سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشکل تامین نهاده دامی گریبانگیر صنعت طیور/تخم‌مرغ در نیمه دوم سال گران می‌شود؟

اختلاف چندبرابری نرخ مصوب نهاده‌های دامی با بازار آزاد و کاهش تقاضای خرید محصولات پروتئینی از جمله تخم مرغ منجر به زیان مرغداران شده است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، چند ماهی است که نوسان قیمت نهاده‌های دامی و کمبود عرضه در سامانه بازارگاه، تولیدکنندگان صنعت دام و طیور کشور را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.

علی رغم رشد چند برابری قیمت ذرت، کنجاله سویا و سایر ریزمغذی ها، تخم مرغ کمتر از قیمت تمام شده تولید و حتی نرخ مصوب عرضه می‌شود که استمرار این روند صنعت مرغداری را به تعطیلی می‌کشاند چرا که دیگر تولیدکنندگان قادر به ادامه زیان‌های پی در پی نیستند.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که با وجود تامین بخش اندکی از نیاز مرغداران از سامانه بازارگاه، اما مسئولان ستاد تنظیم بازار بر مبنای نهاده با نرخ مصوب، قیمت تخم مرغ و مرغ را اعلام می‌کنند که این امر با واکنش شدید تولیدکنندگان به سبب نبود سنخیت در هزینه‌های تولید و فروش مواجه می‌شود.

ماجرا تنها به این جا ختم‌ نمی شود چرا که هر از گاهی مسئولان امر برای تنظیم بازار داخل، صادرات محصولات پروتئینی را متوقف می‌کنند که این امر از دست دادن بازار‌های هدف و جایگزینی سایر رقبا را به همراه خواهد داشت.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین جزئیات تولید تخم مرغ به عنوان یکی از ارزانترین محصولات پروتئینی و زیان صنعت  مرغداری طی ماه‌های اخیر با خبر شویم:

تولید تخم مرغ کاهش یافت/ تاثیر سوء افزایش قیمت نهاده‌های دامی بر بازار تخم مرغ

ناصر نبی پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، از افزایش نسبی قیمت تخم مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۹ هزار تومان معادل شانه‌ای ۱۶ هزار و ۵۰۰ تا ۱۸ هزار تومان است.

وی افزود: طی روز‌های اخیر ستاد تنظیم بازار به مدت زمان یک ماه، عوارض ۴ هزار تومانی صادرات را برداشت که این امر منجر به افزایش قیمت تخم مرغ در بازار شده است.

نبی پور قیمت تمام شده هر کیلو تخم مرغ را بالای ۱۱ هزار تومان اعلام کرد و گفت: عرضه با نرخ‌های فعلی بیانگر زیان حداقل ۳ هزار تومانی مرغداران در فروش هر کیلو تخم مرغ است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با اشاره به اینکه بازار نهاده‌های دامی به شدت آشفته است، بیان کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو ذرت به بالای ۳ هزار تومان و کنجاله ۱۰ هزارتومان در بازار آزاد رسیده است که با استمرار این روند مرغداران قادر به ادامه تولید نیستند.

وی تولید اسمی روزانه تخم مرغ را ۲۸۰۰ تن اعلام کرد و گفت: این در حالی است که تولید واقعی ۲۵۰ تا ۴۰۰ تن کمتر از این میزان است.

نبی پور کاهش قدرت خرید خانوار و افت مصرف در فصل تابستان را از علل اصلی کاهش قیمت تخم مرغ در بازار اعلام کرد.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران درباره آخرین وضعیت صادرات تخم‌مرغ تصریح کرد: هم اکنون صادرات تخم مرغ به دلیل عوارض بالا قطع شده است و با حذف عوارض صادرات باید منتظر ماند و دید که صادرات به کدام سمت و سو می‌رود.


بیشتر بخوانید


بحران جدی صنعت طیور در کمین است


مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با انتقاد از آشفتگی بازار نهاده‌های دامی اظهار کرد: اختلاف چندبرابری نرخ مصوب نهاده‌های دامی با بازار آزاد و کاهش تقاضا در بازار برای خرید محصولات پروتئینی از جمله تخم مرغ منجر به زیان چشمگیر مرغداران شده است.

