سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

حمایت از خانواده؛ پازلی که در دولت گم شد!

به دلیل اهمیت نهاد خانواده، انتظار می‌رود فعالان این حوزه با تبیین محتوای کارشناسی، سیاست‌های کلی خانواده را محقق کنند.

به گزارش  خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اهمیت نهاد خانواده و ضرورت پرداختن به آن موضوعی است که بار‌ها از سوی رهبر معظم انقلاب در طی دهه‌های اخیر بیان‌شده که درنهایت ایشان در سیزدهم شهریورماه سال ۹۵ و در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی سیاست‌های کلی «خانواده» را پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، ابلاغ کردند.

در این سیاست‌ها که در ۱۶ بند ابلاغ شد نه‌تنها به کوچک‌ترین موضوعات حول خانواده اشاره‌ شده است بلکه با بررسی آن به‌خوبی می‌توان به وظایف هر یک از دستگاه‌ها در نهایی کردن این ابلاغیه پی برد، اتفاقی که تاکنون رخ نداده است.

هرچند که ۳ ماه بعد از ابلاغ این سیاست‌ها از سوی رهبر انقلاب، معاون اول رئیس‌جمهور در نامه‌ای آن را به معاونت زنان ریاست جمهوری ابلاغ کردند که در نوع خود جالب بوده است، اما موضوع مهم‌تر عدم پیگیری این موضوع از سوی این معاونت نه در دوره ریاست ملاوردی و نه در دوره ریاست ابتکار بوده است.

بسیاری از کارشناسان بر کوتاهی این معاونت تأکید کرده و معتقدند در این سال‌ها باید لایحه‌ای در راستای اجرایی شدن بهتر این سیاست‌ها از سوی معاونت زنان به مجلس ارائه می‌شد، اما هیچ‌گاه این اتفاق رخ نداد و به‌جای آن معاونت زنان ریاست جمهوری حضور دختران در ورزشگاه‌ها و دوچرخه‌سواری بانوان را در دستور کار خود قرار داد.

روح‌الله بابایی صالح سخنگوی سابق کمیسیون اجتماعی مجلس دهم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان معتقد است که ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده یک این فرمان حکومتی از سوی رهبر انقلاب است، قوه مجریه باید از این سیاست‌ها حمایت کند و دست اقشار آسیب پذیر را بگیرد.

در برنامه ششم توسعه اعتبارات خوبی برای بحث بنیان خانواده و آسیب‌های اجتماعی پیش بینی شده اما مجری این سیاست‌ها دولت است.

پنج سال بعد؛ سیاست‌های کلی خانواده در چه وضعیتی قرار دارد؟

برخی از کارشناسان عدم تحقق وسیع بندهای سیاست‌های کلی خانواده توسط دولت را بی‌ثباتی اقتصاد کشور می‌دانند، علی ساعی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دهم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد که عمده تعامل دولت و مجلس دهم برای تحقق این سیاست‌ها سازنده‌ بود و هر بند سیاست کلی خانواده نیازمند بودجه است؛ البته نباید شرایط سخت اقتصادی فعلی را نادیده بگیریم، اگر شرایط اقتصادی به این به شکل نبود، اقدامات بزرگتری در انجام این سیاست‌ها صورت می‌گرفت.

البته یازدهم شهریور امسال معصومه ابتکار معاون خانواده و امور اجتماعی ریاست جمهوری درباره‌ی اقدامات انجام شده در سیاست‌های کلی جمعیتی و خانواده  مدعی شد که شاخص‌های خانواده بر مبنای سیاست‌های ابلاغی از طرف رهبری تنظیم شده است و در آن به موضوع جمعیت و فرزندآوری و تحکیم خانواده نیز اشاره شده است؛ همچنین یکی از برنامه‌های استانی در راستای ارتقای وضعیت زنان و خانواده، توجه به بحث فرزند آوری و تقویت خانواده بوده است.

او بیان کرد که توسعه‌ سیاست های دوستدار خانواده از شهرداری‌ها و وزارت کشور را آغاز کرده‌ایم و مکاتباتی داریم مبنی بر اینکه که این سیاست‌ها در سکونتگاه‌های خانواده ای اجرا شود.

اما همچنان برخی بر این باورند که مهم‌ترین اقدامی که از سوی معاونت زنان ریاست جمهوری در زمینه سیاست‌های کلی خانواده در طی پنج سال گذشته صورت گرفته بارگذاری دوباره متن این سیاست‌ها در سایت معاونت است که در این دولت باید آن را هم غنیمت شمرد!

