سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای داشتن مواد غذایی سالم در شرایط کرونا چه کنیم؟

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برای داشتن مواد غذایی سالم باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی را پس از خرید رعایت کنیم.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، سودابه محمدی متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در پاسخ به این سوال که برای داشتن مواد غذایی سالم در شرایط کرونا چه کنیم؟ گفت: در نخستین گام پس از وارد شدن به منزل باید فوری دستان خود را حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشوییم.

او افزود: اگـر بـرای یـک فـرد آسیب‌پذیر خرید می‌کنیـم، خریـد را پشـت در بگذاریم و زنگ بزنیـم یا به آنها تلفن کنیـم و در زمان تحویل دورتر بایسـتیم.

این متخصص پزشکی اجتماعی ادامه داد: یـک محـل تمیـز و ضدعفونی شـده را بـرای مرتـب کردن اقلام خریداری‌شده تعییـن کنیم.

محمدی گفت: انواع گوشت، تخم‌مرغ و مواد خوراکی فاسدشدنی دیگر را حداکثر تا دو ساعت پس از خرید در یخچال یا فریزر بگذاریم.

او عنوان کرد: اگرچه خطر انتقال ویروس کرونا از طریق مواد غذایی، بسته‌بندی آنها و کیسه‌ها کم است، اما لازم است که اقدام‌های مربوط به ایمنی مواد غذایی را رعایت کنیم.

ویروس کووید ۱۹ روی سطح بسته‌بندی مواد خوراکی زنده نمی‌ماند

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: از آنجا که ویروس کووید ۱۹ نیاز به یک میزبان حیوان یا انسان زنده برای تکثیر و زندگی دارد و نمی‌تواند بر روی سطح بسته‌بندی مواد خوراکی زنده بماند طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی نیازی نیست سطح بسته‌بندی مواد خوراکی را ضدعفونی کنیم.

 محمدی ادامه داد: به این دلیل که ویروس بر روی بدن انسان می‌تواند رشد و تکثیر یابد ،باید پس از کار با بسته‌های مواد خوراکی و پیش از غذا خوردن دست‌ها با آب و صابون شسته شود.

استفاده از سفید کننده برای ضد عفونی بسته‌های مواد غذایی ممنوع!

او بیان کرد: هرگز از مواد ضدعفونی‌کننده سطوح مانند سفیدکننده یا آمونیاک برای ضدعفونی کردن بسته‌های مواد غذایی استفاده نکنیم. همچنین غذا‌های فاسـد نشـدنی را در مکانی امـن بـه مدت ۷۲ سـاعت جهـت اطمینـان قرار داده سپس آنها را جابجا کنیم.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: پوشـش بیرونـی مـواد غذایـی را با احتیاط خـارج کـنیم و مراقـب باشـیم مـواد داخلـی آلـوده نشوند.

 محمدی افزود: پیش از شست‌وشوی میوه و سبزی دست‌های خود را با آب و صابون بشوییم، همچنین میوه و سبزی را که خام خورده می‌شود به‌طور کامل با آب‌لوله‌کشی سرد بشوییم و پس از ضدعفونی کامل در یخچال در کشوی مخصوص و به‌دور از مواد خوراکی دیگر بگذاریم.

او گفت: سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند همان گونه که پیش از کرونا، میوه و سبزی‌ها را می‌شستیم عمل کنیم، میوه و سبزی را به طور کامل با آب پاکیزه بشوییم. نکته مهم اینکه در کشور ما، فرایند انگل زدایی کاهو و سبزی‌هایی که خام خورده می‌شوند نباید فراموش شود.

متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: سطح میوه‌های سخت مانند خیار، گوجه‌فرنگی، طالبی و مانند آن را با یک برس تمیز بشوییم، حتی اگر پوست میوه را استفاده نمی‌کنیم.

نمک و سرکه در از بین بردن ویروس تاثیری ندارند

محمدی همچنین گفت: نمک، فلفل، سرکه و آبلیمو در از بین بردن ویروس و میکروب تاثیری ندارند.

او  تاکید کرد: بعد از پایان جابه‌جایی و جمع‌آوری سـبد خرید، دوباره دسـتان خود را بشوییم و اگر کیسه‌های خرید قابل ‌استفاده را مجدد به کار می‌بریم پیش از استفاده دوباره، آن را تمیز کنیم، بشوییم و در گرم‌ترین نقطه مناسب خشک‌کنیم.

انتهای پیام/ک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.