سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در پی تشدید تنش‌های مرزی هند و چین؛

پالایشگاه‌های هند دیگر از چین نفت نمی‌خرند

منابع آگاه اعلام کردند پالایشگاه‌های دولتی هند به منظور اجرای مقررات جدید دهلی‌نو، واردات نفت از شرکت‌های چینی را متوقف کرده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، سه منبع آگاه خبر دادند که پالایشگاه‌های هند به منظور اجرای مقررات جدید دهلی‌نو مبنی بر ممنوعیت واردات از کشور‌هایی که مرز مشترک با هند دارند، اعلام کردند قصد دارند از شرکت‌های وابسته به چین نفت خریداری نکنند.

این مقررات که از ۲۳ ژوئیه به اجرا گذاشته شده است پس از درگیری‌های مرزی چین و هند که منجر به کشته شدن ۲۰ سرباز هندی شد به تصویب رسید.

منابع رویترز گفتند اسناد و قرارداد‌ها نشان می‌دهد که از زمان صدور دستور جدید پالایشگاه‌های دولتی در مناقصه‌های وارداتی خود بندی را اضافه کرده‌اند که معامله با شرکت‌های متعلق به کشور‌های هم مرز با هند را ممنوع می‌کند.

یکی از این منابع گفت هفته گذشته، پالایشگاه‌های دولتی هند تصمیم گرفتند از ارسال مناقصه‌های واردات نفت خام به شرکت‌های تجاری چینی مانند CNOOC Ltd، Unipec و PetroChina جلوگیری کنند.

هند با چین، پاکستان، بنگلادش، میانمار، نپال و بوتان مرز مشترک دارد، اما در بیانیه دولت از کشور خاصی نام برده نشده است. هند سومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است و تقریباً ۸۴٪ از نیاز‌های نفتی خود را وارد می‌کند. چین به این کشور نفت خام صادر نمی‌کند، اما شرکت‌های چینی از عمده بازرگانان این ماده ارزشمند در سطح جهان هستند.

حدود دو ماه پیش درگیری شدیدی میان نیرو‌های هند و چین در منطقه مرزی لاداخ در هیمالیا به وجود آمد که در آن ۲۰ نظامی هندی کشته شدند و چین هم تلفاتی را بدون بیان آمار گزارش داد. در این درگیری هر دو طرف یکدیگر را مقصر دانستند و موجب ایجاد تنش میان دو کشور شد.

وزارت دفاع هند دوشنبه از وقوع درگیری‌های جدید با ارتش چین در منطقه مرزی «لاداخ» خبر داد. به گفته مقامات ارشد دولت هند، اکنون در واکنش به این تنش یک ناو جنگی متعلق به پکن در دریای جنوبی چین مستقر شده است. همچنین قرار است این ناو جنگی هند به طور دائم با نیرو‌های آمریکایی حاضر در دریای جنوبی چین در تماس باشد. علاوه‌بر این مقامات هند گفته‌اند استقرار این ناو جنگی به معنی آن است که آن‌ها نسبت به احتمال بروز درگیری در منطقه «لاداخ شرقی» و واکنش چین آگاهند. نیروی دریایی هند نیز ناو‌های جنگی خود را در «تنگه مالاکا» در اقیانوس هند مستقر کرده است که چین از آنجا برای تردد به دیگر قاره‌ها استفاده می‌کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۳۹ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
آمريكا ميخواد چين رو بوسيله هند بترسونه ولي اين خوش خدمتي برا هنديا گرون تموم ميشه