در اثر سرفه می‌شود. ریشه مارچوبه برای درمان بیماری‌های مربوط به ریه، همچون توبرکلوزیس و برونشیت، مفید است.

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مغز و اعصاب

ابتلا به بیماری‌های مربوط به مغز و اعصاب، همچون آلزایمر و زوال عقل، نه تنها می‌تواند برای افراد در معرض خطر نگران کننده باشد، بلکه برای خانواده‌های این افراد نیز موضوعی ناراحت کننده است. اضافه کردن مارچوبه به رژیم غذایی می‌تواند موجب کاهش احتمال بروز چنین بیماری‌هایی شود و این توانایی مربوط به وجود فولات در مارچوبه است. فولات همچنین نقش مهمی در تولید سروتونین بازی می‌کند، این هورمون در بهبود عملکرد شناختی و رفتاری نقش مهمی دارد.

بهبود علایم صرع

علایم اصلی بیماری صرع ایجاد تشنج‌های دردناک است. اسپاسمی که در افراد مبتلا به این بیماری ایجاد می‌شود می‌تواند بسیار دردناک باشد و کنترل وضعیت بدن را در این افراد دشوار کند. مارچوبه برای افراد مبتلا به صرع همچون یک داروی گیاهی عمل می‌کند. تاثیر مارچوبه بر بیماری صرع پیشینه‌ای طولانی دارد و قبایل بدوی نیز از وجود این فواید در مارچوبه آگاه بودند.

افزایش رشد سلولی

مس موجود در مارچوبه به فرآیند حیاتی اکسیژناسیون (تولید اکسیژن) در خون کمک می‌کند. در صورت ایجاد اختلال در فرآیند تولید اکسیژن در خون رشد و متابولیسم بدن به کندی پیش می‌رود. مصرف مارچوبه می‌تواند با اکسیژناسیون ناقص در سلول‌های خونی مبارزه کند و علایم سوءتغذیه سلولی را کاهش دهد.

کاهش سطح کلسترول

فیبر و نیاسین موجود در این گیاه به کاهش سطح کلسترول کمک می‌کنند. مصرف ماررچوبه می‌تواند به بهبود پروفایل خون کمک کند و در نتیجه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی شود.

افزایش سطح انرژی بدن

منیزیم موجود در مارچوبه به پر انرژی نگه داشتن شما کمک می‌کند و باعث می‌شود مدت طولانی تری هوشیار باشید. افزایش میزان متابولیسم نیز یکی دیگر از فواید مصرف مارچوبه است که می‌تواند عملکرد فیزیکی را بهبود بخشد.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

برچسب ها: خواص دارویی ، طب سنتی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.