به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کرونا چند ماهی است به عنوان مهمان ناخوانده زندگیمان را تحت شعاع قرار داده است و شرایط متفاوتی را برایمان ایجاد کرده است که شاید سالهای پیش نظیر آن را نداشتیم.
ویروس منحوسی که در تجمعات به چشم میآید و با انتقال بیشتر جان افراد بیشتری را به کام مرگ میکشاند، درنتیجه شیوع کرونا با مسافرتها ارتباط مستقیمی دارد و برای اینکه جلوی ابتلای شهروندان گرفته شود نیاز است که مردم دستورالعملهای بهداشتی را بیش از گذشته رعایت کنند و در این شرایط سفر کردن اوضاع را بدتر خواهد کرد.
در این شرایط با وجود اینکه تنها در روز گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲هزارو ۱۹۰ نفر بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور داشتیم و ۱۱۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند، عدهای بار سفر بسته و راهی استانهای شمالی شدهاند.
با توجه به خارج شدن استان گلستان از لیست قرمز کرونا، نگرانیها در خصوص افزایش سفرها به این استان افزایش یافته چراکه بسیاری این مساله را به منزله عادی شدن شرایط میانگارند.
در این شرایط عبدالرضا فاضل رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان هم به علت شیوع کرونا، از هموطنان خواست تا از مسافرت به استان گلستان در تعطیلات آخر هفته خودداری کنند.
به گفته او طبق رسم هر ساله، شهریورماه مسافرتهای برون شهری به اوج میرسد، اما امسال مردم همان طور که در چند ماه گذشته مسائل بهداشتی را رعایت کردند این موضوع را باید ادامه دهند، زیرا انتقال و سرایت ویروس کووید ۱۹ با هرگونه جابه جایی افراد بیشتر خواهد شد.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان هم اکنون در استان گلستان ۳۵۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای این استان بستریاند که از این تعداد ۸۵ نفر در بخش آیسییو با شرایط سخت روبه رو هستند، همچنین ۸ شهرستان استان در وضعیت قرمز و ۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند، در نتیجه شرایط استان چندان مطلوب نیست و مردم باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
اظهارات رییس دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان در حالی مطرح شده است که بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسانرضوی، آذربایجانشرقی، کرمان، خراسانشمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند و عملا سفر کردن در این شرایط هیچ توجیه منطقی ندارد.
موضوعی که ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت هم بر آن تاکید کرد و گفت: هرگونه عادی پنداری و عادی سازی رفتار که از داخل خانه شروع میشود یا هر رفت و آمد خانگی، احتمال ابتلا به کرونا را بالا میبرد. همچنین مردم از سفر پرهیز کنند. یادمان نرود که عامل انتقال ویروس کرونا از ووهان به سایر کشورها، مسافرت بود.
عامل انتقال ویروس از شهرهای اولیه به سایر شهرها فقط مسافرت بود. مسافرت نقش بسیار مهمی در انتقال ویروس دارد. کمااینکه در بسیاری از کشورهای اروپایی ممنوعیت سفر به برخی شهرها و قرنطینه ۱۴ روزه اجرا شده است. در کربلای معلی تا ۱۳ محرم ورود هرگونه مسافر داخلی و خارجی ممنوع اعلام شده است.
به گفته حریرچی احتمال میرود در شهریورماه مسافرتها افزایش داشته باشد که در این رابطه به مردم توصیه کرد به هیچ عنوان به مسافرتها و مهمانیهای خانوادگی نروند و حتی برخی خانواده در ایام عاشورا و تاسوعا برای عزاداری به شهرهای زادگاهشان سفر میکردند، باید در این ایام تعطیل سفرها را به هردلیلی به حداقل برسانند.
در این شرایط نباید فراموش کرد که کادر درمان چند ماهی است بدون وقفه در حدال جدال با این بیماری سخت و پیچیده هستند و شاید در خانه ماندن ما کمترین کمکی باشد که میتوانیم به آنان داشته باشیم، در واقعیت همانگونه که مسئولان وزارت بهداشت بر آن تاکید دارند کنترل کنترل موج دوم و پیشگیری از ایجاد موج سوم به میزان عقلانیت و رفتار اجتماعی مناسب مردم بستگی دارد، موضوعی که بسیاری آن را جدی نگرفته و با بیخیالی زندگی عادی خود را به پیش میبرند.
شاید با خود بگویید که رفتار شما در میان همه مردم از چه تاثیری برخوردار است و شاید در مقابله با کرونا چندان نقشی نداشته باشد، اما باید بدانید که هرگونه رفتار نامناسب اجتماعی میزان بروز را بالاتر برده و کادر بهداشتی و درمانی را خستهتر میکند، در نتیجه باید توجه کرد که کارکنان سلامت خسته هستند و باید ملاحظه آنها کنیم تا بتوانند به خدمت ادامه دهند.
در پایان فراموش نکنیم رعایت حق الناس از جمله مهمترین مسائلی است که نسبت به آن مسئول هستیم و نمیتوان بدون توجه از آن عبور کرد در نتیجه خودداری از سفر، رعایت پروتکلهای بهداشتی و انجام فاصلهگذاری اجتماعی از مهمترین مسائلی است که باید در این روزها به آن توجه کنیم و با رعایت آن یک عزادار واقعی باشیم.
منبع: میزان
انتهای پیام/