وی افزود: برخی اوقات دولت برای تنظیم بازار داخل و کاهش قیمت، جلوی صادرات را می‌گیرد که همین امر بر زیان مرغداران گوشتی و تخم گذار دامن می‌زند.

یوسف خانی پیرامون برخی شایعات مبنی بر کمبود و گرانی تخم مرغ در ۶ ماهه دوم سال بیان کرد: چند ماهی است که موضوع کمبود و گرانی تخم مرغ در ۶ ماهه دوم سال در صورت استمرار آشفتگی بازار نهاده‌های دامی مطرح است که اگر تمهیداتی برای این موضوع اندیشیده نشود، با بحران جدی در بازار روبرو می‌شویم.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی ادامه داد: قیمت کنونی کنجاله سویا با رشد بیش از ۳ برابری نسبت به نرخ مصوب به بالای ۹ هزار تومان در بازار آزاد رسیده است که استمرار این روند، تولیدکنندگان را نسبت به ادامه تولید مایوس می‌کند.

وی از بحران جدی صنعت طیور خبر داد و گفت: علی رغم نوسان و کمبود نهاده‌های دامی طی ماه‌های اخیر، مرغداران به امید فردای بهتر اقدام به تولید می‌کنند که با استمرار آشفتگی قیمت ذرت و کنجاله سویا در بازار، شرایط بدی در انتظار صنعت مرغداری خواهد بود.

حذف عوارض صادراتی به کمک مرغداران آمد

رضا ترکاشوند مدیر عامل اتحادیه مرغداران میهن در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، درباره تاثیر افزایش قیمت نهاده‌ها بر تولید تخم مرغ اظهار کرد: در شرایطی که نهاده با نرخ مصوب در اختیار مرغدار قرار نمی‌گیرد، مسئولان ذی ربط بر چه مبنایی قیمت تخم مرغ را تعیین می‌کنند.

وی افزود: افزایش قیمت و کمبود نهاده‌های دامی نگرانی‌هایی برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است که اگر مسئولان امر تدابیری برای این موضوع نیندیشند به سبب جایگزینی آن با دیگر نهاده‌ها همچون گندم، بازدهی تولید به شدت کاهش می‌یابد.

ترکاشوند قیمت تمام شده هر کیلو تخم مرغ را بیش از ۱۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: عرضه هر کیلو تخم مرغ با نرخ مصوب ۹ هزار و ۵۰۰ تومان اختلاف معناداری با قیمت تمام شده محصول دارد که از مسئولان امر تقاضا داریم برای حفظ صنعت و تولید هر چه سریع‌تر مشکلات را مرتفع کنند.

مدیر عامل اتحادیه مرغداران میهن ادامه داد: با وجود نوسان شدید قیمت نهاده‌ها و اختلاف چندبرابری نرخ مصوب با بازار آزاد، نرخ تمام شده تولید ملاک مرغدار است .

