سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در هنرستان‌های کردستان

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان توسعه آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در هنرستان‌های کردستان را مهم عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، مهدی نامدار معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان در نشست شورای آموزش و پرورش کردستان به اهمیت و سهم توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی بویژه آموزش‌های هنرستانی در تحقق سیاست‌های کلان اشتغال و اقتصاد مقاومتی و عملیاتی کردن شعار جهش تولید اشاره کرد و گفت: باید براساس سند ملی توسعه آموزش و پرورش کشور، میزان پوشش تحصیلی آموزش‌های فنی وحرفه‌ای وکاردانش درپایان برنامه ششم توسعه به ۵۰ درصد برسد.

او با بیان اینکه در حال حاضر سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در سطح استان ۳۵.۰۲ درصد می‌باشد؛ گفت: تا تحقق شاخص هدف برنامه ششم توسعه ۱۴.۹۸ درصد فاصله وجود دارد.

نامدار بر بسیج تمام ظرفیت‌ها و امکانات استانی برای توسعه این آموزش‌ها تاکید کرد و گفت: شورای آموزش و پرورش استان می‌تواند نقش محوری در توسعه این آموزش‌ها با مشارکت همه جانبه دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی و بخش‌های خصوصی ایفا نماید.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان در ادامه به وضعیت آموزش‌های هنرستانی درسال تحصیلی ۹۹-۹۸ اشاره کرد و گفت: از ۵۲ هزار و ۱۲۵ نفر دانش آموز دوره متوسطه دوم استان، ۳۳ هزار و ۹۴ دانش آموز در متوسطه نظری و ۱۹ هزار و ۳۱ دانش آموز نیز در شاخه فنی حرفه‌ای و کاردانش تحصیل می‌کنند.

او در ادامه به مزیت‌های ادامه تحصیل دانش آموزان در هنرستان‌ها اشاره کرد و هماهنگ و سازگار شدن با نیاز‌های ملی و منطق‌های و توجه به شرایط اقلیمی و بومی در جهت کمک به اشتغال جوانان استان، یادگیری همزمان آموزش‌های تئوری و عملی و پرورش روحیه کارآفرینی در دانش آموزان، وجود تنوع در رشته‌های فنیوحرف‌های و کاردانش، توجه به استعداد‌ها و علاقه‌های فردی و انجام فعالیت‌های گروهی، استفاده از امکانات و تجربیات دستگاه‌های دولتی و مؤسسات خدماتی و تولیدی بخش غیردولتی برای برنامهریزی و اجرای رشته‌های تحصیلی مورد نیاز را از جمله این مزایا برشمرد.

نامدار امکان به روز شدن این آموزش‌ها متناسب با پیشرفت علوم و فناوری و نیاز‌های بازار کار، و نیز امکان ارتقای آموزش‌های عملی و کارگاهی به منظور تعمیق دانش هنرجویان، بالا بودن روحیه تعاون و همکاری دانش آموزان هنرستانی به خاطر انجام کار‌های گروهی در کارگاه‌ها در زمان تحصیل، امکان تربیت نیروی کار متناسب با مقتضیات جغرافیایی، اقتصادی و فرهنگی استانها، ایجاد آمادگی نسبی در هنرجویان برای ادامه تحصیل در دوره‌های آموزش عالی، استفاده از دانش فنی هنرجویان هنرستان‌ها جهت کمک به رونق تولید و ایجاد فرصت‌های آموزشی مناسب، به ویژه در مناطق کمتر برخوردار را از دیگر مزایای تحصیل در هنرستان‌ها عنوان کرد.

معاون آموزش متوسطه با اشاره بهچالش‌های عمده پیش روی آموزش‌های هنرستانی، کمبودتجهیزات آموزشی و نبود اعتبار تجهیزاتی جهت به روزآوری تجهیزات و توسعه و راه اندازی رشته‌های جدید را یکی از این مشکلات دانست و گفت: هنرستان‌های استان کردستان در بخش تجهیزات با استاندارد‌های اعلامی حداقل ۴۰ درصد فاصله دارد.

او کمبودنیروی انسانی جهت آموزش و کمبود فضای آموزشی وکارگاهی را دو چالش دیگر در آموزش‌های هنرستانی برشمرد و خاطرنشان کرد: استاندارد میزان بهره مندی دانش آموزان از فضای کارگاهی ۶ مترمربع است که این مورد در استان ۳.۸ مترمربع است.

نامدار ناکافی بودن اعتبارات مالی و گران بودن آموزشها، ارتباط ضعیف بین آموزش فنیوحرف‌های و مراکز تولیدی و خدماتی، ناشناخته بودن نیاز‌های کیفی بازار کارو نابسامانی وضعیت اقتصادی و بازار کار، مناسب نبودن ساختار بخش‌های صنعت، خدمات و کشاورزی برای آموزش فنیوحرفهای، ضعف فرهنگی در رابطه با جایگاه کار و آموزش‌های مهارتی در جامعه وهمچنین و پایین بودن منزلت اجتماعی آموزش‌های فنیو حرف‌های را از مشکلات هنرستان‌ها عنوان کرد.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.