سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رستم‌وندی در نشست خبری مطرح کرد؛

کاهش ۱۱ درصدی ازدواج نسبت به سال گذشته

رئیس سازمان امور اجتماعی گفت: در سه ماهه اول سال ۹۹ در مقایسه با سال قبل ۸ درصد کاهش طلاق داشتیم البته ازدواج هم ۱۱.۵ درصد کاهش داشت است.

به گزارش  خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری تقی رستم وندی، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی روز چهارشنبه ۵ شهریورماه در وزارت کشور برگزار شد.

رستم وندی در ابتدای این نشست گفت: با پدیده‌ای مواجه هستیم که اگر اسمش را ابر بحران بگذاریم شاید توصیف بهتری باشد، این ابر بحران گسترده بر همه‌ی ابعاد زندگی جوامع تاثیر می‌گذارد و ما هم تحت تاثیر این آثار هستیم.

او افزود: برخی از کارشناسان امور اجتماعی می‌گویند ما وارد یک عصر ناشناختگی، غافل گیری و عدم ثبات شدیم و شهروندان مجبور هستند هر لحظه خودشان را با شرایط جدیدی سازگار کنند.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی گفت: در ۶ ماهه اخیر مطالعات فراوانی در مورد پیامد‌های اجتماعی و اقتصادی کرونا در جهان و ایران منتشر شده. شاید بتوان گفت در دو حوزه اصلی سبک زندگی و مدیریت عمومی کشور و جامعه باید پیامد‌های کرونا را بررسی کرد.

معاون وزیر کشور عنوان کرد: گفته می‌شود حداقل در کشور ما ۳ میلیون فرصت شغلی از دست خواهد رفت و رکورد تورم زوال کسب و کار‌های کوچک معیشت و اقتصاد خانواده را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او بیان کرد: صاحب نظران معتقدند بین ۵ تا ۱۰ درصد اشتغال‌ها کوچک‌تر خواهند شد که روی خانواده‌ها فشار وارد می‌شود.

رستم وندی تصریح کرد: اختلال ارتباطی، سلب آزادی‌های عمومی، سفر کردن، بروز کمتر عواطف و احساسات، بروز احساساتی مثل درد و رنج اضطراب افسردگی نبود نشاط و... عوارض کلان و اجتماعی کرونا است.

او افزود: جامعه ایرانی تنها با این مشکل مواجه نیست. جامعه ایرانی علاوه بر فشار‌هایی که از ناحیه کرونا تحمل می‌کند، از سال‌های گذشته فشار‌های تحریم را هم تحمل می‌کند و کمتر جامعه‌ای به طور همزمان تحت چنین فشار‌هایی است.

معاون وزیر کشور بیان کرد: فشار سوم که بر جامعه ایرانی تحمیل می‌شود فشار‌هایی که در سال‌های گذشته بوده مانند بلا‌هایی طبیعی که بین ۱۰ کشور جهان به جهت تعداد بالا‌های طبیعی هستیم.

او افزود: در دو سه سال گذشته زلزله کرمانشاه، سیل سال ۹۸ که ۵ استان را مستقیم درگیر کرد و ۱۹ استان هم تحت تاثیر خود قرار داد و خسارت زیادی را وارد کرد.

لنگر دین و خانواده ما را از فروپاشی نجات می‌دهد

رستم وندی تصریح کرد: به نظر من در هر جامعه‌ای اگر این اتفاقات می‌افتاد آن جامعه دچار فروپاشی می‌شد، اما به دلیل لنگرگاه‌های باثباتی که هست ما همچنان مقاومت کردیم مانند لنگر دین، خانواده که باعث شده دربرابر فشار‌ها مقاومت کنیم.

رستم وندی اظهار کرد: ۶ ماه اخیر نهایت همراهی و همکاری در جامعه ایرانی دیده می‌شود. خیلی‌ها فکر می‌کردند جرائم اجتماعی به شدت افزایش پیدا کند، اما اینگونه نبود و جامعه ما از خود تاب آوری نشان داد.

کاهش ۱۱ درصدی ازدواج نسبت به سال گذشته

معاون وزیر کشور تصریح کرد: در عناوینی مثل شرارت، جرائم مالی و اقتصادی، رایانه‌ای فرار از خانه، طلاق و حتی خودکشی نسبت به سال گذشته کاهش آمار داریم.

رستم وندی عنوان کرد: در سه ماهه اول سال ۹۹ در مقایسه با سال قبل ۸ درصد کاهش طلاق داشتیم البته ازدواج هم ۱۱.۵ درصد کاهش داشته، اما ۳ سال به طور مستمر در حال رخ دادن است.

