سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازگشایی مدارس و دغدغه‌های والدین

همزمان با بازگشایی مدارس، دغدغه والدین از نحوه آموزش گرفته تا سلامتی و بیماری‌های واگیر دار شایع در بین دانش آموزان هم، جان تازه‌ای می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، هرسال با بازگشایی مدارس و فرارسیدن فصل‌های سردسال وتجمع تعداد زیادی از دانش آموزان در محیط مدرسه به خصوص امسال که مهمان ناخوانده‌ای به جمع بیماری‌های واگیردار، پیوسته است، زمینه برای شیوع بیماری کرونا وهمچنین فعالیت انواع ویروس و میکروب ها که در اثر هوای سرد و یا رعایت نکردن اصول بهداشتی، ایجاد می شوند، فراهم است.

همین امر باعث شد گفت وگویی داشته باشیم با مدیر گروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان در خصوص بیماری‌های رایج در فصل مدارس که همه گیر هستند.

مهدی شفیعی، مدیر گروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان گفت: این بیماری‌ها شامل عفونت‌های تنفسی مثل آنفولانزا، سرماخوردگی وگلو درد چرکین، سرخک، سرخچه، آبله مرغان، مننژیت وبیماری‌های گوارشی شامل، انگل‌های دستگاه گوارش، بیماری‌های اسهالی، عفونت‌های قارچی وکچلی، گال وشپش است.

او  ، به بیماری اوریون وآبله مرغان اشاره کرد و گفت: این دو بیماری ویروسی که هر دو در اواخر زمستان و اوایل بهار شیوع بیشتری دارند ،آبله مرغان پس از دو هفته در بدن بیمار، علائم آن بصورت جوش‌های پر آب وخارش دار همراه با تب خفیف و بی حالی ظاهر می شود که توصیه می‌شود علاوه بر مصرف دارو‌های تجویز شده پزشک، کوتاه کردن انگشتان واستحمام روزانه در اولویت بیمار باشد.

بیماری‌هایی که همانند کرونا به سرعت منتقل می‌شوند

شفیعی در ادامه به بیماری‌های واگیردار دوران مدرسه اشاره کرد و گفت: بسته به نوع بیماری، این نوع بیماری‌ها از طریق تماس مستقیم، قطرات ریز تنفسی، ترشحات بینی ودهان مبتلایان از طریق سرفه وعطسه ضمن صحبت و همچنین از طریق آب وغذا یا خوراکی‌های غیر بهداشتی و آلوده و رعایت نکردن بهداشت فردی، سرایت می کنند.

اوبا اشاره به اینکه پیشگیری بهترین روش ممکن برای حفظ سلامتی است، گفت: رعایت بهداشت فردی شامل، شست وشوی کامل دست‌ها قبل از غذا خوردن، شستن دست‌ها با آب وصابون پس از رفتن به دستشویی، دور کردن مگس وحشرات ازغذا، استفاده از آب سالم وبهداشتی، کوتاه وتمیز نگه داشتن ناخن‌ها و موی سر برای شست وشوی راحت تر، کامل بودن واکسیناسیون دانش آموزان، استحمام منظم، رعایت تمیزی وپاکیزگی، استفاده نکردن از حوله وشانه دیگران وهمچنین با توجه به شیوع بیماری کرونا، از درآغوش کشیدن دوستان همکلاسی، جدا خودداری شود.

شفیعی به عوامل تضعیف کننده سیستم ایمنی بچه‌ها اشاره کرد وگفت: خواب واستراحت ناکافی، کمبود ویتامین ها، تغذیه نامناسب، کمبود محبت به کودکان، حضور نداشتن در طبیعت وتفریح مناسب، فراهم نکردن زندگی شاد وامن برای کودکان همه این‌ها تاثیرات بسزایی در تضعیف سیستم ایمنی وسلامت بچه‌ها دارد.

