سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

۲۰۰ روز گذشت؛ دولت در راند دوم مبارزه با کرونا موفق بود؟

۲۰۰ روزی از تشکیل ستاد مقابله با کرونا می‌گذرد و این ستاد تلاش کرده‌ تا اقدامات موثری را برای جلوگیری از گسترش کرونا انجام دهد.

به گزارش خبرنگار دولت  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد رهنما، اول اسفند سال ۹۸ خبر شیوع ویروسی به نام کرونا در سراسر کشور شنیده شد؛ در پی شیوع این ویروس، ستادی به نام «ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا» برای مقابله با گسترش هرچه بیشتر کرونا تشکیل شد؛ ستادی که قوه مجریه بازوی اصلی و رئیس آن حسن روحانی رئیس جمهور است.

حالا ۲۰۰ روزی از تشکیل این ستاد می‌گذرد و در این مدت دولت و ستاد مقابله با کرونا تلاش کرده‌‌اند تا اقدامات موثری را روز‌ به روز انجام دهند تا هرچه زودتر شر این ویروس از کشور و زندگی مردم کنده شود. در این مدت که جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا به طور مستمر برگزار شد، مصوباتی هم تعیین و ابلاغ شد. البته این مصوبات فقط به جلسات ستاد محدود نمی‌شد و موضوع کرونا از بحث‌های اصلی در جلسات هیئت دولت هم بود.

ویروس هزار چهره‌‌ای به نام کرونا

علی رغم تمام تلاش‌های صورت گرفته از سوی دولت و ستاد مقابله با کرونا، آمار فوتی‌ها بعد از فروکشی چشمگیر، دوباره روندی صعودی به خود گرفت و اصطلاحا پیک دوم کرونا آغاز شد. روندی که به باور کارشناسان، نتیجه سهل انگاری و بی اعتنایی به خطرناک بودن کرونا از سوی برخی از افراد جامعه بود.

از جمله اقداماتی دولت در صد روز دوم، ارائه خدمات رایگان درمانی و بهداشتی به مهاجران افغانی بود که بنا بر تصمیم دولت این روند ادامه خواهد داشت.

تامین نیازمندی‌های بخش بهداشت و درمان برای مبارزه با کرونا، ارائه خدمات ضروری به جامعه، تامین کالا‌های ضروری و اساسی و ارائه بسته‌های حمایتی به اقشار نیازمند، چهار اقدام مهم بعدی بود که بنابر اعلام رئیس جمهور ارائه بسته‌های حمایتی به اقشار نیازمند تا پایان سال تداوم خواهد داشت.

در این مدت دولت تلاش‌های زیادی برای افزایش امکانات بهداشتی مراکز درمانی انجام داد که رئیس جمهور یکی از آن‌ها ارائه ۴۰ سی تی اسکن جدید برای بیمارستان‌های کشور ساخته شد.

کرونا، برگزاری عزا و عروسی را ممنوع کرد

با افزایش مبتلایان به کرونا به ویژه در تهران، ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات جدی تری برای مهار این ویروس گرفت. بر اساس تصمیمات این ستاد برگزاری هرگونه مراسم عروسی در تالار‌های پذیرایی و برگزاری مراسم عزا در مساجد ممنوع و به دستگاه‌های اداری اعلام شد که باید از برگزاری هرگونه سمینار، جشنواره و همایش پرهیز کنند. تصمیم این ستاد برای مهار کرونا به قدری جدی بود که به مراکز ارائه خدمات اعلام شد که هر کارمند و ارباب رجوعی که از ماسک استفاده نکند حق ورود به اداره و دریافت خدمات را نخواهد داشت.

یکی دیگر از تصمیمات ستاد مقابله با کرونا، تلاش برای امضای توافقنامه‌ای میان وزارت صمت و بسیج بود که با افزایش تولید و تهیه ماسک با کیفیت و حداقل قیمت امکان‌پذیر شود.

همچنین با توجه به فصل امتحانات دانش‌آموزان و دانشگاهیان، ستاد ملی مقابله با کرونا با موافقت وزارت علوم و آموزش و پرورش، مقرر شد تمامی آزمون‌های دانش آموزان و دانشجویان به صورت مجازی و از طریق سامانه‌هایی که از پیش برای این موضوع تهیه شده بودند صورت بگیرد.

ویروس کرونا امسال در برگزاری کنکور هم اما و اگر‌هایی را ایجاد کرد تا جایی که ممکن بود برگزاری کنکور گروه‌های مختلف به تاخیر بیفتد؛ اما سازمان سنجش و وزارت علوم با انجام این کار موافقت نکردند. بنابراین وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفت طی ابلاغیه‌ای تمامی حوزه‌های امتحانی را موظف به رعایت دستور‌العمل‌های بهداشتی کند؛ در ادامه اطلاعیه وزارت بهداشت آمده بود که همه داوطلبان کنکور سراسری ۹۹ باید شرایط و علائم خود را در سایت وزارت بهداشت اعلام کنند. همچنین این وزارتخانه تا ۱۰ روز بعد از کنکور دوباره داوطلبان را غربالگری کرد که در نتیجه آن چند مورد ابتلا به کرونا یافت شد.

