سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی کرونا نتوانست شور «ملت امام حسینی» را خاموش کند

هیئتی‌ها در کمترین زمان ممکن با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، برای برگزاری با شکوه مراسم محرم سنگ تمام گذاشتند.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، دهه اول محرم امسال غمش دوچندان بود؛ خیلی‌ها می‌گفتند به علت شیوع بیماری کرونا امکان برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (ع) فراهم نیست. این خبر برای عاشقان امام حسین (ع) ناراحت کننده بود. کسانی که عمری را از بچگی در هیئت بزرگ شده‌اند و در سرما و گرما حضور در هیئات را رها نکرده اند.

در آخر، قرار شد مراسم محرم امسال با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در فضای باز برگزار شود. رهبر معظم انقلاب، هم در روز تاسوعا و عاشورای حسینی همانند روز‌های دیگر دهه اول محرم، مراسم عزا را بدون حضور جمعیت در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار کردند.

حرم مطهر رضوی، حرم حضرت معصومه (ع)، شاهچراغ و سایر اماکن متبرکه هم در صحن‌های روباز خود با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شیوه‌نامه‌های بهداشتی پذیرای زائران حسینی بودند. در شام غریبان شهدای کربلا، خادمان حرم شاهچراغ اقدام به لاله گردانی کردند. همچنین در شیراز، برخی در روز عاشورا با خودروپیمایی و حمل پرچم‌های عزای حسین (ع) اقدام به راه اندازی دسته‌های عزاداری با خودرو کردند.

امسال بسیاری از هیئت‌های کوچک محلی در سراسر کشور، با رعایت اصول مورد تایید وزارت بهداشت، اقدام به برگزاری مراسم در فضای باز یا کوچه و خیابان کردند و یا برای عزاداران حسینی صندلی اجاره کردند. قریب به اتفاق هیئت‌های مذهبی، نذری‌ خود را به صورت خشک در قالب پویش کمک‌های مومنانه به نیازمندان اهدا کردند. اگر امکان پخت غذای گرم فراهم بود، غذای گرم نذری را در بسته‌بندی بهداشتی به صورت بیرون‌بر ارائه می‌دادند، اگر ایستگاه صلواتی برپا بود، شیر و کیک بسته‌بندی را در کنار ماسک و ضدعفونی کننده به مردم نذری می‎دادند. در روز تاسوعا و عاشورای حسینی برخی هیئت‌های مذهبی در محل خود اقدام به سینه‌زنی و زنجیر زنی کردند و برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی دسته‌ها را در شهر نچرخاندند.

برگزاری هیات سیار

محرم امسال، خلاقیت شرط لازم و کافی برای برگزاری هرچه بهتر مراسم عزاداری در شرایط کرونایی بود. حاج محمود کریمی، مهدی رسولی و برخی دیگر از مداحان معروف به سبک مداحان تازه کار هیئت‌های سیار را راه انداختند که اکثر آنان در نزدیکی منازل خانواده‌های شهدا برگزار شد. مراسم‌ حاج محمود هر شب از شبکه دو تحت عنوان برنامه «ما ملت امام حسینیم» پخش شد. آنان عشق به امام حسین و مراسم محرم را در کوچه پس کوچه‌های شهر جار زدند. حاج محمود در روز عاشورا نیز برای کارگران کوره‌های آجرپزی جنوب تهران روضه خواند.

سفارت سابق آمریکا حسینیه شد

خلاقیت‌ها ادامه داشت تا کاربری مکان‌ها و ساختمان‌ها تغییر کند؛ تا جایی که سفارت سابق آمریکا نیز تبدیل به حسینیه شد. وقتی خبر حسینیه شدن سفارت آمریکا را به مردم می‌دادی، در قدم اول تعجب می‌کردند، ولی هیات انصارالقائم بسیج دانشجویی دانشگاه تهران متولی این امر بود. در ابتدای ورود به حسینیه سفارت سابق آمریکا، پرچم آمریکا زیر پای عزاداران قرار گرفته بود، سفارت هم مثل همه هیئت‌های مذهبی در ابتدای امر با تب سنج و دستگاه اندازه‌گیری اکسیژن خون، سلامتی شما را کنترل می‌کردند و در صورت صحت مجاز به ورود به مراسم در حیاط سفارت می‌شدید. همچنین هیئت انصار القائم در روز تاسوعای حسینی اقدام به برگزاری راه‌پیمایی خودرویی دسته عزاداران کرد.

