به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تصور کنید بالاخره موفق شدید اولین گاز از ساندویچ مورد علاقه تان را بزنید که ناگهان متوجه میشوید نان ساندویچ کپک زده است. مشابه این اتفاق شاید تا به حال برایتان رخ داده باشد و احتمالاً نگران شدید که چه اتفاقی برایتان خواهد افتاد.
حقیقت آن است که بدن ما واکنشهای مختلفی به این اتفاق میتواند داشته باشد. در ادامه میخواهیم ببینیم خوردن غذای کپک زده چه مضراتی دارد.
کپک بعضی مواد غذایی میتواند به کبد صدمه بزند
در کپک بعضی مواد غذایی مواد شیمیایی سمی وجود دارد که میتوانند باعث بروز مشکلات جدی مثل آسیب کبدی، استفراغ، تهوع و اسهال شوند. با این حال، این مسأله هم به عواملی مثل وضعیت دستگاه ایمنی بدن و سن فرد بستگی دارد. یکی از رایجترین و سمیترین این مواد، آفلاتوکسین است که میتواند حتی باعث سرطان شود.
خوشبختانه از کپک همه مواد غذایی این ماده شیمیایی تولید نمیشود. با این حال، این ماده در کپک بادام زمینی و بلال میتواند وجود داشته باشد.
باکتریهای درون کپک میتوانند باعث مسمویت شوند
کپک به خودی خود خطرناک نیست و احتمال اینکه شما را واقعاً بیمار کند کم است. اما چیزی که میتواند شما را بیمار کند باکتریهایی است که میتوانند درون کپک رشد کنند. در اینصورت، ممکن است دچار مشکلاتی مثل استفراغ، اسهال و تهوع شوید. شدت این مشکلات به نوع باکتریها و مقدار غذایی که خوردید بستگی دارید.
بیشتر بخوانید
ممکن است به کپک حساسیت داشته باشید
بعضی افراد به کپک مواد غذایی واکنش آلرژیک دارند. اگر به کپک حساسیت دارید، در صورتی که به اشتباه غذای کپک زدهای خوردید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید. نشانههایی که میتوانند حاکی از وقوع یک واکنش آلرژیک باشند عبارتند از:
خارش یا آبریزش چشمها
کهیر یا ضایعه پوستی
سرگیجه
آبریزش یا گرفتگی بینی
بعضی مواد غذایی کپک دار هستند که بدن آنها را به راحتی هضم میکند
کپکهایی که از آنها در تولید انواع مختلفی از پنیر استفاده میشود بی ضرر هستند. در حقیقت، پنیرهای گورگونزولا، راکفورت و آبی از افزودن قارچهای خاصی تولید میشوند و پنیرهای کامامبر و بری کپکهایی سفید رنگ دارند. البته خوردن این پنیرها هم برای کسانی که به کپک حساسیت دارند مشکل ساز خواهد بود.
مواد غذایی که خوردن آنها بعد از جدا کردن قسمت کپک زده ایرادی ندارد
مواد غذایی که میتوانید قسمت کپک زدهی آنها را جدا کنید و بقیه شان را بخورید:
سالامی سفت
پنیرهای سفتی که کپک جزئی از فرآیند عمل آوردن آنها نیست (در اینصورت باید دست کم به اندازه ۳ سانتیمتر دور قسمت کپک زده را ببرید)
پنیرهایی که از کپک درست میشوند، اما روی خودشان هم کپک زده (دراینصورت باید قسمت کپک زده را جدا کنید)
میوهها و سبزیجات سفت، به شرطی که دست کم به اندازهی ۳ سانتیمتر دور قسمت کپک زده را ببرید
مواد غذاییای که درصورت کپک زدن باید به کلی دور ریخته شوند:
هات داگ و بیکن
باقیماندهی گوشت مرغ و قرمز، غذاهای گوشتی، پاستا و غلات پخته شده
پنیرهای نرم، خامه ترش و ماست
مربا و ژله
میوهها و سبزیجات نرم
آجیل، حبوبات و کره بادام زمینی
نان و شیرینی
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/
مگه میخوان ازت حرف بکشن بیرون