برگزاری مراسم محرم، متفاوت‌تر از هر سال

با توجه به شرایط امسال مراسم محرم متفاوت‌تر و باشکوه‌تر از هر سال برگزار شد؛ چرا که ستاد ملی مقابله با کرونا قبل از شروع ماه محرم طی اطلاعیه‌ای برای برگزاری مراسم محرم ضوابطی را برای عزاداران تعیین کرد؛ بر اساس آن ابلاغیه تمامی مراسم‌های عزاداری محرم و صفر باید در فضا‌های باز با رعایت فاصله گذاری و حداکثر به مدت دو ساعت برگزار شود. همچنین استفاده از ماسک اجباری بوده و هرگونه جابجایی هیئت و دسته روی، برپایی هر نوع ایستگاه‌های صلواتی، پذیرائی و توزیع نذورات ممنوع شد.

با ادامه دار شدن شیوع کرونا در تهران، ستاد مقابله با کرونا تصمیم گرفت که اجرای طرح ترافیک تا پایان مرداد تعلیق شود. هدف از لغو موقت طرح ترافیک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی بود که تا حدودی محقق شد.

در صد روز دوم متخصصان ایرانی برای تولید واکسن کرونا همچنان دست از کار نکشیده‌اند و برای کشف واکسن این ویروس منحوس به تلاش خود ادامه می‌دهند. بنابر اعلام مسئولان واکسن ایرانی کرونا فاز حیوانی را شروع کرده و مرحله فاز یک یا دو را آغاز می‌کنند. باید این را بدانیم که حداقل یک سال دیگر برای تولید واکسن زمان نیاز است و اگر واکسن ایرانی همه مراحل را پاس کند، ممکن است آبان سال آینده مورد استفاده قرار بگیرد.

در کنار این موضوع و البته با توجه به تولید واکسن کرونا توسط برخی کشور‌ها به ویژه روسیه، رئیس ستاد مقابله با کرونا حسن روحانی دستور داد هر چه سریع‌تر اقدامات لازم برای خرید این واکسن‌ها و مراحل آزمایشی انجام شود تا اقدامات موثر در این زمینه در کشور آغاز شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۳۲ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
از جمله اقداماتی دولت در صد روز دوم، ارائه خدمات رایگان درمانی و بهداشتی به مهاجران افغانی بود که بنا بر تصمیم دولت این روند ادامه خواهد داشت

