به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، خسرو فروغان در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و گمرک این اتاق که با حضور اعضای آن به صورت آنلاین (برخط) برگزار شد، با بیان اینکه بخش دولتی به جای کمک به صادرات کشور، مانع تراشی میکند، گفت: در وضعیت فعلی کشور که بخش اقتصاد ما بسیار آسیب پذیر شده است دولت باید در راستای گسترش تجارت و صادرات و شکستن تحریمها فشارهای داخلی را کاهش داده و در کنار بخش خصوصی قرار گیرد، زیرا بخش خصوصی رقیب دولت نیست.
او بیان کرد: در چنین شرایطی که کشور در شرایط بحرانی قرار دارد و چرخه اقتصاد کشور به واسطه صادرات انجام میشود بخش دولتی به جای حمایت از صادرات و صادرکنندگان، به ایجاد کننده مانع بر سر راه صادرات تبدیل شده است.
فروغان با بیان اینکه بخش دولتی در تصمیم گیریهای خود توجهی به بخش خصوصی نمیکند افزود: دولت به جای همکاری با بخش خصوصی، فشارهای داخلی را ۱۰ برابر فشارهای خارجی کرده و شرایط را هر روز بر بخش خصوصی و صادرات کشور تنگتر میکند درحالی که باید تسهیل کننده باشد.
او اظهارداشت: بخش دولتی با صدور بخشنامههای متعدد ناهماهنگ و نقض کننده قانون هر روز مسیر صادرات را برای صادرکنندگان سختتر کرده است که موضوع پیچیده بازگشت ارز حاصل از صادرات و تعلیق کارتهای بازرگانی صادرکنندگان تیر خلاص به تعطیلی صادرات در کشور است.
عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسوین صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: طرح موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات ناشی از تصمیمی است که با کمترین اطلاعات از روند صادرات گرفته شده است، زیرا عدم در برگیری شرایط صادرکنندگان و صادرات موجب آشفتگی در این زمینه شده است.
فروغان ادامه داد: عمده مشکلات ارزی ایجاد شده برای صادرکنندگان از جمله معافیت صادراتی بخش کشاورزی و خدمات فنی مهندسی در بازگشت ارز حاصل از صادرات به دلیل نقض مصوبات بخش دولتی است که بخش خصوصی پیش از این بارها هشدارهایی برای بروز مشکلات در حوزه صادرات را اعلام کرده بود.
فروغان ادامه داد: عمده صادرات فارس در بخش کشاورزی و میوه و تره بار بوده است موجب شده امروز صادرکنندگان ما با مشکلات جدی روبرو باشند که اتاق بازرگانی فارس مشکلات ایجاد شده برای صادرکنندگان استان را احصا و همراه با راهکارهای عملیاتی رفع آنها به مسئولان ارائه کرده است.
او با اشاره به برنامههای اتاق بازرگانی فارس برای رفع مشکلات صادرکنندگان استان در خصوص برگشت ارز حاصل از صادرات عنوان داشت: برای رصد این موضوع کمیتهای در اتاق بازرگانی فارس تشکیل شده که در حال جمع آوری و احصا اطلاعات صادرکنندگانی که کارت بازرگانی آنها تعلیق شده و یا دچار مشکلات دیگری شده اند، است تا به صورت دقیق بتوانیم مسایل را پیگیری کنیم.
درادامه این جلسه هادی حنایی عضو هیات نمایندگان و نائب رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات هر روز صادرات و صادرکنندگان ما با سرگردان میکند و به نوعی صادرات کشور را تعطیل کرده است و چنین برخوردهایی با صادرکنندگان در شان صادرکنندهای که با سختیهای فراوان داخلی و خارجی بازارهای خود را حفظ کرده و به چرخه اقتصادی کشور کمک میکند، نیست.
او افزود: مهمترین موضوع در بازگشت ارز حاصل از صادرات این است که کشور ما پول ملی خودمان را قبول ندارند و اگر پول ملی مورد تایید مراجع مختلف در کشور بود مشکلات امروز ما بسیار کمتر بود.
حنایی بابیان اینکه اتاق بازرگانی مشکلات ناشی از برگشت ارز حاصل از صادرات را از طریق مراجع ذی صلاح پیگیر کرده است، بیان کرد: صادرات و واردات دو مقوله پیوسته به هم است و الان هر دو بخش ما دچار مشکلات عدیده شده است که ما در اتاق بازرگانی فارس مشکلات هر بخش را با راهکارهای عملیاتی آن به مسئولان ارائه کردیم.
سکینه سیاحی مدیر عامل صندوق توسعه صادرات غیر نفتی استان فارس هم گفت: صادرات بخش مهمی در کشور است که متاسفانه روز به روز بر مشکلات این بخش افزوده میشود به طوری که در صورت ادامه این روند و تعلیق کارتهای بازرگانی صادرکنندگان، صادرات ما تعطیل خواهد شد.
او اظهارداشت: صادرات در کشور ما روند خاصی را داشته است و صادرکنندگان ما در طول سالها با سختیهای فراوان از جمله تحریمها بازارهای خود را حفظ کرده اند و این درحالی است که مشکلات داخلی ما به مراتب بیشتر از مشکلات خارجی برای صادرات ما است.
سیاحی ادامه داد: مسئولان و تصمیم گیران باید این نکته را در نظر بگیرند که با یک بخشنامه ناهماهنگ با قانون که صادر میکنند تمام زحمت صادرکنندگان ما را از بین میبرند و در مقوله واردات نیز مسایل و معضلات جدی وجود دارد.
در این جلسه سایر اعضا به بیان مشکلات و مسایل پیرامون بحث برگشت ارز حاصل از صادرات در استان پرداختند.
انتهای پیام/