وی در پایان تصریح کرد: با وجود افزایش هزینه‌های تولید و ممنوعیت صادرات، خواستار حذف عوارض صادراتی شدیم که در نهایت کمیته رصد و پایش تخم مرغ کارگروه تنظیم بازار با این موضوع موافقت کرد و قرار است به گمرکات کشور ابلاغ شود تا صادرات به میزانی که به تولید داخل آسیب نزند، انجام شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۱۰ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
الا برکت الله
صفری
۱۰:۰۴ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
اگه یه خودرو ساز بخواد ور شکست شه سریع یه شرایطی پیش پای ملت میزان که نجاتش بدن اما این همه روستایی و تولید کننده که از این راه دارن نون در میارن دارن ورشکست میشن اما هیچ اقدامی از سمت دولت انجام نمیشه تازه از واردات نهاده ها پول هم میگیرند
صفری
۰۹:۵۶ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
من هم یک دامدارم تمام نهاده های مصرفی وارداتیه هر روز هم داره قیمتا می‌ره بالا اما تولیدمونو با یه نرخ مصوب مشخص میکنند تمام دامداری‌ها دارن ورشکست میشن از جیب دامدار دولت داره پزشو میاد که گوشتو ثابت نگه داشتیم این روال پیش بره سال آینده افزایش سه برابری قیمت گوشتو داریم
مسعودمحمدی
۰۳:۳۳ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
نمیدونم. . ایران. که نه برای تولیدکننده. صرفه اقتصادی داره تولید. وهمیشه هم مصرف کننده نالان ازافزایش قیمت
محسن
۰۳:۳۳ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
نمیدونم.
ناشناس
۰۲:۴۰ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
جمع اوری صنایع مرغی و تخم مرغی و حرکت جهادی برای پرورش شتر مرغ و محصولات با تولید انبوه و قیمت ارزان با دلیل عدم تلفات قابل ملاحظه در این صنعت و نیز عدم بیماریزایی ان بر خلاف صنایع مرغی
ناشناس
۱۶:۴۱ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
همه چیز انحصاری شده و مردم هم از داخل و هم از خارج تحریم شده اند
احمد
۱۶:۲۱ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
فقط مرغدارا نیستن.
دامداریها هم دارن زیان میدن. با این فرمون سالی دیگه گوشت قرمز کیلویی ۵۰۰هزاره. چون دامدار براش به صرفه نیست و تولیدشو کم میکنه از اون ور قیمت ها میرن بالا
ناشناس
۱۴:۲۳ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
فقط ای رو فهمیدم دولت مردم و زندگی مردم رو الکی وابسته به خارج و دلار کرده، از برنج هندی بگیر، تا شیر و لبنیات، یعنی خبری نمی توانی یه گزارش تهیه کنی کل سفره مردم به خارج و دلار وصله
ناشناس
۱۴:۲۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
عجب
ناشناس
۱۴:۰۳ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
اشکالی ندارد لطفاً از همین الان گرونش کنین
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
بسه دیگه گرونی
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
بسه دیگه گرونی
ناشناس
۰۹:۵۹ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
یعنی مملکت یه خوراک دام و طیور رو نمی تونه مهیا کنه، زمین هست، آب هست، نیرو هست، مشکل کجاست، اینم تحریم ها...، آیا فقط رای باید داد؟ حق مطالبه حق ندارن مردم؟
صفری
۱۰:۰۰ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
تو مملکت ما فقط کاه و یونجه به مقدار نیاز تولید میشه که اونم نمیتونن کنترل کنند کاه پارسال ۶۰۰ بوده الان ۲۰۰۰ شده
ناشناس
۰۹:۲۹ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
علا برکت الله
صمد
۰۹:۲۱ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
عوارض را بردارید تا این دفعه دلالان ومرغداران جیب مردم را زیاد خالی کنند
م
۰۹:۱۸ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
بخاطر عدم مدیریت در توزیع نهاده ها و گرانی بیش از حد نهاده ها و ضرر تولیدکنندگان در آینده نزدیک تمامی دامداری‌ها و مرغداری‌ها نابود میشوند
ناشناس
۰۸:۰۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
اگر مسئولان محترم هنوز متوجه نشدند که علت گرانی تخم مرغ چیست، ۹۷درصدمردم میدونن.
ناشناس
۰۲:۰۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
ببینم حالا میتونید یه کاری بکنید
سعید
۰۱:۰۲ ۰۹ شهريور ۱۳۹۹
سلام اگر سامانه بازارگاه جهاد کشاورزی از سیستم فروش سوخت شرکت ملی نفت الگو برداری کند و فروش ذرت و سویا رو به صورت دستی به استانها نسپارد و نهاده دامی رو به صورت مستقیم به مرغداری ها و دامداری ها و گاوداری ها و سایر ماکیان بفروشد از این بحران بزرگ و عجیب رها خواهیم شد . لطفا پخش کنید ممنون
صفری
۰۹:۵۸ ۱۰ شهريور ۱۳۹۹
با این روش دامداران روستایی و کوچک ضربه میخورم تولید اصلی هم همونان