او گفت: از اسفند ۹۸ تا خرداد ۹۹ حدود ۱۴.۷ کاهش داشتیم که وزارت بهداشت اعلام کرده است و باید از پزشکی قانونی تاییدیه بگیریم.

رئیس امور اجتماعی ادامه داد: در حوزه اعتماد عمومی شاهد افزایش اعتماد مردم به امور اجرایی و آمار دولتی بودیم و ظرف ۶ ماهه گذشته اعتماد مردم افزایش یافت.

او با اشاره به افزایش اعتماد مردم به نظام گفت: در حوزه همدلی و مشارکت مردم با سیاست‌های نظام بیش از ۸۳ درصد مردم در تراز‌های مختلف این ۶ ماهه با سیاست‌های نظام از خود همراهی نشان دادند.

رستم وندی عنوان کرد: افزایش جرم سرقت هم در مقایسه با سال قبل کمتر بوده است و این باعث قوت نظام می‌شود.

رستم وندی تصریح کرد: رصد و دیده بانی، سیاست گذاری، هماهنگ سازی اقدامات و مداخلات اجتماعی در کشور وظیفه ماست، اما اموری مانند جمع آوری متکدیان، کارتن خواب‌ها و. در حوزه ما نیست، اما تلاش می‌کنم با کمک به دستگاه‌ها به بهترین نتیجه را از دستگاه‌ها بگیریم.

او افزود: از سال ۹۵ یک تقسیم کار اجتماعی در کشور به وجود آمده و دولت یازدهم مسئله آسیب‌های اجتماعی در صدر برنامه ریزی کشور قرار گرفت و تا حالا چنین شفافیتی وجود نداشته است و نهاد مرجعی به عنوان سازمان امور اجتماعی نداشتیم و این سازمان محصول دولت دوازدهم است.

معاون وزیر کشور عنوان کرد: ما باید یک ریشه یابی درست از آسیب‌های اجتماعی داشته باشیم تا به گونه‌ای نباشد که با تحلیل‌های اشتباه نتایج اشتباهی به دست آوریم.

حاشیه نشینی حاصل توزیع نامتوازن خدمات

او افزود: جمعیت، مهاجرت وشهرنشینی از نکات قابل توجه است. توزیع نامتوازن خدمات در کشور باعث شده اکثر جمعیت در پهنه غربی کشور زندگی کنند. این تمرکز جمعیت باعث بروز مشکلات بسیاری شده است به طور مثال تهران که ۱۷ درصد جمعیت کشور در آن زندگی می‌کنند پس مهاجرت صورت گرفته باعث تمرکز جمعیت و بروز مشکلات شده است.

رستم وندی با اشاره به جابجایی مردم بخاطر اشتغال و سکونت بیان کرد: جابجایی مردم باعث ایجاد حاشیه نشینی شده و حدود ۱۱ میلیون نفر در سکونتگاه غیررسمی ساکن هستند و ۸ درصد در بافت فرسوده زندگی می‌کنند.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور ادامه داد: از سال ۹۳ سیاست‌های کلان جمعیت تشکیل دادیم، اما نتوانستیم به اهداف جمعیتی دست پیدا کنیم.

رستم وندی عنوان کرد: از بین جرائم سرقت و مواد مخدر در رتبه اول قرار دارند، جرائم علیه اشخاص یعنی ضرب و جرح و توهین، مفاسد اخلاقی و جرائم مالی و قاچاق از دیگر جرائم هستند.

او افزود: جمعیت کیفری کشور کاهش پیدا کرده است و در سال ۹۸ حدود ۴۷۹ هزار نفر ورودی زندان داشتیم یعنی ۱۴ درصد پرونده‌های کیفری کاهش پیدا کرده است

معاون وزیر کشور تصریح کرد: در یک دهه گذشته آمار نزاع فردی و جمعی کاهشی بوده است و آمار قتل‌ها در کشور تحت کنترل بوده به طوری که سال ۹۰ حدود ۲۴۰۰ مورد قتل ۲۳۷۳ مورد رسید که نشان می‌دهد قتل هم کنترل شده است.

او افزود: سرقت افزایش پیدا کرده است و ۴۳ درصد ویژه وسایل نقلیه هستند و ۲۷ درصد اماکن هستند و ۱۰ درصد هم کیف قاپی است که سرق را تشکیل می‌دهد و متاسفانه روند افزایشی داشته است.

رستم وندی بیان کرد: خودکشی با شیب ملایم افزایشی بوده و ما سال ۹۰ حدود ۴.۶ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، اما سال ۹۸ به ۱.۶ افزایش پیدا کرده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۳۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۹
باید گفت افزایش تورم و گرانی نسبت به سال گذشته