سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

افزایش چند برابری قیمت کود لطمه جدی به تولید می زند

رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: در سال جهش تولید، افزایش ۵ برابری قیمت کود منجر به رکود تولید می شود.

علیقلی ایمانی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به افزایش چندبرابری قیمت کود شیمیایی در بازار اظهار کرد: کود شیمیایی در بحث افزایش تولید محصولات کشاورزی و تغذیه گیاهی در دنیا نقش مهمی دارد.

او افزود: با وجود آنکه فاکتور‌های دیگری همچون ماده آلی خاک یا کود‌های زیستی در تغذیه گیاه موثر است، اما هیچ یک جایگزین کود شیمیایی نیستند و در کشاورزی باید تلفیقی از کود‌های آلی، شیمیایی و زیستی مورد استفاده قرار گیرد تا تولید استمرار یابد.

افزایش ۵ برابری قیمت کود امری تاثیر گذار در رکود تولید

ایمانی ادامه داد: امسال مقام معظم رهبری شعار سال را جهش تولید اعلام کرده‌اند، در حالی که با توجه به تصمیمات دولت در بحث کود و سموم شیمیایی مبنی بر رشد ۵ برابری قیمت کود، جهش تولید منجر به رکود تولید می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه افزایش چندبرابری هزینه‌های تولید لطمه جدی به امنیت غذایی وارد می‌کند، بیان کرد: با وجود اتخاذ تصمیمات مسئولان مبنی بر رشد چندبرابری قیمت کود، کشاورز برای کاشت یک هکتار گندم حداقل ۳ میلیون تومان برای کود شیمیایی باید هزینه کند که این امر از توان کشاورز خارج است چرا که تولید، هزینه‌های دیگری اعم از بذر، سموم و غیره دارد.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه کشاورز توان ایستادن در برابر هزینه‌های سرسام آور را ندارند، گفت: کنترل بیماری‌ها و آفات باید با سموم شیمیایی صورت گیرد، در غیر این صورت تولید کشور دچار آسیب می‌شود.

او با تاکید بر این مسئله که آب بعد از کود شیمیایی از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: این در حالی است که مسئولان دولتی بدون توجه به این مسائل و به یکباره قیمت ارز را تک‌نرخی یا نیمایی اعلام می‌کنند که این موضوع در سال جهش تولید لطمه جدی می‌زند.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران افزود: اگر خواهان پایداری تولید و تحقق شعار سال هستیم، قیمت محصولات کشاورزی بر مبنای نرخ کود باید افزایش یابد، در غیر این صورت تورم افسار گسیخته در بخش ماشین آلات و سایر هزینه ها، تولید را به زانو در میاورد.


بیشتر بخوانید


او با بیان اینکه در سال ۹۲ حدود ۷ میلیون تن گندم وارد کشور شد، گفت: با وجود کشت گندم در سطح ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار، اما تولید گندم به دلیل عدم صرفه اقتصادی زمین خورد که در شرایط فعلی علی رغم تلاش‌های متعدد برای رسیدن به خودکفایی، اما با اتخاذ تصمیمات نادرست و افزایش چشمگیر قیمت سم و کود، کشاورزان توان خرید را ندارند.

به گفته ایمانی، با وجود کود کیلویی ۱۰ هزار تومان، خرید گندم با نرخ ۲ هزار و ۵۰۰ تومان صرفه اقتصادی ندارد.

هزینه ۱۰۰ میلیون تومانی کود شیمیایی برای کشت ۲۰ هکتار گندم

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران در پایان با اشاره به اینکه برای کشت ۲۰ هکتار گندم حدود ۱۰۰ میلیون تومان باید هزینه شود، تصریح کرد: از دولت تقاضا داریم که برای پایداری تولید، نرخ محصولات را بر مبنای ارز نیمایی قیمت گذاری کند یا برای خرید نهاده‌ها تامین اعتبار کند چرا که از توان کشاورزان این هزینه‌ها خارج است و به عبارت دیگر تناسبی میان قیمت محصولات کشاورزی با هزینه‌های تولید وجود ندارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
حبیب
۱۶:۴۰ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
میشه دولت اصلاحات در سال آخر کاری نکنه بگذاره مملکت خودش اداره بشه.

این کار دولت تیشه به ریشه اقتصادکشاورزی و نابود کردن کشاورزی در ایرانه. چون بیشترین سود را دلالان می برند نه کشاورزان بدبخت
حبیب
۱۵:۵۴ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
میشه دولت اصلاحات در سال آخر کاری نکنه بگذاره مملکت خودش اداره بشه.

این کار دولت تیشه به ریشه اقتصادکشاورزی و نابود کردن کشاورزی در ایرانه. چون بیشترین سود را دلالان می برند نه کشاورزان بدبخت