سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ثبت "روز رژیم درمانگر" همزمان با روز جهانی آن در تقویم کشور

انجمن تغذیه ایران پیشنهاد داده است که ۱۹ اسفند به نام "روز رژیم درمانگر" همزمان با این روز در جهان در تقویم کشور ثبت شود.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، جلال الدین میرزای رزاز رئیس دانشکده و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور و رئیس انجمن تغذیه ایران (اتا) با توجه به شیوع بیماری کرونا در کشور به نقش موثر مشاوران تغذیه در کنار تیم درمان به منظور مدیریت هزینه‌ها و تسریع بهبودی بیماری تأکید کرد و با اشاره به وجود یک روز خاص در جهان به نام روز رژیم درمانگر اهمیت حضور این عزیزان را یادآور شد و برای تمام این عزیزان آرزوی موفقیت و کامیابی کرد.

فعالیت بیش از ۹ هزار فارغ التحصیل رشته علوم تغذیه در مقاطع گوناگون

میرزای رزاز در خصوص اهمیت اختصاص یک روز به نام رژیم درمانگران در تقویم ملی گفت: در حال حاضر در سراسر کشور بیش از ۹ هزار نفر فارغ التحصیل رشته علوم تغذیه در مقاطع گوناگون (از کارشناسی تا دکترای تخصصی) به خدمت رسانی مشغول هستند؛ همچنین حدود پنج هزار نفر دانشجو در مقاطع مختلف در حدود بیست مرکز دانشگاهی معتبر در سراسر کشور در حال تحصیل هستند. با توجه به برجسته‌تر شدن جایگاه جهانی و اهمیت تغذیه‌ سالم و تاثیر آن بر سلامتی و زندگی سالم‌تر در طول چند دهه اخیر، طی سال‌های گذشته این رویکرد در کشور عزیزمان هم وجود داشته و مردم نسبت به بازبینی وضعیت تغذیه و سلامتی خود توجه و حساسیت بیشتری نشان داده‌اند.

او ادامه داد: همچنین سیاست‌های کلان وزارت بهداشت پس از گذر نسبی از بحث تحول در نظام سلامت، نگاهی به سطوح مراقبتی و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر نظیر سرطان، دیابت، فشار خون، چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی  هم داشته است که می‌تواند به کاهش بار بیماردهی تا حدود هشتاد درصد منجر گردد. با توجه به مطالب فوق، جامعه‌ تغذیه دانان کشور که سال‌ها در بخش بهداشت و درمان کشور زحمات غیر قابل انکار و فراوانی را متحمل شده‌اند بار اصلی این فعالیت‌ها را بر دوش دارند و بسان سربازان پر تلاش و زحمتکش در سطوح مختلف بهداشت و درمان انجام وظیفه می‌کنند، ولی کمتر نام و یادی از زحمات خالصانه این عزیزان برده می‌شود. با این تفاسیر، انجمن تغذیه ایران (اتا) پیشنهاد نامگذاری یک روز خاص را در تقویم کشور در تاریخ ۱۹ اسفند به نام "روز رژیم درمانگر"، همزمان با روز جهانی رژیم درمانگر (۹ مارس) تقدیم می‌دارد.

رئیس دانشکده و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور اظهار کرد: از اثرهای مثبت این طرح می‌توان به تجلیل و تقدیر از نیروی تلاشگر عرصه‌ تغذیه‌ کشور که اساسی‌ترین نقش در تربیت و پرورش انسان سالم به عنوان محور توسعه پایدارتر را بر عهده دارند، قرار گرفتن در مدار برنامه‌های جامعه جهانی تغذیه دانان دنیا در همان روز که بتوان به مناسیت این روز از برنامه‌ها و دستاورد‌ها و پیشرفت‌های این رشته در دنیا مطلع شد، جلب توجه تمامی مردم کشور در یک روز خاص به مسئله‌ بسیار مهم تغذیه و رژیم درمانی در قالب برنامه‌های ویژه‌ صدا و سیما به همین مناسب، جهت بیان مسائل تغذیه‌ای به صورت سراسری، توجه ویژه و سراسری در یک روز به تغذیه در گروه‌های مختلف نظیر مادران باردار، مادران شیرده و نوزادان، تغذیه‌ کودکان، تغذیه‌ دوران بلوغ، تغذیه‌ ورزشکاران، تغذیه‌ سالمندان، توجه ویژه در این روز به تغذیه در بحران‌ها، حضور کارشناسان، متخصصان و تغذیه دانان در مدارس کشور جهت جلب توجه بیشتر و آموزش‌های فشرده‌ چند ساعته به منظور بازنگری در وضعیت تغذیه و سبک زندگی اشاره کرد.

