سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جیغ کشیدن باکتری‌ها پیش از مرگ برای نجات سایرین!

پژوهشگران در بررسی جدید خود دریافتند که باکتری‌ها هنگام مرگ، به انتشار هشدارهایی می‌پردازند تا به زنده ماندن بقیه باکتری‌ها کمک کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات جدید نشان می‌دهد زمانی که دسته‌ای از باکتری‌ها در حال مرگ هستند شروع به جیغ کشیدن می‌کنند و به باکتری‌های دیگر اطلاع رسانی می‌کنند.

محققان می‌گویند البته این جیغ کشیدن به صورت پیام صوتی نیست بلکه باکتری‌ها این اقدام را از طریق آزاد کردن مواد شیمیایی انجام می‌دهند. باکتری‌ها زمانی که در آستانه مرگ قرار دارند با ارسال مواد شیمیایی به باکتری‌های دورتر پیام خطر را ارسال می‌کنند. دانشمندان به این اقدام "نکروسیگنال" می‌گویند.

مطالعات نشان می‌دهد باکتری‌ها با توسل به نکروسیگنال به گروه باکتری‌های اطراف خود درباره وجود خطر اطلاع رسانی می‌کنند و همین امر باعث نجات گروه باکتری‌های دیگر با حرکت به سمت مخالف می‌شود.

دانشمندان می‌گویند وقتی یک فرد بیمار اقدام به مصرف آنتی بیوتیک می‌کند، باکتری‌ها شروع به جیغ کشیدن می‌کنند. این پیام شیمیایی به باکتری‌های دیگر زمان لازم برای ایجاد جهش و دگرگونی به منظور مقاومت در مقابل آنتی بیوتیک را می‌دهد.


بیشتر بخوانید


بسیاری از باکتری‌های دارای یک دم هستند که به وسیله آن حرکت می‌کنند. همچنین برخی باکتری‌ها مانند "اشرشیا کولی" در گروه‌های میلیاردی زندگی می‌کنند و از دم‌های خود مانند یک کرم برای حرکت در سطوح استفاده می‌کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد در مقابل آنتی بیوتیک تنها ۲۵ درصد جمعیت این گروه از باکتری‌ها کشته می‌شوند و جمعیت کشته شده به نوعی باعث نجات سایر باکتری‌ها می‌شوند. به نظر می‌رسد باکتری‌ها پیش از مرگ اقدام به جیغ کشیدن و هشدار به سایر باکتری‌ها می‌کنند. باکتری‌ها دیگر پس از دریافت این پیام شیمیایی حرکت خود را آغاز می‌کنند.

محققان می‌گویند باکتری‌های مُرده نقش مهمی در حیات کلونی دارند و باعث زنده ماندن سایر باکتری‌ها می‌شوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
سعید
۰۹:۴۲ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
میشه با سنتز موادی مشابه موادی نکروسیگنال محلهای هدف را این مواد قبل از مصرف آنتی بیوتیک کور کرد و بعد با خیال راحت آنتی بیوتیک مصرف کرد. و یا موادی سنتز کرد تا این سیگنالها را بلوکه کنند و باز باخیال راحت آنتی بیوتیک مصرف کرد. و یا اصلا انمتی بیوتیک مصرف نکرد و با استفاده از همین مواد نکروسیگنال(جیغ) گوش باکتریها را کرد تا عملکرد بیماریزایی خوبی نداشته باشند.
این مواد ارتباطی باکتریها انقلابی در صنعت دارو سازی ایجاد خواهد کرد.
ناشناس
۰۱:۱۹ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
جالب نیست که الکی اینهمه از لفظ جیغ استفاده کردید. لزومی نداشت
ناشناس
۲۳:۰۵ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
پس با این حساب اگه میشد دارویی تولید کرد که اول توسط همه باکتریها جذب بشه و بعد مثلا با قرار گرفتن کامل بدن در میدان مغناطیسی یا با ایجاد تغییرات محیطی دیگه بطور ناگهانی دارو فعال بشه همه باکتریها یکجا بدون کمترین فرصت برای جیغ کشیدن و اطلاع دادن به هم دیگه نابود میشدند. یا شاید بشه دارویی تولید کرد که ماده شیمیایی جیغ باکتری رو در نطفه خفه کنه
ناشناس
۰۸:۴۶ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
بمب اتمی هم ایده خوبیه
تازه اگرم زنده بمونن تا نسل ها ناقص الخلقه میمونن
میگم یلم زیاد میبینی نه؟
ناشناس
۱۸:۱۸ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
اينم يه قوز بالا قوز ديگه
ايندفعه بايد اول جيغشونو خفه كرد
madman
۱۹:۲۱ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
هر جیغی رو که خفه نمی کنن.جیغ هم فقط جیغ بنفش
ناشناس
۱۶:۵۳ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
ننگ ابدی بر باکتریها ویروسها وقارچها وانگلهای مضر