سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش محصول و رونق صادرات لیمو ترش شهرستان رودان

شهرستان رودان، بهشت جنوب ایران، به دلیل شرایط اقلیمی مناسب و سفره‌های زیر زمینی با سطح زیر کشت بیش از ۹ هزار هکتار، قطب تولید لیمو ترش کشور است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان،افزایش بارندگی در فصل زراعی و مدیریت بهینه باغ‌ها توسط باغداران سبب تولید بیشتر لیمو ترش در شهرستان رودان شده است.

باغداران امسال از افزایش تولید و قیمت مناسب محصول راضی هستند و همین موضوع سبب شده لیمو ترش رودان علاوه بر ارسال به بازار‌های داخلی به کشور‌های همسایه هم صادر شود.

خانم زارعی یکی از باغداران شهرستان رودان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: برداشت محصول با کیفیت برای باغداران در هوای گرم رودان لذت بخش است.

او می‌گوید: فصل زراعی خوبی است و از خداوند بابت محصول زیاد سپاسگزارم.

یکی دیگر از باغداران گفت: امسال رونق خیلی خوبی داریم و روزی ما پربرکت است.

آقای مسعودی افزود: صادرات لیمو باعث اشتغال بیشتر جوانان در بخش لیموی چینی، حمل و نقل و بسته بندی شده است.

او می‌گوید: پارسال قیمت هر کیلو لیمو ترش دو هزار تومان بود که حتی ارزش چیدن هم نداشت و زیر درخت‌ها رها می‌شدند، اما امسال قیمت هر کیلو لیمو شش هزار تا نه هزار تومان است که بسیار عالی است.

مسئول اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان رودان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: هر سال بیش از ۱۱۰ هزار تن لیمو از باغ‌های رودان برداشت می‌شود.

فراز امیری افزود: شهرستان رودان با ۹ هزار و ۳۲۶ هکتار بیشترین میزان سطح زیرکشت لیمو ترش در کشور را داراست که ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار آن زیر کشت لیموی مکزیکن لایم و رقم محلی و ۲۵۰۰ هکتار زیر کشت لیمو ترش لیسبون است.

افضل خاشعی رییس صنف کشاورزان شهرستان رودان گفت: پیش بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت حدود ۱۵ درصد لیموی برداشت شده به کشور‌های عراق، ترکیه و کشور‌های حاشیه خلیج فارس صادر شود.

در شهرستان رودان ارقام لیمو ترش پرشین، خار کل و لیسبون (سنگی) و لیموی محلی تولید می‌شود.

افزایش محصول، کسب و کار بسته بندی لیمو ترش در این شهرستان را هم رونق داده، مرادی یکی از باغداران در گفتگو با خبرنگار ما می‌گوید: بیش از ۲۰ نفر از اهالی بومی منطقه برای بسته بندی لیمو در کارگاهش مشغول بکار شده اند.

او گفت: باز شدن راه صادرات و بازاریابی مناسب سبب افزایش ارزش افزوده محصول شده و امیدوارم این روند در سال آینده زراعی هم تکرار شود.

به نظر می‌رسد باغ‌های لیمو ترش شهرستان رودان که سال‌ها با خشکسالی و بیماری جاروک لیموترش دست به گریبان بود امسال جان تازه‌ای گرفته و در صورت حمایت مسئولان، کنترل بازار، کوتاه کردن دست دلالان و توسعه صنایع تبدیلی این اطمینان به باغداران داده خواهد شد که می‌توانند محصول خود را با کیفیت، قیمت مناسب و بدون دغدغه به بازار عرضه کنند.

انتهای پیام /خ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.