مدیر گروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان تصریح کرد: در صورت ابتلا فرد بیمار به هرکدام از بیماری‌های اشاره شده، به منظور تسریع در بهبودی فرد وجلوگیری از مبتلا شدن سایرین، در اسرع وقت به دکتر مراجعه، استحمام روزانه کودک، جداکردن فرد بیمار از سایر کودکان، درمان تمام اعضای خانواده در صورت ابتلا به بعضی بیماری‌ها وشست وشو وضد عفونی کردن لباس‌های افراد مبتلا در خانواده وممانعت از ورود فرد بیمار به مدرسه لازم و ضروری است.

با توجه به توضیحات مدیر گروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کرمان، به صراحت می‌توان به نقش بسزای مراقبین سلامت در مدارس پی برد و از نحوه تاثیرگذاری آن‌ها درترغیب وتشویق دانش آموزان برای رعایت هرچه بهتر اصول بهداشتی در فصل مدارس سخن به میان آورد.

ماشاالله میرزا حسینی، معاون تربیت بدنی وسلامت آموزش وپرورش استان کرمان با اشاره به اهداف ایجاد بهداشت در مدارس گفت: راه اندازی بهداشت در مدارس به منظور تامین و ارتقا سلامت جسمی، روانی، اجتماعی ومعنوی دانش آموزان است که بتوان یک انسان کامل وسالم تحویل جامعه داد، که در این میان سلامت جسمانی نقش حائز اهمیتی دارد.

او با تاکید بر این که اگر یک نفر سالم نباشد به طور حتم سلامتی بقیه افراد تضمین شده نیست، افزود: در مدارس آموزش و توجه به بهداشت و مسائل بهداشتی بچه‌ها در دستور کار مراقبین سلامت است تا با سلامتی آن‌ها جامعه سالمی را داشته باشیم و با کمال صحت وتندرستی بتواننم به بقیه ابعادی که مدنظر است در سند تحول بپردازیم.

میرزا حسینی گفت: از عوامل تاثیر گذار در سلامت دانش آموزان، به سلامت محیط مدارس می توان اشاره کرد برای مثال: محیط فیزیکی مدارس، نیرو‌های انسانی اعم از معلمان ،نیرو‌های خدماتی ودانش آموزان درحفظ بهداشت محیط مدارس بسیار تاثیرگذار هستند.

او تصریح کرد: محیط مدارس باید محیطی سالم باشد که دانش آموزان راحت بتوانند درسشان را ادامه بدهند، که خوشبختانه مدارسی که اخیرا ساخته شده است به مسائل روان شناختی وجسمانی مانند، رنگ به کاربرده شده در کلاس‌ها، شمالی جنوبی بودن ودر نهایت آفتابگیر بودن کلاس درس و... توجه لازم شده است.

میرزاحسینی ادامه داد: از ابتدای تابستان پوستر‌ها و بروشور‌ها وتمامی موارد آموزشی که احتیاج است دانش آموزان بدانند در مدارس توزیع  ودوره‌های ضمن خدمت وتوانمند سازی برای معلمان ومراقبین سلامت  برگزار شد که جزیی از برنامه درسی معلمان برای آموزش بهداشت است.

او گفت: برای افزایش آگاهی به والدین ودانش آموزان ۶ هزار پوستر آموزشی در خصوص بیماری‌های تنفسی بین ادارات و مدارس استان توزیع شده است و همچنین کارگاه تولید ماسک در هنرستان‌ها برای بهره‌مندی از توانایی‌ها و ظرفیت‌های هنرستان‌ها راه اندازی شده است.

معاون تربیت بدنی وسلامت آموزش وپرورش استان کرمان با ابراز خرسندی از همه گیر نبودن شپش سر در بین دانش آموزان طی دوران تحصیلی اخیر، اضافه کرد: در صورت مشاهده چنین مواردی به مدیران مدارس اعلام کردیم که هر دانش آموزی با داشتن هر علایم بیماری واگیر دار، اصلا سخت گیری نکنند تا دانش آموز دوران بیماری را در خانه طی کند و از همه گیری در مدارس جلوگیری شود.

میرزا حسینی، افزود: بیش از ۲۰۰۰ اتاق بهداشت‌مدارس مانند، گاز استریل، باند، چسب زخم، صابون مایع و... تجهیز شده است.

