سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سنگ‌های رودخانه‌ طالقان، طعمه جدید سارقان/ دست اندازی به منابع طبیعی تا کجا؟

قرعه شیوه‌های نوین سرقت بیت المال این بار به ‌نام سنگ‌های رودخانه‌ طالقان افتاده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، در سال‌های اخیر دست درازی به منابع طبیعی از جمله معادن، جنگل‌ها، دریا‌ها و... به یکی از روش‌های متداول سرقت بیت المال بدل شده است تا جایی که مقام معظم رهبری نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند.

مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود در جمع کارکنان منابع طبیعی و سازمان حفاظت محیط زیست پدیده زمین خواری و اخیراً کوه خواری و ساخت و ساز در ارتفاعات را از دیگر مسائل رنج آور و اسف بار دانستند و گفتند: باید در قانون، این‌گونه اقدامات جرم تلقی شود و افراد سوءاستفاده کننده بی هیچ اغماضی مورد تعقیب قضایی قرار گیرند و اگر در دستگاه‌ها نیز کوتاهی انجام گیرد، باید با عوامل این کوتاهی هم به‌شدت برخورد شود.

همچنین این موضوع همیشه به عنوان یک مسئله جدی در دستگاه قضا، سازمان حفاظت محیط زیست، اداره منابع طبیعی و... مطرح بوده که چند وقتی است که مقابله با آن شکل جدی‌تری به خود گرفته است.

سرقت سنگ های رودخانه، شیوه پردرآمد و نامحسوس سودجویان

شواهد عینی و گزارش‌های مردمی از شیوه نوین دست‌درازی به بیت المال حکایت دارد شیوه‌ای که شاید از چشم بسیاری دور باشد، اما کسب و کار خوبی را برای سردمداران آن دست و پا کرده، سرقت سنگ‌های رودخانه‌ شیوه جدید، پردرآمد و کمتر محسوس بهره‌برداری غیرمجاز از منابع طبیعی است که به وفور در رودخانه شاهرود طالقان اتفاق می‌افتد.

مسعود غیاثی، مدیر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای البرز در این باره به خبرنگار ما گفت: افرادی هستند که به رودخانه طالقان می‌آیند و سنگ‌های تخته‌ای آن را برای مصارف ساخت و ساز با خود می‌برند.

او افزود: علیه این افراد اقامه دعوا کرده‌ایم و پیگیری‌های قضایی در حال انجام است.

مدیر رودخانه‌ها و سواحل شرکت آب منطقه‌ای البرز با بیان اینکه جمع‌آوری سنگ‌های رودخانه‌ای اگر با کارشناسی انجام شود برای رودخانه مفید است و باعث لایروبی آن می‌شود، گفت: افراد یادشده می‌توانند برای این کار از سازمان صمت مجوز دریافت کنند تا ما محل مناسبی را برای جمع‌آوری آن مشخص کنیم.

او افزود: با این کار هم رودخانه لایروبی و هم جمع‌آوری سنگ‌ها در بستر قانون انجام می‌شود.

صدای خاموش برخی مسئولان برابر دست درازی به منابع طبیعی

اما به گفته غیاثی پیگیری‌های قضایی به کام سارقان سنگ خوش نیامده و چند باری به نشانه اعتراض به دستگاه‌های اجرایی از جمله فرمانداری مراجعه کرده‌اند. آنها ادعا می‌کنند که محل روزی‌شان همین سنگ‌های رودخانه‌ای است گویی که محل کسب کم درآمدی را هم برای تامین معیشت‌شان انتخاب کرده‌اند! و از آنجا که برخی مسئولان ادعا می‌کنند که سارقان سنگ بعضا مورد حمایت عده‌ای از دستگاه‌های اجرایی قرار دارند، خواستیم تا اصل ماجرا را از جهانی، فرماندار طالقان جویا شویم، اما سکوت و بوق تلفن تنها پاسخ دریافتی پیامک‌ها و تماس‌های ما با او بود.

بهارستان، جزای سارقان سنگ را پس می گیرد؟

پس از آن که موفق نشدیم نماینده عالی دولت در طالقان را به پاسخ‌گویی در این مورد مجاب کنیم، موضوع را به بهارستان کشاندیم.