جالب افغانی ها رایگانن ایرانیا پولی
ناشناس
۲۳:۳۰ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
سلام.
می دونم این پیام من منتشر نخواهد شد .اما خوبیش اینه که خودتون می خوانید.
برادر من کدوم موفقیت آمار کسانی که از دست دادیم ببینید. اگر نسبت جمعیت به فوتی ها حساب کنید .کشور ما بدترین عملکرد را داشته است
یک جوری نوشتید موفقیت مثل اینکه آمار جدید صفر شده یا داروی کرونا توسط ایران به صورت مخفیانه استفاده میشه و آمار داره میاد پایین.
ا
۲۲:۵۳ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
دولت ما مثال این داستان هست که چند تا کارگر دارن یک یخچال از پله ها می برن بالا یکی از کارگرا میر ببینه چقدر راه مونده برمیگرده میگه یک خبر خوب دارم یک خبر بد .
خبر خوب اینکه یک طبقه مونده خبر بد ساختمان را اشتباه اومدیم!
این هست مثال دولت ما
ناشناس
۲۲:۳۶ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
روحانی امروز میگه ۷ ماهه بچه ها تو خونه خسته شدن .. برن مدرسه دارن با حون ۱۵ میلیون نفر بازی میکنی ماهم ۷ ماهه خسته شریم یفکر اساسی بکن با رفتن بجه ها ب مدرسه آمار افتضاح میشه کارتون اشتباهه
ناشناس
۲۲:۳۴ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
آخه چ سختگیری کرد ? ایقد مردم خاستن جاده ها رو ببندین گوش نکردین بایس تعطیلات پشت سرهمو جاده ها رو میبستین چقد لذت بخش بود مسافران برمیگشتن .. وزیر بهداشت کاملا با برنامه های دولت ومسوولین مخالفن منتها بیچاره ها اجازه ندارن
ناشناس
۲۲:۳۲ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
آقای روحانی میتونی کلیه اجناس وهمه چیو ب دوسال پیشم نمیخاد یسال پیش برگردونی ?? بقران مردم بدجور تحت فشارن همه چیز چن برابر شده با کیفیت افتضاح .. پس تو هیچی موفق نبودین کرونا خو نمره صفر بجز وزیر بهداشت وکادر درمان
ناشناس
۲۲:۲۸ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
دولت فقط وفقط تو فشار ب مردم موفق بوده تو گرونی سکه طلا مسکن ماشین زمین کلیه لوازم خانگی وخوراکی یا قرآن چقد زیادن تو همه چیزایی ک روی کره خاکی وجود دارن خدایا یچیز هس ک تو ایران چن برابر نشده ایی دوسال ??? بخدا یادم نمیاد فک کنم فقط شارژ اعتباری همون ۲۰۰ یا ۵۰۰ اضاف نشده البته از طریق اینترنت بگیری مالیات داره
ناشناس
۲۲:۱۰ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
اصلا چکار کرده که باید موفق باشه یا نه؟!!!
ناشناس
۲۱:۰۷ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
موفق؟ پس ژاپن و کره جنوبی و... ناموفق بودن، مملکت ما همه چی سیاسی است تا علمی و خدایی و انسان دوست بودن
ناشناس
۱۹:۵۲ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
نبود دولت برای ما خیلی بهتر تا این دولت ....!
ناشناس
۱۹:۲۷ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
وقتش رسیده اعضای بی انگیزه ستاد کرونا تغییر کنند و از مجلس و قوه قضاییه و سازمان نظام پزشکی عضو جدید اضافه شود
ناشناس
۱۹:۲۵ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
بسیار ناموفق با تصمیمات خطرناک
ناشناس
۱۹:۲۱ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
موفق نبوده
ناشناس
۱۸:۵۸ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
دولت برنامه موفق
محال
ناشناس
۱۷:۱۲ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
هیچ کاری نکرده جز گران کردن بیشتر مایحتاج مردم
محمد
۱۷:۰۰ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
اصلا دولت که قربونش برم ............. اینا فقط نقطه نبودن یه مشت حرف .... که نشد بگم
ناشناس
۱۵:۱۹ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
به خدا قسم اگر تعریف و تجمید الکی و اعلام آمار الکی دادن در کشور ما کم بشه کشور ما گلستان خواهد شد
ناشناس
۱۵:۱۸ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
وقتی هنوز عده ی زیادی ماسک نمیزننند آیا دولت موفق بوده؟
ناشناس
۱۹:۲۷ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
تنها بحث ماسک زدن نیست ،وقتی همش وهمجا بری فقط وفقط وفقط گرونی باشه مردم بدبخت هم که از ناچاری مجبورن به کارشون برسن وقتی هیچ حمایتی ندارن دیگه هیچ صحبتی باقی نمیمونه که همه تقصیرهارو بندازین گردن مردم .
ناشناس
۱۵:۱۵ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
دولت خیر، مردم بله
ناشناس
۱۸:۲۳ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
خداییش وزارت بهداشت و خصوصا کادر درمانی هم کارنامه شان قابل قبول بوده.
ناشناس
۲۱:۰۱ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
وزارت بهداشت را جزو دولت حساب نکن. خود وزیر بهداشت اگر بخاطر شرایط حساس فعلی نبود از دست تصمیمای دولت استعفا میداد سر میذاشت به بیابون
سید محمدامین
۱۴:۴۳ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
دولت باید هر چه سریعتر واکسن رو درست کنه و رایگان توزیع کنه بین مردم چون واقعا مردم دیگه خسته شدن با این شرایط
ناشناس
۲۲:۳۸ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
اره وشاید ایی شنبه درست شه شاید ... دوسال آینده واقعا ایی چ زندگیه ما داریم ایی چ مصیبتی بود ۷ ماهه شب وروز نداریم ...
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
سایت 124تعزیرات اصلا شکایت ها رو پیگیری نمیکنه فقط زده در انتظار بررسی
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
سایت 124تعزیرات اصلا شکایت ها رو پیگیری نمیکنه فقط زده در انتظار بررسی
ناشناس
۱۳:۱۹ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
کجا موفق بوده ها ?? ایهمه فوتی تو دنیا چندم هستیم ها ? بعد از هند بیشترین مبتلا تو آسیا رو داریم البته بقول روحانی اگه اون ۲۵ میلیون رو حساب نکنیم وگرن تو دنیا اولیم کشورای درجه ۳ هم از ما موفق تر بودن پس دیگه پرسیدن نداره ..چین ک منشا ویروسش بود عالی مهارش کرد موفق بود ن ما
حسین
۱۸:۳۲ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
چرا منفی دادید ؟ دروغه؟
ناشناس
۲۲:۲۴ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
اونیکه منفی داده لابد خیلی دلش خوشه ولا همش حقیقت بوده
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
شما راست می گید خخخخخخخخ
ناشناس
۱۳:۰۷ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
کدوم موفقیت این همه آدم مردند اینهمه ویروس گرفتند کجاش موفق بودند
ناشناس
۱۲:۴۴ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
این دولت در تمام کارهاش موفق بوده