به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پنیر ماسکارپونه یکی از انواع پنیرهای خامهای و پر چرب است که اصالتا متعلق به ایتالیا است، بافت ماسکارپونه بسته به فرایند تولید آن بین صاف، خامهای و روغنی متغیر است. شکل ظاهری ماسکارپونه شبیه یک خامهی غلیظ در حال تبدیل شدن به کره است.
پنیر ماسکارپونه چیست؟
ماسکارپونه یک پنیر ایتالیایی پرچربی و دارای خامهی سه لایه است. این پنیر از خامهی تازه که با اسید تارتاریک واسرشت شده است، ساخته میشود. پس از واسرشتن، آب آن را بدون فشار دادن از آن میگیرند. ماسکارپونه دارای رنگ شیری میباشد و در منطقهی لومباردی ایتالیا بسیار استفاده میشود.
ماسکارپونه را میتوان با استفاده از خامه و اسید سیتریک یا آبلیمو هم تولید کرد. گاهی پس از تهیه به آن آب کره یا همان آب دوغ را اضافه میکنند. ماسکارپونه جزو مواد اصلی تهیهی تیرامیسو میباشد.
پنیر ماسکارپونه به رنگ زرد است و پس از درست کردن آن در خانه به مدت ۵ روز میتوانید داخل یخچال قرار بدهید.
مواد لازم برای پنیر ماسکارپونه:
خامه پاستوریزه ۱ پیمانه
سرکهی سفید ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیهی پنیر ماسکارپونه:
ابتدا خامه را در کاسهای فلزی بریزید و روی بخار کتری قرار بدهید. (روش بن ماری) بعد از گذشت ۱۵ دقیقه از قرار دادن خامه روی بخار آب خامه را با قاشق هم بزنید تا رقیق شود. پس از شل شدن خامه سرکه را به آن اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا خامه خودش را بگیرد و کمی غلیظ شود.
داخل کاسهای صافی قرار بدهید و پارچهی توری روی صافی قرار بدهید و خامه را داخل آن بریزید. روی کاسه را بپوشانید و به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا پنیر ماسکارپونهی شما آماده شود.
* برای تهیهی پنیر ماسکارپونه میتوانید به جای سرکه از آبلیمو استفاده کنید.
روشی دیگر برای تهیهی پنیر ماسکارپونه:
مواد لازم برای تهیهی پنیر ماسکارپونه:
خامه ۱ لیوان
سرکه سفید یا آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
طرزتهیه پنیر ماسکارپونه:
روشی دیگر برای تهیهی پنیر ماسکارپونه این است که خامه را داخل قابلمهای قرار بریزید و روی شعلهی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید خامه بجوشد. زمانی حباب زد شعله را کم کنید؛ و با یک قاشق آن را هم بزنید سپس آبلیمو یا سرکه سفید را اضافه کنید؛ و هم بزنید اجازه بدهید با شعلهی کم بجوشد تا خامه غلیظ شود برای اینکه بدانید غلظت آن مناسب است یا نه با یک قاشق چوبی آن را هم بزنید اگر یک لایه روی قاشق قرار گرفته بود میزان جوشیدن خامهی شما کافی است.
بعد از آن کاسهای بزرگتر از قابلمه تان را آب و یخ بریزید و قابلمه را داخل آن قرار بدهید تا خامهی شما زودتر سرد شود. سپس صافی را داخل کاسهای بگذارید و روی آن پارچهای نازک قرار بدهید و خامهی خنک شده را داخل آن بریزید و به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال قرار بدهید.
نیازی به فشار دادن و قرار دادن جسم سنگین روی آن نیست. بعد از ۲۴ ساعت پارچه را کمی فشار بدهید که مطمئن باشید آبی داخل پنیر ماسکارپونهی شما نمانده باشد.
* بهتر است برای درست کردن پنیر ماسکارپونه از خامهی پر چرب مانند خامهی محلی استفاده کنید تا هم طعم پنیر شما بهتر شود و هم شکل پنیر ماسکارپونه سفتتر شود. اگر چه جایگزین پنیر ماسکارپونه در دسر شما میتواند ترکیب پنیر خامهای و خامه باشد، اما با این روش به راحتی میتوانید این پنیر خوشمزه را درست کنید بدون آن که نیاز به جایگزین داشته باشید.
موارد مصرف پنیر ماسکارپونه:
• از پنیر ماسکارپونه میتوان به جای خامه فرم گرفته برای تزیین کیک و دسر استفاده کرد، برای این منظور باید پنیر را با مقداری پودر قند شیرین کنید.
• این پنیر به دلیل بافت خوبی که دارد به راحتی از ماسوره خارج میشود و قابلیت فرم گیری بهتری نسبت به خامه دارد.
• پنیر ماسکارپونه به دلیل درصد بالای چربی، یک عنصر ضروری در دستور پخت کیکهای ایتالیایی مانند تیرامیسو و کیکهای پنیری است. در تهیهی کیک بادام هم نقش اصلی را ایفا میکند.
• پنیر ماسکارپونه را میتوان به عنوان چاشنی برای افزایش عطر و طعم در غذاهای شیرین استفاده کنید.
• این پنیر برای افزایش حجم، بهتر کردن طعم سسها مناسب است.
• پنیر ماسکار پونه را میتوان با میوههای تازه مخلوط کنید و به عنوان سالاد مورد استفاده قرار بدهید یا به عنوان یک لایه بر روی دسرها قرار بدهید.
• بهترین طعم این پنیر را میتوان در سرو آن با ماهی کولی، خردل، ادویه جات، ترشیجات و یا مخلوط با کاکائو و قهوه تجربه کرد.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/