علی حدادی، نماینده مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه ساوجبلاغ، طالقان و نظرآباد در واکنش به سرقت سنگ‌های رودخانه طالقان گفت: اگر مسئولان دستگاه‌های اجرایی از این سارقان حمایت کنند ما قطعا حق مردم را مطالبه می‌کنیم و جلوی آنان می‌ایستیم.

باتوجه به اهمیت حفظ منابع طبیعی ملی و تاراج مستمر این اموال در رودخانه شاهرود طالقان انتظار می‌رود آرمان‌ها با عمل آمیخته شود تا همه باهم شاهد سدی مقاوم برابر سیل سودجویان باشیم.

انتهای پیام/د. خ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
با سلام عرضم به حضورتان مردم عادی که نمیتونن زمین خواری یا کوه خواری بکنن یا معدن طلا بزنن تو رگ حاج آقا هم منظورشان دور برییای خودشو ن بودن
ناشناس
۱۹:۲۵ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱
ه
حسینی
۰۶:۵۲ ۲۳ شهريور ۱۳۹۹
به نظر حقیر اینطور این خبر را با اب وتاب نوشتن کار درستی نیست در مناطقی که برای پی ساختمان از سنگ استفاده می کنند معمولا ساخت و سازها مهندسی نیست وکار مردم عادی هست که به علت نداشتن بنیه کافی نمی توانند ساختمانهایی بتنی با نقشه مهندسی درست کنند که اغلب در جاهایی که در کوه های اطراف سنگ لاشه خوبی نباشد مردم روستا از سنگهای رود خانه استفاده می کنند و این کار بدی نیست نکنه باید به این سنگها هم که سیل میاره مالیات بدن؟
بی نان
۲۰:۰۲ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
هر دم از این باغ بری میرسد
ناشناس
۱۸:۳۹ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
خیلی جالبه توهمین بخش خبری اورده شده معادن مس یزدسهم کدام مسئولان؟اونوقت مردمی که چندتیکه سنگ بردن که شکم زن بچه هایشان راپرکنن شدندسارقان بیت المال وسارقان منابع طبیعی !!!
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
واقعانکه
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
چرا انتشار دادید این موضوع رو مسئولین بفهمند .اگ چند تا سنگ کوچک هم مونده بود یا بقیه رو کسی نمیتونست ببره الان دیگه راحتتر وبهتر میبرن .
علی
۱۲:۰۴ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
عجب تا زمانی سوداگری هستش که شما حق حساب بگیری وقتی گرفتی میشه لایروبی
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
30 ساله دارن اینکارو میکنن. ساعت خواب، مسئولان!
ناشناس
۱۱:۲۳ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
کشور رو آباد کنید تو رو خدا
علی
۱۱:۰۸ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
به سنگ هم رحم نمی کنن
علی
۱۰:۴۵ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
اگه راست میگین جلوی اختلاسهای میلیاردی را بگیرید سنگ که افریده خداست برای انسان
شهرام
۱۰:۰۷ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
حتما میخواد انحصار برداشت سنگ از رودخانه بدست خودشان باشد
ناشناس
۰۹:۰۵ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
سلام ماسه رود خانه شهر گلسار را به بهانه درست کردن دیواره رودخانه ۵سال هست به تاراج میبرن به خیلی از دستگاها هم اطلاع دادیم کسی پاسخگو نبوده اگر براتون مقدور هست بیاید یک گذارش تهیه کنید و عمق فاجعه رو خودتان ببینید...بیاد داخل شهر از مردم سوال کنید ببینید چه میگویند چه خیانتها داره اتفاق میافته..الی برکتا...
ناشناس
۰۹:۰۵ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
سلام ماسه رود خانه شهر گلسار را به بهانه درست کردن دیواره رودخانه ۵سال هست به تاراج میبرن به خیلی از دستگاها هم اطلاع دادیم کسی پاسخگو نبوده اگر براتون مقدور هست بیاید یک گذارش تهیه کنید و عمق فاجه رو خودتان ببینید...بیاد داخل شهر از مردم سوال کنید ببینید چه میگویند
ناشناس
۰۹:۰۲ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
جلوشون رو بگیرید
ناشناس
۰۹:۰۲ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
پدر منابع طبیعی رو دراوردن بخدا
ناشناس
۰۹:۰۲ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
چطور به اینجا رسید که سنگ هم ارزش دزدین دارن
ناشناس
۰۹:۰۲ ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
دستشون رو قطع کنید