عزاداری در جوار مزار حاج قاسم

مردم کرمان نیز در روز تاسوعای حسینی، در جوار گلزار شهدای کرمان و مزار حاج قاسم، در اولین محرمی که ایشان حضور نداشتند، عزاداری پر شوری برپا کردند. برخی نیز در بهشت زهرای تهران، در جوار گلزار شهدای گمنام در روز تاسوعا و عاشورا مراسم گرفتند. نماز ظهر عاشورا هم در سراسر کشور با حضور پرشور مردم در کوچه و خیابان برگزار شد. میدان امام حسین (ع) تهران از مکان‌هایی بود که نماز با حضور پرشکوه مردم در زیر آفتاب گرم تابستان اقامه شد.

هیئت‌های بزرگ نیز مانند هیئت ریحانه الحسین با مداحی سید مجید بنی فاطمه، هیئت میثاق الشهداء با مداحی میثم مطیعی و هیئت فداییان حسینی با مداحی سید رضا نریمانی به ترتیب در فضای باز پارکینگ پارک ارم شهر تهران، دانشگاه افسری امام علی (ع)، دانشگاه امام علی (ع) شهر تهران و دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد. تصاویر پخش شده از این مراسم‌ها نشان دهنده استقبال زیاد مردم و همچنین نظم و ترتیب بالا در صفوف مرتب هیئت‌ها بود. همچنین برخی افراد که امکان حضور فیزیکی در مراسم را نداشتند، از طریق شبکه‌های سیما تحت عنوان «حسینیه تلویزیونی ایران» و یا سامانه اینترنتی هیئت آنلاین برنامه‌ها را تماشا می‌کردند.

