سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی هندی در منزل + نحوه پیچیدن سمبوسه

در این مطلب قصد داریم روش تهیه سمبوسه سیب زمینی هندی را به شما عزیزان آموزش دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «سمبوسه» در اصطلاح عامیانه و «سنبوسه» در فرهنگ لغات مختلف نام غذایی به قدمت تاریخ است.

گوشت چرخکرده و سیب‌زمینی دو عضو اصلی در طرز تهیه سمبوسه گوشت هندی اصل هستند. به جای گوشت قرمز می‌توانید از گوشت مرغ یا بوقلمون هم استفاده کنید و سمبوسه مرغ یا سمبوسه بوقلمون را با سیب زمینی یا پیتزایی درست کنید. اما اگر گیاهخوار هستید یا به گوشت علاقه ندارید می‌توانید گوشت را از مواد مورد نیاز برای تهیه سمبوسه حذف کنید، و البته هندی‌ها که خودشان را صاحب اصلی سمبوسه می‌دانند به ندرت برای تهیه سمبوسه به ندرت از گوشت استفاده می‌کنند. سمبوسه بدون گوشت هم بسیار لذیذ و خوش‌طعم است.


مواد لازم برای ۱۶ یا ۱۸ عدد سمبوسه

سیب‌زمینی بزرگ: ۲ عدد پخته شده و خرد شده

نخود فرنگی: ۱ فنجان

روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری

دانه زیره سبز: ½ قاشق چایخوری

برگ بو: ۱ برگ خشک شده و ریز خرد شده

پیاز بزرگ: ۲ عدد ریز خرد شده

گوشت چرخکرده گوساله: ۹۰۰ گرم

سیر: ۲ حبه رنده شده

زنجفیل: ۱ قاشق غذاخوری رنده شده

نمک: ۱و ½ قاشق چایخوری

پودر زیره سبز: یک قاشق چایخوری

پودر گشنیز: یک قاشق چایخوری

زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری

پودر فلفل قرمز تند: ۱ قاشق چایخوری

دارچین: ½ قاشق چایخوری

پودر هل: ½ قاشق چایخوری

فلفل سبز تند: ۲ قاشق غذاخوری ریز خرد شده

پودر فلفل سیاه: ½ چایخوری

خمیر فیلو یا یوفکا: ۱ بسته


دستور پخت سمبوسه

روش پخت سمبوسه بسیار آسان است. ابتدا در یک قابلمه متوسط مقداری آب و نمک را جوش بیاورید. سیب‌زمینی‌ها را خوب بپزید تا نرم و مغز پخت شوند. سیب‌زمینی‌های پخته شده را ریز خرد کنید یا رنده کنید و کنار بگذارید.

در یک ماهیتابه متوسط روغن را داغ کنید و دانه‌های زیره سبز و برگ بو را کمی روی حرارت ملایم تفت دهید. حالا پیاز را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز‌ها سبک و طلایی شوند. گوشت چرخکرده را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه سرخ کنید. وقتی که رنگ گوشت قهوه‌ای شد سیر رنده شده و زنجفیل ریز خرده شده را اضافه کنید.

حالا نوبت اضافه کردن فلفل سیاه، نمک، پودر زیره سبز، پودر گشنیز، زردچوبه، پودر فلفل قرمز، دارچین و پودر هل است. سیب‌زمینی‌های پخته را به مواد فوق اضافه کنید. بعد از این‌که تمام مواد خوب با هم مخلوط و پخته شدند شعله گاز را خاموش کنید و ماهیتابه را کنار بگذارید تا سرد شود، سپس فلفل سبز تند خرد شده را به مواد اضافه کنید.

حالا نوبت پیچیدن سمبوسه است. طرز پیچیدن سمبوسه با نان لواش یا خمیر فیلو به این ترتیب اس: در هر یک عدد خمیر فیلو یا یک تکه مربعی برش زده نان لواش یک قاشق از مایه گوشت و سیب‌زمینی بگذارید و به صورت مثلثی تا بزنید. با دست کمی خمیر پر شده را فشار بدهید تا مواد داخل آن خوب به هم بچسبند و منسجم شوند.

 

در یک ماهیتابه بزرگ و گود مقداری روغن را داغ کنید. مقدار روغن باید به حدی باشد که سمبوسه در آن غوطه‌ور شود. میزان داغی روغن هم مهم است. اگر روغن زیاد داغ نشود سمبوسه‌ها روغن زیادی به خود جذب می‌کنند و چرب می‌شوند.

پس روغن را خوب داغ کنید و سمبوسه‌ها را با احتیاط در روغن بریزید. سه دقیقه برای سرخ شده سمبوسه کافی است. رنگ سمبوسه که طلایی شد با احتیاط آن را از ماهیتابه خارج کنید و روی دستمال حوله‌ای یا ستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی گرفته شود. سمبوسه گوشت هندی اصل را باید داغ سرو کنید.

نکات مهم روش درست کردن سمبوسه سیب زمینی و گوشت هندی اصل در خانه

*آموزش درست کردن سمبوسه سیب زمینی و گوشت هندی یا آبادانی به همین ترتیبی است که برای شما دستور پختش را توضیح دادیم، اما برای تهیه سمبوسه از انواع پنیر، ژامبون، سوسیس و حتی سویا هم می‌توانید استفاده کنید.

 

*برای تهیه سمبوسه سیب زمینی و گوشت بندری یا پیتزایی از نان لواش هم می‌توانید استفاده کنید، اما مسئله اینجاست که درست کردن این پیش غذای خوشمزه با نان یوفکا یا فیلو باعث می‌شود که روغن کمتری به خود بگیرد و سریع‌تر سرخ شود.

 

*اگر می‌خواهید سمبوسه پیتزایی خانگی درست کنید، وقتی یک قاشق مایه گوشت و سیب‌زمینی روی نان ریختید مقداری پنیر پیتزا روی آن بپاشید.

 

*به جز نحوه درست کردن سمبوسه، بخش اصلی طعم این پیش غذای فینگرفودی خوشمزه به خاطر ادویه‌های خاصی است که در تهیه آن استفاده می‌شود. ادویه‌های مخصوص سمبوسه را می‌توانید از عطاری تهیه کنید.

 

*طرز تهیه سمبوسه اسفناج هم به همین ترتیب است. کافی است اسفناج‌ها را بخارپز کنید و به مواد سمبوسه اضافه کنید.

 

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
من
۲۱:۴۲ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
حالا گوشت گوساله چیشد هست ؟؟!!
ناشناس
۱۶:۰۰ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
اقا یا خانم عزیز لطفا این که من دیدم توی اهواز وابادان اصلا خیلی ساده ساده بود این چیزها را نداشت لطفا توی هرچیزی هجوم نبرید نه که تغییر توی دستور کارش دادین
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
سلام،دقت کنی نوشته سمبوسه هندی نه آبادانی
ناشناس
۰۷:۵۷ ۱۷ شهريور ۱۳۹۹
خوب بود ممنون