سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزن سنگین ایران در بازار صادرات خدمات و تجهیزات صنایع آب و برق

سرمایه گذاری در صنعت برق ایران به منظور صادرات در سالیان اخیر با وجود تحریم‌ها، اعتباری ویژه برای کشورمان در صنایع آب و برق در سطح بین المللی به همراه آورده است.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،کارنامه خوب ایران در صادرات خدمات و تجهیزات فنی – مهندسی صنایع آب و برق به خارج از کشور، که بالغ بر حدود ۹۵ درصد از مجموع صادرات کشور در سالیان اخیر است، گزینه خوبی برای توجه بیشتر دولت به این بخش برای اعمال سیاست گذاری‌ها جهت توسعه کسب و کار و ارزآوری از این حوزه به شمار می‌آید.

صنعت برق ایران با رویکردی مطلوب در حوزه صادرات تا کنون عملکرد خوبی در سه محور فعالیت خود شامل؛ «کالا و تجهیزات برقی»، «خدمات فنی و مهندسی برقی» و «صادرات انرژی برق» داشته است که علاوه بر رفع نیاز داخلی توانسته است موجبات اشتغالزایی بهینه‌ای در کشور را نیز فراهم آورد.


بیشتر بخوانید


توسعه شرکت‌های استارتاپی، دانش بنیان و غیره نیز در راستای ایجاد بستر مناسب در این بخش و به دنبال سیاست وزارت نیرو به کوچک سازی بدنه دولت و واگذاری امور به بخش خصوصی شکل گرفته است.

خدمات و تجهیزات و محصولات تولید شده ساخت داخل در کشورمان، با رعایت شاخص‌ها و استاندارد‌های جهانی، تا کنون از اقبال خوبی در داخل و بازار‌های خارجی برخوردار بوده و این مهم با توجه به ذخائر و فرصت‌های داخلی، درخواست‌های بسیاری از کشور‌های دیگر به ویژه کشور‌های همسایه برای توسعه همکاری‌های متقابل را به همراه داشته است.

ذخائر عظیم گازی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب صنعت برق در اندازه استاندار‌های جهانی توام با به‌کارگیری نیروی انسانی متخصص از جمله پتانسیل‌های بالقوه این صنعت برای صادرات برق است.

اتصال شبکه برق برخی از کشور‌های همسایه به شبکه برق ایران، فرصتی است که نشات گرفته از همین ظرفیت‌های مطلوب داخلی و توان پشتیبانی، توسط کارشناسان ایرانی شکل گرفته است.

تبدیل ایران به عنوان یکی از قطب‌های برق منطقه، فرصت تبدیل ایران به «هاب انرژی» با توجه به ذخائر انرژی داخلی را پررنگ‌تر ساخته و بدیهی است، این مهم پارامتری مطلوب در تعاملات منطقه‌ای به شمار می‌آید.

در شرایط کنونی تبادل انرژی میان ایران و کشور‌های همسایه در جریان است، همسایگانی که نیاز به برق ایران، با توجه به تحولات اقتصادی و سیاسی در آن‌ها، رویدادی غیرقابل اغماض برایشان به شمار می‌آید و تاکنون نتوانسته اند این نیاز خود را تامین کنند.

توجه ایران به احداث نیروگاه‌های کوچک و بزرگ در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، بیانگر پویایی این صنعت در کشور است که با نگاه فرامنطقه‌ای شکل گرفته و مسلماً افقی روشن را در صنایع آب و برق کشور ترسیم می‌کند و قطعاً در صورت استمرار بر روی این پروژه‌ها و با توجه به نیاز مستمر کشور‌های همسایه به خدمات و تجهیزات ایران، خواهیم توانست قدرت نخست این صنعت در منطقه باشیم.

البته تاثیرگذاری بخش خصوصی و استفاده از پتانسیل‌های این گروه نقش موثری برای حضور قدرتمندانه ایفاء می‌کند. حمایت از این گروه در قالب شرکت‌های دانش بنیان، استارتاپ‌ها و غیره و فراهم آوردن بستر مناسب برای رقابت سالم می‌تواند نرخ رشد حضور در داخل و خارج از کشور را ارتقاء بخشد.

فرآیندی که تا کنون با احیاء شرکت ساتکاب تا حد مطلوبی انجام شده و با محوریت بخشیدن به تولید داخل، صادرات، حمایت از سرمایه گذاری و غیره، انحصار «فعالیت» در حوزه صنعت آب و برق در بخش دولتی را خارج کرده است.

در حقیقت وزارت نیرو با درک صحیح از توانمندی‌های بخش خصوصی و ظرفیت و پتانسیل‌های بسیار در صنعت برق موجبات استقبال هر چه بیشتر کشور‌های دیگر از صنعت برق ایران را فراهم آورده و امید است با توجه به سرمایه‌گذاری‌هایی که در صنعت برق طی سال‌های گذشته انجام شده، امکان تبادل انرژی ایران با تمام همسایگانی که با آن‌ها مرز زمینی دارد بیش از پیش فراهم شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.