تشکر معاون وزارت بهداشت از هیئت‌ها

در یک کلام، عزاداری محرم امسال نشان داد که دیگر برای کار‌های سرسری نباید از این ضرب المثل استفاده کنیم که «هیئتی برگزار شد»؛ دیگر هیئتی برگزار شدن مراسم یعنی برگزاری با نهایت نظم و انسجام که رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی موید این موضوع است. قاسم جان‌بابایی، معاون وزیر بهداشت نیز با تشکر از هیئت‌های مذهبی در رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی تایید کرد که هیئتی‌ها حرف شنوی خوبی از کادر درمان دارند.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: محرم 99 ، ماه محرم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۲۶ ۲۹ دی ۱۳۹۹
الان چند ماه از تاریخ برگزاری ایام محرم گذشته است و بعد از این ایام میزان مرگ و میر ناشی از کرونا به حداکثر خود رسید. پس در چنین شرایطی برگزاری چنین مراسمی جز به کشتن دادن مردم نیست و متولیان این اقدام در مرگ سایر هموطنان شریک اند. انشاالله در سال آینده خداوند این توفیق را بدهد تا در زیر سایه ائمه این مراسم را با عظمت بیشتر انجام دهیم .به امید و یاری خدا
مهدی
۱۶:۰۳ ۲۰ آبان ۱۳۹۹
الان که روزی حدود 400 کشته روی دست گذاشته چرا ساکت شدید و چیزی نمیگید !!!
محمدصالح
۱۰:۲۸ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
ما ملت امام حسینیم ( ع )
ناشناس
۱۰:۱۲ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
ای کاش شور حسینی حداقل با ماسک زدن اکثریت عزاداران نشون داده می‌شد.
ناشناس
۰۷:۵۲ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
همه توی فضای باز برگزار شد و با ماسک...آمارها هم مبالغه آمیزه الان
سید عطا
۰۲:۱۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
این آمار بصورت پلکانی پیش خواهد رفت.
1.کنکور 99. یکو نیم ملیون شرکت کننده
2.جاده های شمال حداقل 4صد هزار نفر
3.مراسم عزاداری حداقل 20 ملیون نفر
خدا به دادمون برسه.
ناشناس
۰۲:۰۸ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
لعنت به غرب گدایان که خودشونو زدن به خواب اما ملت حسینی بیداره چشم دشمنان داخل وخارج کوررررررررررررررررررررررررر
ناشناس
۰۰:۱۴ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
تا چند هفته دیگه همه چیز معلوم میشه.
ناشناس
۲۳:۲۰ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
عزاداری.شمال.کنکور و کادر درمانی خسته....
ناشناس
۲۲:۱۰ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
خیلی جاها اصلا هم رعایت نمیشد خودم به چشم دیدم . واقعا آدم متاسف میشه بعد این همه اطلاع رسانی و التماسهای وزارت بهداشت . کسانی که قبل محرم شدیدا معترض به سختگیری وزارت بهداشت بودن باید جواب خدا ومردم رو بدید.
ناشناس
۲۱:۲۴ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
آفرین
علی
۲۱:۲۰ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
کرونا کسانی هستند که راه عزاداری را بر ملت ایران خواستند ببندند و گاها بستند ولی راه شمال و ساحل را شبهای محرم باز گذاشتند .لعنت بر این کرونا نه اون کرونا
ناشناس
۲۲:۲۳ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
موافقم
ناشناس
۲۱:۲۰ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
البته دوسه هفته بعد معلوم میشه چند جا سر زدم اصلا رعایت نمیکردن او تو قم ماسک داشتی با تمسخر نگات میکردن انگار به امام حسین اهانت کردی اگر موج کرونا زیاد بشه و خدای نکرده جون کسی به خطر بی افته خونش گردن اونایی کع هیت گرفتن و شمال رفتن هر دوگروه مقصرن اونار تفریط اینا افراط
ناشناس
۲۲:۵۴ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
بیخود پای قم را وسط نکش.در قم در مجالس عزاداری ماسک داشتن.
ناشناس
۰۹:۰۰ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
شما تو قم چیکار داشتی؟؟؟؟؟
امیر
۲۱:۱۸ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
وقتی کرونا نتوانست یا وقتی دشمنان داخلی به بهانه ی کرونا نتوانستند شورحسینی را از ملت امام حسین بگیرند .در جامعه ای که دشمن نام شهید را از خیابانها و کوچه های تهران حذف میکنه آیا دنبال خاموشی چراغ امام حسین در محرم نیست؟؟؟!!
ناشناس
۲۰:۵۱ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
آمار دقيق و کارشناسي شده را دو هفته آينده اعلام کنند تا متوجه همه چي بشيد.
ناشناس
۱۹:۵۷ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
بله
ناشناس
۱۹:۱۵ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
دو هفته دیگه کرونا به هم به عزاداران و هم به مسافرین شمال میخنده. قربانیش هم منی هستم که تو خونه بودم و پرستاران و دکترای عزیز هستند.
ناشناس
۲۰:۴۲ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
تو خیالت از طرف هیئتی ها راحت باشه چون اونا رعایت کردن نترس هیئتی ها کرونا ندارن
امید
۲۱:۳۸ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
متاسفانه کاملا حق با شماست
باید آمار کنکور رو هم اضافه کرد
ناشناس
۲۲:۵۶ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
بیخود شلوغ نکن.میخواستی خونه نمونی و با ماسک بری هیات.تمام مجالس در فضای باز و یا محیط بزرگ و با ماسک برگزار شد
ناشناس
۲۲:۵۷ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
کنکور را برگزار کردن تا زیاد شدن کرونا را بندازن گردن هیات های عزاداری
ناشناس
۰۷:۵۳ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
طرف تصادف کرده واسش کرونا ثبت شده بنده خدایی با سرطان فوت کرده توی پرونده اش نوشتن کرونا گرفته!!!
محمدصالح
۱۰:۳۱ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
فقط مسافران کرونا را انتقال می دهند
فرشاد
۱۸:۳۵ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
دو هفته صبر کن