به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات جدید نشان میدهد زمانی که دستهای از باکتریها در حال مرگ هستند شروع به جیغ کشیدن میکنند و به باکتریهای دیگر اطلاع رسانی میکنند.
محققان میگویند البته این جیغ کشیدن به صورت پیام صوتی نیست بلکه باکتریها این اقدام را از طریق آزاد کردن مواد شیمیایی انجام میدهند. باکتریها زمانی که در آستانه مرگ قرار دارند با ارسال مواد شیمیایی به باکتریهای دورتر پیام خطر را ارسال میکنند. دانشمندان به این اقدام "نکروسیگنال" میگویند.
مطالعات نشان میدهد باکتریها با توسل به نکروسیگنال به گروه باکتریهای اطراف خود درباره وجود خطر اطلاع رسانی میکنند و همین امر باعث نجات گروه باکتریهای دیگر با حرکت به سمت مخالف میشود.
دانشمندان میگویند وقتی یک فرد بیمار اقدام به مصرف آنتی بیوتیک میکند، باکتریها شروع به جیغ کشیدن میکنند. این پیام شیمیایی به باکتریهای دیگر زمان لازم برای ایجاد جهش و دگرگونی به منظور مقاومت در مقابل آنتی بیوتیک را میدهد.
بیشتر بخوانید
بسیاری از باکتریهای دارای یک دم هستند که به وسیله آن حرکت میکنند. همچنین برخی باکتریها مانند "اشرشیا کولی" در گروههای میلیاردی زندگی میکنند و از دمهای خود مانند یک کرم برای حرکت در سطوح استفاده میکنند.
تحقیقات نشان میدهد در مقابل آنتی بیوتیک تنها ۲۵ درصد جمعیت این گروه از باکتریها کشته میشوند و جمعیت کشته شده به نوعی باعث نجات سایر باکتریها میشوند. به نظر میرسد باکتریها پیش از مرگ اقدام به جیغ کشیدن و هشدار به سایر باکتریها میکنند. باکتریها دیگر پس از دریافت این پیام شیمیایی حرکت خود را آغاز میکنند.
محققان میگویند باکتریهای مُرده نقش مهمی در حیات کلونی دارند و باعث زنده ماندن سایر باکتریها میشوند.
انتهای پیام/
این مواد ارتباطی باکتریها انقلابی در صنعت دارو سازی ایجاد خواهد کرد.
تازه اگرم زنده بمونن تا نسل ها ناقص الخلقه میمونن
میگم یلم زیاد میبینی نه؟
ايندفعه بايد اول جيغشونو خفه كرد