سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۸۰۰۰ میلیارد تومان تا تکمیل کشف رود

مدیر پروژه سامان دهی کشف رود گفت: برای اتمام فرایند احیای کشف رود باید مبلغی بین ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، عاقبت به خیری یعنی همین، اینکه بالاخره پس از ده‌ها سال بلاتکلیفی، به سراغت بیایند و از دل بی تدبیری گذشتگان، سروسامانی برایت به ارمغان بیاورند. عاقبت به خیری فقط برای ما آدم‌ها نیست و گواهش را هم می‌توان از حال و اوضاع این روز‌های رودخانه تاریخی شهرمان جویا شد.
 
کشف رود نام آشنای مشهدی ها، هرچند کمتر از یک سال است که صاحب فرماندهی واحد برای احیای خود شده، اما در همین گذار ۹ ماهه کار‌هایی کارستان را به چشم خود دیده است.
 
آذرماه سال گذشته بود که استاندار خراسان رضوی، صفرتاصد کار‌هایی را که باید برای احیای رودخانه کشف انجام شود به شهرداری مشهد سپرد تا با این اعتماد، خیالش این بار از رتق وفتق یکی از پرچالش‌ترین پروژه‌های خراسان رضوی راحت شود.

دیروز هم ساعت ۵:۳۰ صبح، شهردار مشهد به همراه شماری از اعضای شورای شهر و مدیران شهری برای سرکشی به آخرین اقداماتی که در حوضه آبریز کشف رود در حال انجام است، پای در بخشی از حریم این رودخانه تاریخی گذاشت و پس از بررسی کار‌های انجام شده و نشده در این محدوده، دستورات لازم را برای حل موانع موجود صادر کرد.

محمدرضا کلائی، فرمانده واحد سامان‌دهی کشف‌رود، در جریان این بازدید با قدردانی از اقدامات انجام شده در این محدوده بر تسریع در احداث تصفیه خانه لوکال و سامان دهی فاضلاب رها شده در کشف رود تأکید کرد.


هزینه ۲۳ میلیاردی برای کشف رود


عبدالله سلطان احمدی مدیر پروژه سامان دهی کشف رود هم در تشریح جزئیات بازدید روز گذشته شهردار و مدیران شهری از این رودخانه  گفت: شهردار مشهد در خلال بازدید از کشف رود در تقاطع پل و جاده سیمان، دستوراتی مبنی بر درخت کاری در ۲ طرف پل و انجام اقدامات زیباسازی در این محدوده صادر کرد.
 
او افزود: از بیستم آذرماه سال گذشته که فرماندهی واحد کشف رود به شهرداری مشهد سپرده شد تاکنون، رقمی بالغ بر ۱۱۳ میلیارد تومان قرارداد در حال انجام کار به امضا رسیده است.

مدیر پروژه سامان دهی کشف رود ادامه داد: از این میزان، رقمی بالغ بر ۲۳ میلیارد تومان برای احیا و سامان بخشی این رودخانه تاریخی هزینه شده است.

سلطان احمدی در واکنش به این سؤال که برای اتمام فرایند احیای کشف رود به چه میزان اعتبار دیگر نیاز است، بیان کرد: برای این کار باید مبلغی بین ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شود.
 

بیشتر بخوانید


او تصریح کرد: احداث تصفیه خانه سپتاژ، سامان دهی رودخانه از کلات تا خین عرب و قازقان، حفاظت از رودخانه با نصب دیوار‌های پیش ساخته و تابلو‌های هشدار دهنده و به کارگیری پیمانکار حفاظتی، احداث فضای سبز به مساحت ۷۵ هکتار و نگهداری فضای سبز به مساحت ۱۷۰ هکتار، انجام مطالعات برای ۸۱ کیلومتر طول رودخانه، تحویل گیری اراضی مازاد بستر در طول ۸۱ کیلومتر و برنامه ریزی و مطالعات برای احداث تصفیه خانه‌های طبرسی شمالی و کالورت التیمور در زمره مهم‌ترین اقداماتی بوده که شهرداری در این مدت انجام داده است.

رئیس دولت یازدهم هم در نخستین سفر استانی خود به خراسان رضوی، در شهریور ماه سال ۹۳، اختصاص ۱۶۰ میلیارد تومان برای احیای رودخانه تاریخی کشف رود را در ردیف مصوبات خود قرار داد که البته به جز رقم اندکی از این اعتبار، چیزی نصیب رودخانه کشف نشد. رقمی که با هزینه‌های هنگفت عمرانی و زیرساختی این روزها، حتی اگر به صورت کامل هم تخصیص پیدا کند، دیگر حلاوت ۶ سال گذشته را ندارد و شاید بتوان کارویژه‌های محدودی با آن تعریف کرد.

حالا با این تفاصیل و البته شرایط اقتصادی کشور، شاید بهترین راه برای تأمین منابع مورد نیاز در راستای ادامه کار احیای کشف رود، جذب سرمایه سرمایه گذاران باشد.

مدیر پروژه سامان دهی کشف رود دراین باره با اشاره به اینکه معاونت اقتصادی شهرداری مشهد اکنون در حال تدوین این بسته هاست، تاکید کرد: احداث تصفیه خانه طبرسی شمالی و کشت چوب صنعتی از مهم‌ترین بسته‌های گنجانده شده در این طرح است.


فعالیت واحدهای صنعتی و ضایعات درحاشیه کشف رود


شهناز رمارم نایب رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کم برخوردار شورای شهر مشهد در حاشیه این بازدید گفت: در کنار واحد‌های صنعتی چرمی ۴۰۰ واحد صنفی اعم از کارگاه صنعتی و کارگاه‌های ضایعات در حاشیه کشف رود، محدوده روستای گرجی سفلی و دهرود، بدون هیچ نظارتی فعال اند که معضل بزرگی است.

او افزود: براساس تفاهم نامه استانی، شهرداری سامان دهی ۸۴ کیلومتر از کشف رود را با مجوز شورای پنجم شهر مشهد آغاز کرده است.

نایب رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کم برخوردار شورای شهر مشهد ادامه داد: بوی نامطبوع، حشرات مزاحم، رهاسازی نخاله‌های ساختمانی و فاضلاب خانگی از جمله معضلات و مشکلات اهالی بود. تقاضا‌های منطقی و اجرایی در حیطه اختیارات شهرداری حتما پیگیری خواهد شد و بخشی هم از طریق تعاملات بین بخشی دنبال می‌شود.
 
منبع:شهرآرا
 
انتهای پیام// ف.ک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.