امید است معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز نسبت به اجرای دقیق و کارشناسیِ سیاست‌های کلی خانواده به‌عنوان نسخه شفابخش خانواده‌های ایرانی اهتمام بورزد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۴۶ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
خیلی چیزها است که در پازل دولت گم شده مثلا ازدواج جوانان، فرزند آوری،گرانی خودرو تولید داخل،گرانی مسکن،طلا و ارز،فرهنگ و حجاب و عفاف و....
برعکس دولت پازل خیلی چیزها را هم خوب چیده از قبیل رانت و اختلاس ، بی بندوباری و ولنگاری فضای مجازی، بی فرهنگی و ....
ناشناس
۱۸:۳۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
جالب‌تر از این موضوع، طرفین این بحث هستند اصلا خانواده این خانم کجا هستن؟ اگر خیلی مشاور خوبی بودن فرزندان خودشون رو برای کسب موفقیت به آمریکا نمی‌فرستادن. مرگ خوبه ولی برای همسایه.
ناشناس
۱۸:۲۱ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
کدوم خانواده؟مگه مسئولین بااین غارت وچپاول و تورم به چیزی مثل خانواده ملت هم اهمیت می دهند؟!
ناشناس
۱۷:۳۴ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
تا وقتی که دولت محترم بجای اینکه بفکر مردم باشه هدفش اجرای کتوانسیون ننگین 2030 باشه، همین آش و همین کاسه.
ناشناس
۱۷:۰۶ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
کدوم خانواده ؟! دلتون خوشه ها
حسنک دبیر
۱۵:۴۱ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
میشه لطفا از معاون محترم رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بخواهید یک گزارش عملکرد از این نهاد طی سالهای مسئولیت خانم ابتکار برای اطلاع مردم ارائه شود تا مردم آگاه شوند و خدای نکرده تصور نکنند که کار مثبت و مفیدی در این نهاد انجام نشده است.
ناشناس
۱۴:۵۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
من تعجب می کنم دولت که اینقدر راحت مسائلی مثل اقتصاد و فضای مجازی و اینترنت داخلی و فرهنگ و سیاست خارجی و مسکن وارز و...رو سامان داده چرا توی این مسئله موفق نبوده
ناشناس
۱۴:۴۰ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
من که پیرشدم (39سالمه مجرد)دیگه کی می تونم تشکیل خانواده بدم .موهای سرم سفید شده .
ح
۱۴:۲۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
فقط 8 سال ظرفیت ها وفرصت های کشور ومردم بر باد رفت تنها دست آورد دولت همین بود ودرادامه چه کسی می تواند این حجم مشکل را جبران کند ؟
ناشناس
۱۳:۴۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
دلخوش به این مقدار نباشید !
ناشناس
۱۳:۳۱ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
میشه بگین در چه سالی حمایت از خانواده صورت گرفته؟
ناشناس
۱۳:۲۶ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
کدوم قسمت پازل مشکلات مردم تو این دولت پیدا شد؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۲:۳۵ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
در این دولت تنها چیزی که گم نشد رسیدگی به حقوق های نجومی سرمایه های مملکت و ژنهای خوب بود..موندم چرا کسی فکری نمی کنه دوباره با پیام ریاست جمهچر همه چی به صورت سر سام اوری داره گران میشه
ایرانی
۱۲:۳۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
هرچه محیط زیست را درست کرد، خانواده را هم درست میکند. کلید، برنامه صدروزه . وقتی از روی بصیرت انتخاب نکنیم همین است.
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
فقط خانواده همه چیز پازلی است که دراین تفکر گم شده
ناشناس
۱۲:۱۲ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
سلام
لطفا پیگیر وضعیت فارغ التحصیلان ۹۸ که در کنکور سراسری شرکت کردند باشید

هنوز نتایج کنکور نیومده
نظام وظیفه ، مهر ماه ما رو می فرسته سربازی
چطور انتخاب رشته کنیم در پادگان !!!!
چطور از پادگان مصاحبه دانشگاه فرهنگیان بریم !!!!
وقتی پادگان هستیم نتایج کنکور می یاد چطور درباره دانشگاه متناسب با رشته تحقیق کنیم !!!!
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
کدام حمایت کدام خانواده هنوز مردم در مسکن دچار مشکل هستند
ناشناس
۱۲:۰۸ ۱۳ شهريور ۱۳۹۹
کدام حمایت کدام خانواده هنوز مردم در مسکن دچار مشکل هستند