سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان جهاد دانشگاهی و سازمان منطقه آزاد قشم

مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین جهاد دانشگاهی و سازمان منطقه آزاد قشم با حضور رئیس جهاد دانشگاهی و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک بین جهاد دانشگاهی و سازمان منطقه آزاد قشم صبح امروز (شنبه، ۱۵ شهریور) به منظور دستیابی به هدف توسعه همکاری و همچنین بهره مندی حداکثری از توانمندی ها، ظرفیت‌ها و تجارب طرفین با موضوع همکاری‌های فرهنگی، پژوهشی، آموزشی، کارآفرینی، اشتغال، فناورانه، مشاوره‌ای با حضور حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی و حمیدرضا مومنی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

در این مراسم حمیدرضا مومنی، رئیس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم اظهار کرد: اقتصاد قشم طی چند سده گذشته با تکیه بر بخش‌های اقتصادی، صیادی و تجاری در حال فعالیت است.

او با بیان اینکه در بخش تجاری بیش از ۱۲ مغازه در حال فعالیت هستند، افزود: با توجه به آمار به‌دست آمده این فعالیت چندان چشمگیر نیست. فروش لوازم خانگی، البسه، وسایل آرایشی و... از عمده محصولات بازار تجاری قشم است که خیلی صنعت پیچیده‌ای به حساب نمی‌آید.

مومنی با تاکید براینکه فعالیت در یک حوزه ما را زمین گیر خواهد کرد، گفت: باید در این منطقه بر اساس توانمندی ها، فعالیت‌ها را ارتقا داد.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: قیمت تمام شده آب در بخش کشاورزی حدود ۹ هزار متر مکعب است، بنابراین با رایزنی‌های صورت گرفته در تلاشیم که به سمت کشت گلخانه‌ای برویم.

او تصریح کرد: طی ۵ سال گذشته در این منطقه ۳۵۷۰ تخت بیمارستانی داشتیم که با بررسی‌های انجام شده از این تعداد ۱۴۰۰ تخت به علت کیفیت پایین از رده خارج شد. در حال حاضر ۹ هزار ظرفیت داریم که اگر کرونا شیوع پیدا نمی‌کرد ۱۸۰۰ تخت به بیمارستان‌های تحت پوشش اضافه می‌کردیم.

مومنی اضافه کرد: ۷۶ روستا در قشم داریم که جمعیت معکوس در آن وجود دارد و نرخ بیکاری در آن ۴.۶ درصد است؛ امیدواریم تا پایان آن را به رقم ۴ درصد برسانیم.

او بیان کرد: در مزارع متراکم قشم در یک هکتار، ۲ هزار تُن برداشت محصول داریم. در بحث تولید ماهی در قفس  باید به برداشت ۲۰۰ هزار تن محصول اقدام می‌کردیم، اما متاسفانه سهم ما در این حوزه تنها ۸۰ هزار تن بوده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم گفت: همکاری‌های فرهنگی، پژوهشی، آموزشی، کارآفرینی، اشتغال، فناورانه و مشاوره‌ای موضوع تفاهم نامه جهاد دانشگاهی با این سازمان است. این تفاهم نامه تا دو سال آینده قابلیت اجرایی دارد و این دوره به صورت خودکار تمدید خواهد شد.

مومنی اظهار کرد: تولید صنعتی با رویکرد صادرات یکی از موضوعات مورد توجه و ماموریت این سازمان است. ما نیاز داریم تا یک سند مصوب بالادستی برای این سازمان داشته باشیم و براساس توانمندی و قابلیت‌های داخل قشم، سیاست‌های اجرایی را برنامه‌ریزی کنیم.

مومنی با تاکید بر حوزه‌ی اقتصاد دریامحور تصریح کرد: تاکنون در حوزه‌ی دریامحور خوب کار نشده است. برنامه‌ریزی برای قشم ساده نیست و ما الزامات خودمان را داریم.

اولین پژوهشگاه دارویی کشور در اختیار جهاد دانشگاهی

در ادامه طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: در حوزه علوم انسانی و اجتماعی توانمند هستیم و فعالیت‌های خوبی در این زمینه به انجام رسانده ایم.

او افزود: اولین پژوهشگاه دارویی کشور در اختیار ما قرار دارد. کسب دانش فنی تولید ماهی ۱۰ گرمی، فرایندی است که نیاز به دانش خاص دارد و ما توانسته ایم با تکیه بر دانش متخصصان داخلی به این مهم دست یابیم. همچنین اولین پژوهشکده گردشگری را تأسیس کرده ایم که در این زمینه فعالیت‌های بین المللی خوبی انجام می‌دهند.

او اظهار کرد: این نهاد دارای دستاوردهای فناورانه بسیار ارزشمندی است که این دستاوردها می‌تواند هم در زمینه‌ی نیازهای ملی و هم تامین نیازهای بین‌المللی و منطقه‌ای مورد استفاده قرار بگیرد.

اوبا اشاره به این که جهاددانشگاهی در زمینه‌ی آموزش دارای دستاوردها و توانمندی خوبی است، افزود: این نهاد دارای دو دانشگاه است؛ یکی دانشگاه علم و فرهنگ در تهران که در بسیاری از رشته های تحصیلی مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعالیت می کند و دیگری دانشگاه علم و هنر یزد است. همچنین جهاددانشگاهی دارای 6 موسسه آموزش عالی و 43 مرکزی علمی کاربردی و تعداد زیادی مراکز آموزش های تخصصی و مهارت محور کوتاه مدت است که همه این ها می تواند در خدمت توسعه سازمان منطقه آزاد قشم قرار گیرد.

طیبی با بیان این که جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی سه خبرگزاری ایسنا، ایکنا و سینا پرس را دارد، گفت: در حوزه‌ی اشتغال نیز فعالیت‌های ارزنده‌ای انجام داده‌ایم که یکی از آن‌ها اشتغال خانگی است. طرح اشتغال در سطح خانواده در سطح ملی و در همه‌ی استان‌ها در حال انجام است تا بتوان به شکلی تلوید بدون کارخانه را اجرایی کرد.

او تاکید کرد: این پتانسیل در کشور وجود دارد که اقتصاد کشور را براساس اقتصاد مبتنی بر توانمندی‌های ملی خودمان بسازیم.

رئیس جهاد دانشگاهی در پایان یادآوری کرد: علاقه‌مند هستیم که بتوانیم نقش موثری را در برنامه توسعه این تفاهم نامه داشته باشیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.