رئیس انجمن تغذیه ایران (اتا) با بیان اینکه اولین بار ایده اصلی ثبت این روز در تقویم توسط انجمن تغذیه ایران کلید خورد، افزود: ایده برگزاری بزرگداشت و برگزاری جشن رژیم درمانگر برای اولین بار حدود چهار سال پیش در انجمن تغذیه ایران شکل گرفت و پس از تهیه دستور العمل برگزاری جشن‌ها و هماهنگی با تلاش‌های سراسر کشور در اسفند ماه سال ۱۳۹۵ در تالار دانشکده داروسازی و پرستاری دانشگاه شهید بهشتی در تهران و همزمان در سراسر کشور توسط دفاتر انجمن برگزار شد که انعکاس بسیار وسیعی در نظام سلامت کشور و نیز جامعه بزرگ تغذیه در پی داشت. در تهران این مراسم که برای اولین بار برگزار می‌شد با حضور زالی رئیس کل وقت سازمان نظام پزشکی کشور ، تنی چند از نماینگان شاخص مجلس شورای اسلامی، میهمانانی از وزارت بهداشت، اساتید بزرگ رشته تغذیه در کشور مانند مظهری از شکوه خاصی برخوردار بود که طی آن از این روز رونمایی شده و از تغذیه‌دانان برتر کشور تجلیل شد . فارغ التحصیلان رشته تغذیه از این که می‌دیدند برای اولین بار به صورت خاص و ویژه از جایگاه شغلی آن‌ها تجلیل می‌شود، و این امر می‌تواند ضمن ارتقاء جایگاه شغلی آنان باعث معرفی رشته علوم تغذیه در کشور شود، هر سال با مشارکت و همت خویش در برگزاری هرچه شکوهمندتر این جشن در سراسر کشور همت ورزیدند.


بیشتر بخوانید


او تاکید کرد: اساساً این روز مصادف با روز جهانی رژیم درمانگر است که ما با تغذیه دانان سراسر دنیا این روز را گرامی می‌داریم. انجمن تغذیه ایران (اتا) عضو رسمی (IUNS (International Union of Nutritional Sciences به معنای اتحادیه رسمی و بین المللی علوم تغذیه در دنیا بوده که مقر این اتحادیه در لندن است، همچنین پس از رونمایی و برگزاری روز رژیم درمانگر در اسفند سال ۱۳۹۵، این جشن‌ها در سراسر کشور به تدریج سازمان یافته‌تر و منسجم‌تر با حضور رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، معاونان بهداشت و درمان برگزار شد. اسفند سال گذشته این روز به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد و آخرین بار در سال پیش از آن (اسفند ماه ۱۳۹۷) در تهران از تمبر روز جهانی رژیم درمانگر توسط پست جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.

 رئیس انجمن تغذیه ایران افزود: در طول تمامی این سال‌ها که به موضوع ثبت این روز در تقویم ملی کشور عزیزمان ایران فکر می‌کردیم؛ لذا از همان سال اول مکاتبات لازم با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پیگیری جدی و مصمم برای این رخداد، اتفاق افتاد که سوابق آن موجود است. ولی متاسفانه با آن مخالفت می‌شد. تا اینکه در خرداد ماه سال جاری از طریق انستیتو تحقیقات تغذیه کشور این موضوع برای شورا تشریح شد، که خوشبختانه این بار در دستور کار شورای فرهنگ عمومی قرار داده شده است. لازم به ذکر است که انجمن تغذیه ایران و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور برای رسیدن به این هدف ارزشمند، نهایت سعی و تلاش خود را از طریق مکاتبه با مبادی ذیربط انجام خواهد داد، طبیعتاً نتیجه نهایی منوط به رای مثبت مسئولان محترم شورای فرهنگ عمومی است که در هر حال بنده از همینجا اعلام می‌کنم در صورت  نبود نتیجه مطلوب عقب نخواهیم نشست و قوی‌تر از گذشته مجدانه پیگیری خواهیم کرد.

میرزای رزاز در پایان ضمن قدردانی از فعالیت کارشناسان تغذیه در بیمارستان‌ها افزود: باید هر چه بیشتر به فعالیت بیش از پیش کارشناسان تغذیه در زمینه مشاوره تغذیه بیماران در کشور تاکید کرد چرا که این امر موجب کوتاه‌تر شدن مدت زمان اقامت و بستری در بیمارستان و نهایتا ترخیص زودتر بیماران می‌شود، همچنین افزایش کارآیی درمان و امکان استفاده از خدمات درمانی کشور برای سایر بیماران مبتلا را  هم فراهم می‌کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.