سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزارت علوم در هفته‌ای که گذشت؛

از آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها در پشت در‌های بسته تا سخنرانی رئیس جمهور در دانشگاه تهران

وزارت علوم در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی مانند شرایط آغاز سال تحصیلی و نحوه شروع ترم جدید سپری شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، «معرفی بیش از ۴۱ هزار داوطلب آزمون دکتری به دانشگاه‌ها/ بیش از ۱۳ هزار نفر پذیرش می‌شوند»، «رئیس‌جمهور یکشنبه در دانشگاه تهران مجازی سخنرانی می‌کند»، «برگزاری مجازی کلاس‌ها، هزینه‌های دانشگاه‌ را تغییر نمی‌دهد»، «تدریس دروس عملی ترم مهر به صورت مجازی»، «فروش سوالات کنکور با شگردِ بیت‌کوین/ ردیابی فروشندگان با رمز ارز‌ها ممکن نیست» و «ماجرای اعتراض داوطلبان کنکور هنر ۹۹ به نتایج؛ خطری که از بیخ گوش هنری‌ها گذشت»از جمله مهمترین اخبار وزارت علوم در هفته گذشته بود.

معرفی بیش از ۴۱ هزار داوطلب آزمون دکتری به دانشگاه‌ها/ بیش از ۱۳ هزار نفر پذیرش می‌شوند

فاطمه زرین‌آمیزی سخنگوی سازمان سنجش و آموزش کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، گفت: اسامی معرفی‌شدگان چندبرابر ظرفیت  آزمون ورودی مقطع دکتری  نیمه متمرکز سال ۱۳۹۹ هم اکنون در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد.

زرین آمیزی بیان کرد: متقاضیانی که در کد رشته محل‌های انتخابی دارای حدنصاب نمره علمی لازم شده اند، برای انجام مصاحبه در تاریخ ۲۳  شهریور به درگاه اطلاع رسانی هر یک از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ذیربط مراجعه کنند.

رئیس‌جمهور یکشنبه در دانشگاه تهران مجازی سخنرانی می‌کند

مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۹_۱۴۰۰ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی روز یکشنبه ۲۳ شهریور ماه سال جاری در دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

به دلیل شیوع کرونا ویروس مراسم آغاز سال تحصیلی امسال دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بر خلاف روال مرسوم به صورت مجازی برگزار خواهد شد.

برگزاری مجازی کلاس‌ها، هزینه‌های دانشگاه‌ را تغییر نمی‌دهد

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره جزئیات شروع ترم تحصیلی جدید گفت: در برخی دانشگاه‌ها به علت اینکه برنامه‌های متنوعی در قالب ترم تابستان و یا برای جبران کاستی‌های ترم گذشته در نظر گرفته شده بود،  روز گذشته ترم تحصیلی شروع نشد و به همین دلیل آغاز کلاس‌ها در ترم مهر یکسان نیست. بعضی از دانشگاه‌ها از هفته آینده  و برخی از آن‌ها آخر شهریور سال تحصیلی را شروع می‌کنند.

معاون آموزشی وزیر علوم در ادامه درباره میزان شهریه ترم پیش رو گفت: تصمیم گیری نهایی در این رابطه با هیات امنا است. اگر چه کلاس‌ها به صورت مجازی برگزار می‌شود، اما هزینه‌های دانشگاه سر جای خودش باقی است. اما تخفیف، افزایش و کاهش شهریه مربوط به دانشگاه است و هر موسسه آموزش عالی با توجه به شرایط خودش در این رابطه تصمیم گیری خواهد کرد.

تدریس دروس عملی ترم مهر به صورت مجازی

علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو باخبرنگار حوزه دانشگاهی، اظهار کرد: در طی چند ماه گذشته برای تدریس دروس کارگاهی و آزمایشگاهی، به صورت مجازی اقداماتی انجام شده است. مطالبی درباره الکترونیکی برگزار کردن برخی از دروس عملی نوشته و طبق بررسی ها مشخص شد که تدریس دروس عملی به صورت مجازی امکان پذیر است. تجربه جهانی هم نشان داد که امکان تدریس برخی دروس عملی و آزمایشگاهی به صورت مجازی و با ابزار الکترونیکی وجود دارد.  

آخرین جزئیات از انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۹۹ دانشگاه آزاد

بهروز طهماسب کاظمی، رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغ‌التحصیلی دانشگاه آزاد با اشاره به آغاز انتخاب رشته کارشناسی ارشد از روز یکشنبه، ۱۶ شهریور لغایت ۲۵ شهریور اظهار کرد: به منظور شرکت داوطلبان علاقمند به پذیرش در دانشـگاه آزاد کد دسترسی انتخاب رشته توسط سازمان سنجش آموزش کشور در کارنامه اعلام نتایج اولیه درج شده اسـت. داوطلبان براساس این کد دسترسی و کد ملی می‌توانند نسـبت به انتخاب رشته در دانشگاه آزاد اسلامی اقدام کنند.

تاریخ دانش آموختگی دانشجویان کلیه دانشگاه‌ها تمدید شد

باتوجه به درخواست برخی دانشگاه‌ها مبنی بر تغییر تاریخ فراغت از تحصیل دانشجویان در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۳۹۹ ـ ۱۳۹۸ به اطلاع کلیه داوطلبان در مقاطع مختلف تحصیلی می‌رساند، به دلیل شرایط ویژه اجرای برنامه‌های آموزشی در نیمسال مذکور، ناشی از اقدامات دانشگاه‌ها در مقابله با همه گیری بیماری کووید ۱۹، تاریخ دانش آموختگی دانشجویانی که در نیمسال دوم سالی تحصیلی ۱۳۹۹ ـ ۱۳۹۸، آخرین نیمسال تحصیلی خود را می‌گذرانند، براساس تشخیص و تأیید آموزش دانشگاه،  برای همین نیمسال، از تاریخ ۹۹/۰۶/۳۱ به ۹۹/۰۷/۳۰ تغییر یافت.