اوبا اشاره به اینکه تا بدنی سالم نباشد، فکر وذهن سالمی هم نخواهد داشت گفت: مرتب به دانش آموزان گفته می شودکه چه مواد غذایی مضر و کدام سودمند هستند وهر سال چند دستورالعمل به مدارس ارسال می شود که چگونه وچه موادی در مدارس سرو شود ودر اختیار دانش آموزان قرار بگیرد.

میرزاحسینی تصریح کرد: والدین تغذیه روزانه دانش آموز را با مواد سالم ، مانند لقمه‌های نون وپنیر وگردو، مغزها، میوه‌ها و... آماده کنند و حالا به هر دلیلی چنین امری محقق نشد، مکان‌هایی به عنوان پایگاه‌های تغزیه سالم یا همان بوفه تعبیه شده که از لحاظ اجرایی سازمان دانش آموزی و تحت نظارت بهداشتی اداره سلامت وتندرسی کارشان را انجام می‌دهند.

درپی صحبت با معاون تربیت بدنی وسلامت آموزش وپرورش، از سفیران سلامت یا همان بهداشت یاران در مدارس قدردانی کرد که کمک حال مراقبین سلامت ومعلمان هستند و تمام پیام‌ها وآموزش‌های بهداشتی را به همسالان خود انتقال می‌دهند، این درحالی است که سال تحصیلی امسال در استان کرمان با بیش از ۶۵۵ هزار دانش آموز آغاز خواهد شد.

سال تحصیلی با ۶۵۵ هزار دانش آموز 

احمد اسکندری نسب مدیر کل آموزش وپرورش استان کرمان گفت: تاکنون ۱۵ درصد دانش آموزان در هر مدرسه، سفیر سلامت شده اند که می‌توان گفت در کل استان تقریبا ۴۵ هزار دانش آموز به عنوان سفیر سلامت هستند.

او برای افزایش سطح ارتقا بهداشت در مدارس بیان داشت: با توجه اینکه به ازای هر ۷۵۰ دانش آموز مدارس شهری، یک مراقب سلامت تعلق می‌گیرد، ۳۱۱ مراقب سلامت در کل استان داریم و در صدد آن هستیم که با جذب نیرو برای رفع کمبود مراقبین سلامت در مدارس، این تعداد تقلیل پیدا کند و به هر ۵۰۰ نفر دانش آموز یک مراقب سلامت برسد و همچنین در مدارس روستایی هم مراقب سلامت داشته باشیم.

اسکندری نسب درخصوص اقدامات آموزش وپرورش در این راستا، بیان داشت: در استان کرمان نزدیک به ۱۰۰۰ مدرسه، مروج سلامت داریم که تمام دستورالعمل‌های بهداشتی اعم از محیط مدارس و بهداشت دانش آموزان و... را مورد بررسی قرار می‌دهند.

او عنوان کرد: بالغ بر ۳۵۰ هزار دانش آموز درپایه دبستان داریم که هر ساله در دو نوبت باهمکاری دانشگاه علوم پزشکی استان، فلوراید تراپی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان‌های دانش آموزان از کلاس اول تا پایه ششم انجام می شود.

مدیر کل آموزش وپرورش استان کرمان، با اشاره به اینکه سال تحصیلی جدید با بیش از ۶۵۵ هزار دانش آموز کرمانی آغاز می‌شود، تصریح کرد: برای حفظ سلامتی دانش آموزان، طبق اعتبارات واریزی وزارتخانه، مبلغ ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای ضدعفونی و گندزدایی  مدارس استان به حساب آنان واریز شده است.

امسال در پی اعلام وزیر آموزش وپرورش در دایر شدن مدارس از ۱۵ شهریورماه با توجه به شیوع بیماری منحوس کرونا به جمع سایر بیماری‌های واگیردار شایع در بین دانش آموزان، درصورت رعایت نکردن بهداشت و خودداری نکردن از تجمع بچه‌ها در مدرسه، مدارس می‌توانند بهترین جا برای شیوع بیماری‌های واگیردار شوند.

گزارش از: معظمه رنجبر

انتهای پیام/ی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.