به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علی اکبر حقدوست معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست خبری مجازی با اصحاب رسانه به تعداد مبتلایان کرونا در دنیا و ایران اشاره کرد و گفت: در این مورد عدد قطعی نمیتوانیم بگوییم چراکه تعداد قابل توجهی از افراد که ویروس وارد بدنها میشود ممکن است بی علامت باشند و گاهی مطالعات نشان میدهد تا ۳۰ درصد افراد واکنش دفاعی اولیه را هم را نداشته باشند.
حقدوست اظهار کرد: در صد قابل ملاحظهای از بیماران کرونایی علائم سطحی و کوتاه دارند و درصدی از آنها بیماران سرپایی هستند، در نتیجه از اینکه ویروس وارد بدن چند نفر شده است اطلاعاتی نداریم و فقط از طریق مدل ریاضی برآورد انجام میشود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه شروع پاندمی کرونا به اوایل دی برمیگردد، گفت: برآوردها با توجه براساس بررسیهای مولکولار اپیدمیولوژیک نشان میدهد که از آبان ماه این ویروس در کشورهای مختلف وجود داشته است، اما هنوز متقن نیست.
حقدوست اظهار کرد: در مورد آغاز سال تحصیلی سعی داریم براساس مصوبه ستاد کرونا ۱۵ شهریور آغاز آموزش رسمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور باشد و با همان شیوه ترم قبل یعنی مجازی پیش برویم. در مواردی آموزش تلفیقی خواهیم داشت. البته با توجه به شرایط فعلی و اعلام نتایج کنکور، عمده ورودی جدید از کنکور به بهمن ماه منتقل میشود و تلاش میکنیم دانشجویان در شرف فارغ التحصیلی زودتر فارغ التحصیل شوند و به نوعی به خلوت شدن دانشکدهها کمک شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره نحوه مواجهه با بیماری کرونا در ایام پاییز گفت: ویروس کرونا خیلی خطرناک است و باید به آن توجه داشته باشیم و عوارض اجتماعی را هم در نظر بگیریم، پیش بینی بنده این است که کرونا میتواند از بیماری خیلی خفیف تا شدید وارد شود و ما در این شرایط یک وظیفه داریم که آن هم جلوگیری از سفر، ماسک زدن و پرهیز از اجتماعات است.
حقدوست گفت: بعد از دو ماه شرایط متفاوت شده است و نمیدانیم دقیقه چندم بازی هستیم و چه شرایطی داریم. رفتار ویروس متفاوت است، بعد از چین دومین کشور هستیم که خیلی از اتفاقات در کشور ما رقم میخورد؛ زمانی که در کشور ما اپیدمی شروع شد و آشوب روانی ایجاد کرد حرف و حدیث بسیاری پیش آمد، اما بعد از دو هفته که کشورهای دیگر دنیا هم وارد شدند شرایط متفاوت شد و نشان داد که ایران منحصر به فرد در شیوع بیماری نیست بعد از شیوع پیک دوم بیماری هم این اتفاق رخ داد.
او افزود: اپیدمیولوژی و ایمونولوژی کرونا را نمیشناسیم و شرط عقل بر پیشگیری است، حتی رفتار ژنتیکی این ویروس پیچیده است و در برخی از کشورهای دنیا جهشهایی داشته است. نمیدانیم حتی در مواردی هم که خفیف شده است چه عوارضی دارد.
او درباره بازگشت دانشجویان ایرانی خارج از کشور بیان کرد: در موردکسانی که قبل از سال ۲۰۱۹ رفتند اگر شرایط لازم را داشته باشند، کار بازگشت انجام میشود. البته بروکراسی مربوطه را با توجه به شرایط تسهیل میکنیم تا رفت و آمدها را کمتر کنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: البته از سوی دانشجویان خارج از ایران که شرایط سختی به دلیل شیوع کرونا و وضعیت اقتصادی دارند به شدت تحت فشار هستیم و انتظارات بیشتری از ما دارند.
حقدوست درباره تعداد دانشجویان ایرانی خارج از کشور اظهار کرد: همانطور که احصای آمار تعداد ایرانیان خارج از کشور آسان نیست درمورد دانشجویان هم همین شرایط را داریم و عدد و رقم دقیقی وجود ندارد، در برخی از دانشگاهها به ویژه برای دانشگاههای مطرح شرایط منسجمتر است.
او ادامه داد: درباره تعداد دانشجویان رسمی در زمینه رشتههای علوم پزشکی در سه رشته اصلی پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی ورودی سالانه حدود نصف دانشجویانی است که به دانشگاههای کشور وارد میشوند. البته به دلیل کرونا وضعیت متفاوت میشود.
حقدوست درباره افزایش تعداد دانشجویان پزشکی گفت: باید براساس معیارها و محاسبات پذیرش براساس نیاز داشته باشیم. جذابیت خیلی از رشتهها کم شده است و به چند رشته توجه کمتری میشود، اما در ۳-۴ سال گذشته براساس محاسبات تعداد پذیرش در رشته پزشکی ۶۰ درصد افزایش یافته است. در مناطقی هم کمبود نیرو داریم و ایجاد انگیزه و تامین منابع برای جذب پزشکان و جبران کمبود پرستار داریم از طرفی هم پرستار بیکار داریم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره حضور کادر آموزشی مدارس در ایام تعطیلی مدرسهها اظهار کرد: آموزش و پرورش در این مورد باید پاسخگو باشد و نیازمند استدلالهای قوی هستیم، اما توصیه کلی دارم در عین حال که ویروس زیرک کرونا وجود دارد، کوچکترین سهل انگاری عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت، اما نمیتوانیم کل کشور را فلج کنیم تا این بیماری از بین برود.
او ادامه داد: شرایط نشان داد صرفا با بستن همه جا نمیتوان ویروس را ریشه کن کرد، باید یاد بگیریم با ویروس زندگی کنیم و رفتار روزمره را با رعایت دستورالعملها کنترل کنیم، البته در عین حال حساسیت زدایی نمیکنیم.
حقدوست گفت: اگر میخواهیم جامعه سالم و پویا داشته باشیم هرچه در مدرسه سرمایه گذاری کنیم کم است؛ پس نمیتوانیم مدرسه را تعطیل کنیم. علاوه بر آن برای معلمان هم احترام بسیاری قائل هستیم و همانطور که سال گذشته کلاس آنلاین داشتند اکنون اگر با این عینک به فعالیتهای اجتماعی از جمله آغاز سال تحصیلی بیندیشیم کار حکیمانهای آموزش و پرورش داشته است. نباید در عین حال رعایت دستورالعملهای بهداشتی نادیده گرفته شود.
انتهای پیام/