فروش سوالات کنکور با شگردِ بیت‌کوین/ ردیابی فروشندگان با رمز ارز‌ها ممکن نیست

امسال یکی از حواشی برگزاری کنکور سراسری، خرید و فروش سوالات کنکور بود. بسیاری از افرادی که مدعی در اختیار داشتن سوالات کنکور بودند به دو صورت از داوطلبان پول می‌گرفتند. در شیوه اول پول را از حساب های معمولی دریافت می‌کردند و در شیوه دوم پول را به صورت رمز ارز و مشخصا بین کوین از داوطلبان وجه اخذ می‌کردند.

مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شگرد فروشندگان سوال کنکور با رمز ارز‌هایی مثل بیت کوین و یا حساب‌های معمولی گفت: استفاده از رمز ارز‌ها برای اقدامات مجرمانه‌ای مثل فروش سوالات کنکور کاملا محتمل است. این تکنولوژی شرایط انجام این کار را دارد.ردیابی، واریز پول به شیوه بیت کوین راحت نیست و در بیشتر موارد غیر ممکن است.

نه بلند دانشجویان به توهین به اسلام و مقدسات مسلمانان

راهپیمایی مردم و دانشجویان انقلابی  در محکومیت توهین نشریه شارلی ابدو به پیامبر مکرم اسلام(ص) و آتش زدن قرآن امروز برگزار شد. معترضان در این راهپیمایی اقدامات شنیع کشورهای غربی را شدیدا محکوم کردند و با سر دادن شعارهایی همچون مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل مسببان اصلی این توهین را هدف قرار دادند.

پذیرش در دانشگاه‌ها بر مبنای سوابق تحصیلی عملی نیست/ سنجش و پذیرش باید از یکدیگر مجزا باشند

ابراهیم سوزنچی معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه صبح بخیر ایران از شبکه یک سیما پیرامون آخرین تحولات کنکور، سهیمه‌ها و تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حدود ۸۰ هزار صندلی در دانشگاه‌های دولتی وجود دارد که برای آن یک میلیون داوطلب در کنکور شرکت می‌کنند که این امر پذیرش را واقعا پیچیده و سخت کرده است.

سوزنچی در ادامه با اشاره به روند بررسی حذف کنکور در مجلس گفت: اولین قانون در این زمینه، قانون حذف کنکور بود که در مجلس مطرح شد که بر اساس آن گفته شد پذیرش در دانشگاه‌ها به جای کنکور بر مبنای سوابق آموزشی و تحصیلی باشد، اما چنین چیزی عملی نیست چرا که معدل‌ها هم نمی‌تواند ما را در انتخاب عادلانه یاری کند. در سال ۹۲ مجلس قانون دیگری به عنوان سنجش و پذیرش دانشجو مطرح کرد که برمبنای آن شورای سنجش و آموزش ایجاد شد.

وجود یک میلیون و ۲۰۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه‌ها

غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگویی تلویزیونی درباره جزئیات ساماندهی موسسات آموزش عالی گفت: با هدف ساماندهی دانشگاه‌ها، ۹۰ موسسه آموزش عالی به ۴۵ یا ۴۴ موسسه آموزش عالی کاهش پیدا می‌کند، اما فعالیت هیچ موسسه آموزش عالی متوقف نمی‌شود.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: در طرح ساماندهی موسسات آموزش عالی هیچ عضو هیات علمی از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی جدا نمی‌شود و مقرر هم نیست که کارمندان موسسات کنار گذاشته شوند.

ماجرای اعتراض داوطلبان کنکور هنر ۹۹ به نتایج؛ خطری که از بیخ گوش هنری‌ها گذشت

با انتشار کلید سوالات کنکور ارشد ۹۹، داوطلبان کد رشته ۱۳۵۹ یا همان داوطلبان رشته «پژوهش هنر» اعلام کردند که کلید سوالات اشتباه است. این داوطلبان اعلام کردند که سازمان سنجش برای این رشته کلیدی را منتشر کرده که از سوال ۳۴ تا ۶۳ ایراد دارد و گزینه‌ها جا به جا اعلام شده است. به این صورت که جواب هر سوال گزینه‌ی سوال قبلی بود.

بعد از اعتراض داوطلبان رشته پژوهش هنر این کلید از روی سایت سازمان سنجش برداشته شد و اصلاح شده آن بار دیگر منتشر شد. بسیاری از داوطلبان معترض به این کلید اشتباه گمان نمی‌کردند که در نتیجه کنکور نیز به مشکل بخورند و رتبه آن‌ها اشتباه شود.

با اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد رشته هنر داوطلبانی که از نتیجه آزمون خود مطمئن بودند با رتبه‌هایی غیر واقعی مواجه شدند. این داوطلبان بار دیگر اقدام به ثبت اعتراض به نتایج کنکور کارشناسی ارشد ۹۹ رشته پژوهش هنر کردند و معتقدند نتایج اعلام‌شده بر اساس کلید اشتباهی که در ابتدا منتشر شده بود، اعلام شده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.