سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرا افراد بزرگسال سیگاری می شوند؟

افزایش مصرف سیگار در میان جوانان، یکی از موضوع‌های جدّی جوامع امروز است.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش خطر سیگار کشیدن در میان جوانانی که هرگز سابقه سیگار کشیدن نداشته اند، یکی از موضوعات مهم و چالش برانگیز جوامع امروز است. به طوری که ۱۴ درصد این افراد با میانگین سنی ۱۸ تا ۲۴ سال هستند که سه عامل برای بروز عادت سیگار کشیدن، پیش بینی می‌شود.

یکی از اساتید دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه مونترال و نویسنده مجله مطالعه بهداشت نوجوانان تاکید می‌کند که برخی از افراد، با وجود این که به سیگار کشیدن گرایش دارند و به طور منظم هم از الکل استفاده می‌کنند، درصد کمی از شروع کنندگان مصرف سیگار را دربر می‌گیرند.

وی می‌گوید: با توجه به این که ۱۴ درصد سیگاری‌ها را افرادی با میانگین سنی ۱۸ تا ۲۴ سال تشکیل می‌دهند. از اینرو، جامعه هدف کمپین‌های پیشگیری از استعمال دخانیات، باید افرادی با این میانگین سنی باشند.

برخی از محققان، با استناد به مطالعات متعددی مبنی بر افزایش مصرف سیگار در جامعه، بر این باور هستند که در حال حاضر، صنعت دخانیات، تمام تلاش خود را برای جذب جوانان برای مصرف سیگار می‌کند. به طور مثال؛ در ایالت متحده آمریکا, ۵۰ درصد افزایش مصرف کنندگان، به جوانانی اختصاص دارد که پس از فارغ التحصیلی در مقطع دبیرستان به مصرف سیگار گرایش پیدا می‌کنند.

برخی از این پژوهش‌ها حاکی از این است که شروع سیگار کشیدن با سه عامل خطرِ بالا بودن گرایش، عملکرد ضعیف در مدرسه و مصرف بیشتر الکل همراه است.

این یک واقعیت است که وقتی فردی بزرگتر می‌شود علایق و گرایش‌های خود را به طور آزادانه بیان می‌کند چرا که والدینش همیشه کنار او نیستند تا کنترلش کنند، امّا همین فرد، زمانی که سنش بالا می‌رود تحت کنترل و مراقبت والدین است.

وقتی که بچه‌ها در خانه به همراه خانواده شان زندگی می‌کنند تحت کنترل خانواده خود هستند. به طوری که والدین از بروز رفتار‌هایی که منجر به سیگار کشیدن آن‌ها می‌شود محافظت می‌کنند که این محافظت ممکن است با گذشت زمان و بزرگ شدن فرزندشان کاهش پیدا کند.

سختی‌هایی که بچه‌ها در مدرسه با آن روبرو می‌شوند، یکی از علل خطر افزایش مصرف سیگار در میان آن هاست چرا که باعث می‌شود این افراد ترک تحصیل کنند و به دنبال یافتن شغل باشند.

از آن جایی که برخی از جوانان، به مکان‌هایی که الکل مصرف می‌کنند گرایش بیشتری دارند. از اینرو، با رفتن به این مکان ها، بیشتر تحت تاثیر افراد سیگاری قرار می‌گیرند و ترغیب می‌شوند که سیگار مصرف کنند. نکته شایان ذکر این است که به دلیل جلوگیری کردن الکل از بروز احساسات و کاهش خودکنترلی فرد، این می‌تواند یک عامل خطر برای شروع سیگار کشیدن در میان جوانان محسوب شود.

حال، باید این موضوع را در نظر گرفت که کمپین‌های پیشگیری از استعمال دخانیات معمولا نوجوانان را هدف قرار می‌دهند. زیرا برخی از مطالعات نشان می‌هند که بخشی از مصرف کنندگان سیگار، نوجوانان ۱۲ – ۱۳ ساله هستند. از اینرو، بسیاری از برنامه‌های مرتبط با پیشگیری باید به گروه سنی نوجوانان اختصاص یابد. البته این بدان معنا نیست که باید از اهمیت پیشگیری مصرف سیگار در میان جوانان غافل بود. زیرا کمپین‌های تبلیغاتی کارخانه‌های دخانیات به طور خاص، این گروه سنی را مورد هدف قرار می‌دهند.

در نتیجه، اگر بتوان از شروع مصرف سیگار در میان جوانان جلوگیری کرد احتمال سیگاری نشدن آن‌ها بسیار بالا خواهد بود.


بیشتر بخوانید:

دخترانی که جوانی خود را دود می کنند/ آیا سیگار کشیدن نشانه روشنفکری است؟


انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.